Strona 4 z 15 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 148

Wątek: 20D i 400D uszkodzone w godzinę

kijugi
    Guest

Domyślnie

nie mam pojęcia jakie są koszty
    z gwarancją nie robili problemów

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ufff jak dobrze ,ze nie kupowalem sandiskow
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

No i się teraz zacznie, że sandisci robią zwarcia w puchach...
    No ale żeby nie było, że nie mówiłem, że zwarcie :-P
    jarQ74 - skoro nie wiesz gdzie wysyłac a dzwoniłeś po całej Polsce to pewnie dzwoniłeś wszędzie ale nie tam gdzie trzeba... Zadzwoń na Żytnią, opisz sytuacje powiedz, że podejrzewasz awarię układu zasilania spowodowaną zwarciem i zapytaj jaki byłby koszt naprawy gdyby to było to, albo co jeszcze to może byc i jakie koszta - proste.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Bywalec
    Miasto
    KORD / IL - US

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kijugi Zobacz posta
    Witam. To samo miałem z 350D i 400D. Okazało się, że karta pamięci spowodowała zwarcie i obydwa aparaty pojechały na Żytnią. Opis w karcie gwarancyjnej - awaria układu zasilania (naprawili na gwarancji)
    karta oryginalny sandisc
    Pozdrawiam
    A uzywales czytnika czy aparat podlaczales przez USB?
    Bo tak czytam i czytam posty i sie zastanawiam czy to przypadkiem uzywanie karty i czytnika nie zalatwia sprawy.
    Coz jestem uzytkownikiem Sandiskow (5 kart) i troche mi sie wlos zjezyl. Tyle ze nie uzywam czytnika...
    Pozdrawiam
    airliners.net
    50D + BG-E2 + 70D
    + 17-40 L USM + 50 f1.8 STM + 24-105 L IS USM + EF 100-400 L IS USM + Sigma 150-600 S + SpeedLite 430EX

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KORD/EPKK Zobacz posta
    A uzywales czytnika czy aparat podlaczales przez USB?
    Bo tak czytam i czytam posty i sie zastanawiam czy to przypadkiem uzywanie karty i czytnika nie zalatwia sprawy.
    Coz jestem uzytkownikiem Sandiskow (5 kart) i troche mi sie wlos zjezyl. Tyle ze nie uzywam czytnika...
    Pozdrawiam
    Hej, spokojnie, tutaj wiele osób korzysta z SanDisków, ale jak do tej pory takich przypadków jak autora wątku nie pamiętam. Oryginalne SanDiski to naprawdę dobre karty pamięci

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    Hej, spokojnie, tutaj wiele osób korzysta z SanDisków, ale jak do tej pory takich przypadków jak autora wątku nie pamiętam. Oryginalne SanDiski to naprawdę dobre karty pamięci
    Tylko jak te oryginalne rozpoznac (zakladajac ze sa podrobki)?
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    http://canon-board.info/showthread.p...+karty+sandisk
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    Bahrd podał linka.
    Ja osobiście robię tak:
    1 - kupuję w sprawdzonych miejscach (www.nosniki.net, www.kodak.waw.pl);
    2 - zawsze każę sobie pokazać kartę i patrzę czy odpowiada wyglądem temu co uważa się za oryginał (+- oczywiście, chodzi o: wzornictwo etykiety karty, wzornictwo opakowanka neopenowego na kartę, szczelne zapieczętowanie blistra z kartą, takie które wymaga jego rozcięcia aby kartę zeń wyjąć, obecność softu Rescue Pro na miniCD, wcześniej również kodu do Capture One);
    3 - sprawdzam prędkość przesyłu PC-karta za pośrednictwem czytnika Sandiska - jak jest to dla Extreme III ok 20 MB/s, to jest jak dla mnie OK. Robię to przy okazji zgrywania zdjęć z karty, bez jakiś tam specjalnych testów.
    Ostatnio edytowane przez KMV10 ; 22-03-2008 o 23:29

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Turek

Domyślnie

Widzę że temat wielu z Was zaniepokoił... otóż ciąg wydażeń był następujący.. rano zrobiłem kilka zdjęć które potzrebowałem zgrać na kompa.. jak zwykle wyłączyłem aparat wyjąłem kartę i włożyłem do czytnika podpiętego do laptopa z Vistą.. po rozpoznaniu katalogu wybrałem kilka z nich i przeniosłem na pulpit.. Następnie jak zwykle wyłączyłem urządzenie USB z paska narzędzi i wyjąłem kartę... przy wyłączonym 20D włożyłem kartę i jak zawsze spojrzałem na diodę która sygnalizuje włożenie karty.. Zaniepokoiło mnie to że dioda nie mignęła.. MOże gdybym nie włączył aparatu byłoby ok.. ale kto z Was nie włączył by aparatu!!! w momencie uruchomienia usłyszałem klapnięcie lustra i było po wszystkim... każde włożenie i wyjęcie akumulatora powoduje klapanie lustrem, aparat wariuje, wyświetlacze nie reagują.. czasami wyskakuje err99 czyli błąd obiektywu.. zaczałem się denerwować i złapałem drugi aparat.. zastanowiłem sie chwilę i zacząłem od zmian obiektywu... podpinałem wszystko co mam.. żadnej reakcji.. wtedy postanowiłem włożyć kartę kingstona z 400D do 20D.. - żadnej reakcji.. i w końcu włożyłem nieszczęsnego sandisca do 400d .. niestety ... załatwiłem drugi aparat... Tak jak pisałem wcześniej karta jest oryginalna.. kupiona w sklepie i od pół roku spisywała się świetnie.. czytnik natomiast to jakaś niezidentyfikowana maszyna ale zawsze spisywała się dobrze.. Jestem przekonany że sandisc załatwi każdy aparat do którego go włożę.. będę go reklamował z opisem nie "używać w żadnym aparacie".. podpięty natomiast do kompa odpala.. serwis powiedział że uszkodzenia aparatów wywołane kartami są dość częste..:-(.. istnieją trzy moiżliwośi - złe włożenie karty i spięcie pinów - materiał przewodzący który przypadkowo znajdzie się na karcie lub w gnieździe i spowoduje zwarcie, oraz wewnętrzne uszkodzenie karty która powoduje zwarcie... Uważajcie wszyscy.... ja mam nauczkę do końca życia.. zobaczymy ile będzie mnie to kosztować... będę informował.. Wesołych Świąt dla wszystkich

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarQ74 Zobacz posta
    .. serwis powiedział że uszkodzenia aparatów wywołane kartami są dość częste..:-(..
    Gdyby serwis jeszcze zdradzil przy jakich kartach to wystepuje ...
    W sumie to kazdego moze ta sytuacja spotkac.
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Strona 4 z 15 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów