Mam problem z tym szklem. Mianowicie albo nie umiem robic nim zdj albo jest nie ostry.
Ogladalem zdj z tego szkla i sa bardzo ostre, nie maja porownania do moich .
Mial ktos podobny problem ?
Mam problem z tym szklem. Mianowicie albo nie umiem robic nim zdj albo jest nie ostry.
Ogladalem zdj z tego szkla i sa bardzo ostre, nie maja porownania do moich .
Mial ktos podobny problem ?
Nie. "Mój egzemplarz" (to taka standardowa formuła) daje wystarczająco ostre odbitki, by nie męczyć oczu, nawet na f/1.4.
Może wrzuć na imageshack albo coś podobnego to Twoje "zmartwienie"(?), żeby można było stwierdzić czy coś faktycznie jest nie tak z tym szkiełkiem... - tylko nie tablice testowe ani cegły!![]()
Daj jakieś sample z tego szkła to zobaczymy.
I jeszcze pytanie z jaką puszką to współpracuje? nie chce osądzać przedwcześnie ale moze to jakies problemy z FF lub BF ale tak jak mówiłem czekamy na sample
EOS + L i kupa gratów ...
mogło by byc bardziej centralnie,hmmm obstawiam ze uzywaleś któregoś z bocznych punktów af i nie do konca wyostrzył
EOS + L i kupa gratów ...
Wygląda, że jest wyostrzone przed obiektem, spróbuj live view i precyzyjnie wyostrzyć na powiększeniu.
"Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa
Zdjęcie jest skadrowane, przeskalowane, ale pewnie niewyostrzane, nie widzę powodu się go czepiać. Zrób normalne zdjęcie, normalnie przygotuj do labu albo do wydruku, przelej na papier i się nim ciesz. Nie testuj, będziesz zdrowszy![]()