Strona 5 z 15 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 148

Wątek: 20D i 400D uszkodzone w godzinę

Bywalec Awatar ukasus
    Miasto
    miasto

Domyślnie

ja objawy miałem te same co Ty .. tylko że nie zaczęło się od wkładania karty .. tylko p0od czas robienia zdjęć - error 99 i co bym nie zrobił to migawka i lustro plus error 99 .. na żytniej przeczyścili body wyregulowali , wymienili migawkę i spust i skasowali 697 zł .. we wtorek spodziewam sie kuriera z moim 20d
    Eos system

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarQ74 Zobacz posta
    serwis powiedział że uszkodzenia aparatów wywołane kartami są dość częste..:-(..
    w druga strone nestety tez - mialem kiedys kompakta ktory niszczyl wszystkie wkladane w niego karty.. w sumie w ten sposob stracilem 3 karty a aparat poszedl do serwisu (nie naprawiali tylko od razu zwrocili pieniadze)..

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Turek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ukasus Zobacz posta
    ja objawy miałem te same co Ty .. tylko że nie zaczęło się od wkładania karty .. tylko p0od czas robienia zdjęć - error 99 i co bym nie zrobił to migawka i lustro plus error 99 .. na żytniej przeczyścili body wyregulowali , wymienili migawkę i spust i skasowali 697 zł .. we wtorek spodziewam sie kuriera z moim 20d
    jak długo trwała naprawa????

Zablokowany

Domyślnie

No i masz. Kupiłem pewien czas temu używane sandisca 2 GB. Leży w torbie, jeszcze go nie używałem. Teraz mam kabla

A tak serio to zwarcie może jak rozumiem spowodować każda karta. Jeśli wystąpią określone czynniki.

Bywalec Awatar ukasus
    Miasto
    miasto

Domyślnie

naprawa trwała 1 dzień .. ale czekałem tydzień na wysyłkę .. bo przy okazji zamówiłem gumkę uszczelniającą do lampy musieli ja sprowadzać .. bo mi sie z zgubiła
    Eos system

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    No i masz. Kupiłem pewien czas temu używane sandisca 2 GB. Leży w torbie, jeszcze go nie używałem. Teraz mam kabla

A tak serio to zwarcie może jak rozumiem spowodować każda karta. Jeśli wystąpią określone czynniki.
    Tylko co to są, te "określone czynniki"? Bo w sumie byłby wstyd, gdyby się okazało, że SanDisk najpierw wymyśla format kart, a potem zapomina jak się je porządnie robi...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Bywalec Awatar orte
    Miasto
    Kostrzyn nad Odrą

Domyślnie

Bahrd, może to nie SanDisk je zrobił, tylko małe chińskie rączki,
    nie podejrzewałbym SanDiska, a raczej jego (lub inną) podróbkę.
    Canon 40D + BG-E2 | Canon EOS 100 | EF 50 1.8 Mk I | EF 28-135 IS USM + UV (0) Hoya | EF 70-210 USM
    10GB w CF-kach | Lowepro Stealth Reporter 200 AW Mk I | Olympus C4000Z

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez orte Zobacz posta
    Bahrd, może to nie SanDisk je zrobił, tylko małe chińskie rączki,
    nie podejrzewałbym SanDiska, a raczej jego (lub inną) podróbkę.
    Kolega pisze, że oryginał:
    Cytat Zamieszczone przez jarQ74 Zobacz posta
    Tak jak pisałem wcześniej karta jest oryginalna.. kupiona w sklepie i od pół roku spisywała się świetnie.. czytnik natomiast to jakaś niezidentyfikowana maszyna ale zawsze spisywała się dobrze..
    Oglądałem właśnie ze wszystkich stron najnowszą ich kartę i taką "sczyletnią". Głowy nie dam, ale na oko, to obie wyglądają jak robione maszyną (być może chińską ) od początku do końca.

A ogólnie, to już jest obowiązek projektanta sprzętu, żeby uwzględnić ewentualne niskie kwalifikacje pracowników linii na montażowej.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    (....)
    A ogólnie, to już jest obowiązek projektanta sprzętu, żeby uwzględnić ewentualne niskie kwalifikacje pracowników linii na montażowej.
    Dokładnie. Mam do czynienia z przeróżnymi sprzętami robionymi w Chinach i mogę zapewnić, że da się. To tylko kwestia jak firma zlecająca podchodzi do produkcji, kontroli jakości etc.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Turek

Domyślnie

jest wycena, "uszkodzony moduł zasilania spowodowany zwarciem w karcie pamięci" naprawa - 20D - 320 zł , 400D - 250 zł. :-( , choć pewnie mogło być gorzej.. I nie chodzi tu o kartę akurat jednego producenta.. taka awaria dotyczy właściwie wszystkich producentów.. Należy uważać na czytniki, na piny w gniazdach i używać czytników sprawdzonych firm.. i jeszcze jedno.. zauważyułem że w momencie wkładania tej uszkodzonej karty nie migała dioda sygnalizująca prawidłowe włożenie karty do aparatu, pomimo tego włączyłem oba aparaty, myślę że gdybym ich nie włączył może nic by się nie uszkodziło... tak więc jeśli ktokolwiek zauważy, że po włożeniu karty dioda się nie zapala niech lepiej nie uruchamia aparatu.. to teoria, ale może uratuje nasz sprzęt.. pozdrawiam

Strona 5 z 15 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów