Strona 2 z 15 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 148

Wątek: 20D i 400D uszkodzone w godzinę

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Turek

Domyślnie

aparaty od rana mają wyjęte obie bateryjki...:-(

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

To wg. mnie trzeba było łapac za tel. do serwisu. Bo teraz to dopiero we wtorek jak mniemam? Jeżeli była wyjęta bateryjka podtrzymująca ustawienia znaczy, że wariuje soft albo elektronika - IMHO. Ja bym się trzymał swojej wersji, że karta zrobiła jakieś spięcie bo to ewidentnie jej wina gdyż wszystko zaczęło się dziac po jej włożeniu do body.

Wirusy w telefonach owszem ale tylko na tel. z symbianem czyli z systemem operacyjnym. W aparacie nie ma takiego systemu w któy możnaby wykorzystac do ataku na aparat - ale ekspertem nie jestem i moge się mylic. Może jakiś informatyk się wypowie w tej kwestii.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Coś już napisał Awatar zxzx
    Miasto
    Aberdeen

Domyślnie

Skoro to sie stalo po wlozeniu karty to moze sprobuj wlozyc inna i moze uda sie dostac do menu , zresetowac jak nie to nic mi nie przychodzi do glowy .
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Byc moz e nie ma jeszcze wirkow i oby nie bylo . Pozdrawiam i zycze powodzenia .
    Ostatnio edytowane przez zxzx ; 21-03-2008 o 22:24 Powód: Automerged Doublepost
    CANUSIA EOS 50d , 400 D // EF17-40 F/4 L // Canon 70-200 F/4 L USM //Canon 60 F/2,8 macro STATYW MANFROTTO // FILTRY HOJA //Speedlite 430 EX ///// grip , etc
    www.wesolowski-photography.co.uk

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarQ74 Zobacz posta
    piny są w idealnym stanie... żadnych zagiętych... co do zresetowania kustawień to jak mam to zrobić skoro na LCD nic się nie wyświetla... nie mogę wejść w menu ... chyba że ktoś zna inny sposób na reset 20D
    A czy karta działa nadal poprawnie (w komputerze)? To raczej nie pomoże aparatom, ale może pomóc wskazać przyczynę. SanDisk oryginalny?

PS
    Jeśli karta sprawna, to może spróbować wgrać na nią odpowiednie firmware i włożyć do aparatu?
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 21-03-2008 o 22:43
    EOS - conditio sine Kwanon...

Coś już napisał Awatar asq

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    W aparacie nie ma takiego systemu w któy możnaby wykorzystac do ataku na aparat - ale ekspertem nie jestem i moge się mylic.

jest vxworks, był datalight dos (tak, ten od a:\ :smile

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Turek

Domyślnie

karta w kompie działa... ale nie mam już do niej zaufania i za nic w swiecie nie włożę jej do zadnego aparatu.. W takim razie zostae mi serwis.. Co polecicie.. wiem że pewnie odpowiedź jest na forum ale za bardzo mi sie dziś ręce trzęsą żebym miał siłę szukać.. gdzie wysłać aparaty.. nie jestem z Wawy
    pozdr

Uzależniony

Domyślnie

Jesli oba body padly po wlozeniu tej karty - to napewno winna ta karta.
    Na mojego "nosa" to karta zrobila jakies paskudne zwarcie w obu body - chyba tylko serwis.
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

zaraz powinno się pojawić ogłoszenie w giełda>inne> pożyczę od kogoś aparat na godzinę ...poza tym nie chiałbym być w skórze tego użytkownika na żadnym wspólnym plenerze
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarQ74 Zobacz posta
    karta w kompie działa... ale nie mam już do niej zaufania i za nic w swiecie nie włożę jej do zadnego aparatu..
    Rozumiem - a masz jakąś inną kartę, żeby spróbować z FW?
    Sprawdź jednak, czy to oryginalny SanDisk.
    Widzisz aparaty przez USB w komputerze?
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 21-03-2008 o 23:55
    EOS - conditio sine Kwanon...

Bywalec
    Miasto
    Boruja Kościelna

Domyślnie

Krotko i rzeczowo - NIE KOMBINUJ!
    Zadzwon do SERWISU i przeslij sprzet do nich...

Co do wirusa - bez przesadyzmu - soft w Canonach jak i w innych sprzetach jest mocno rozny od tego tworzonego w oprogramowaniu MS
    Predzej uszkodziles karte (lub padla sama - zwlaszcza jesli to made in China... Zaraz swoja profilaktycznie chyba wymienie na 'pewniejsza'...).

Informuj o postepach w reanimacji sprzetu - takie doswiadczenia sa bezcenne.

Powodzenia!
    ...ani krzty talentu + 1,5kg sprzetu...
    (40D + T 17-50 /f2.8 i glod na wiecej)

Strona 2 z 15 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów