Strona 138 z 357 PierwszyPierwszy ... 3888128136137138139140148188238 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 371 do 1 380 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Coś już napisał Awatar szysz.pl
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    T szukam czegoś co pomieści 30D z gripem i 17-55 z osłoną.
    dodam do tego 70-300 IS

Mam ten sam kłopot
    noszenie 650d - "wszędzie" już mnie męczy

Domyślnie

mam pytanie z troche innej beczki

czy ma znaczenie w jakiej pozycji nosimy aparat w torbie? wiekszosc konstrukcji toreb to oczywiscie aparat w pozycji pionowej obiektywem w dol ale czy jesli na przekor umieszczam aparat bokiem (jak dla mnie wieksza wygoda przy wkladaniu i wyjmowaniu) istnieja jakies przeciwskazania przeciwko takim praktykom?

Dopiero zaczyna Awatar nomad_fh
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

ja sie podlaczam do pytania, czy mocno zaszkodzi aparatowi, jesli jest w torbie umieszczony bokiem - w dodatku do gory nogami?
    Grzesiek "NomaD_FH" (nomad-imprezy.pl, Mój flickr, picassa)
    Canon Eos 400D, Canon Eos 5 + Tamron 28-75 2.8 + EF 50 1.8 + Sigma 70-200 2.8 + kit EF-S 18-55 IS + 580 EX II + NANEU PRO ALPHA+ mase śmieci

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez speedo Zobacz posta
    czy ma znaczenie w jakiej pozycji nosimy aparat w torbie?
    zdecydowanie tak - noszac bokiem matryca moze przesunac sie do uchwytu i wtedy na zdjecia bedzie duzy BF (boczny focus) ;-)

sory, nie moglem sie powstrzymac ;-) .. mozesz spokojnie nosic aparata tak jak Ci wygodniej - to naprawde nie ma zadnego znaczenia ;-)
    Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 21-03-2008 o 08:39

Domyślnie

a co powiesz na model Tamrac Pro 12 ? potrzebuję czegoś do bezpiecznego przenoszenia i przechowywania 2 lustrzanek z gripami, około 5 szkieł (w tym 70-200 i możliwe, że 200mm Carl Zeissa), lampy błyskowej i kilkunastu pierdółek.. laptop odpada..
    LukaszU

|aparat na zęby|

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Miałem tę torbę. Bardzo wygodna, nawet przy takim obciążeniu jak wypisałeś. Musisz tylko zdawać sobie sprawę, że przy takim obciążeniu będzie Ci się lekko wyginała na biodrze, ale dzięki temu będzie wygodniejsza. I jeszcze jedno: nie podniesiesz jej za uchwyt na górnej klapie bez zapięcia suwaka.
    Z zalet - możesz ją nosić na ramieniu z otwartą klapą, nie ma najmniejszych tendencji do przechylania.
    Ja ją zmieniłem dopiero na Commercial AW, przyczyny chyba oczywiste.
    Jarek

Domyślnie

dzięki wielkie, myślę sobie, że na początek będzie w sam raz. dobrze usłyszeć to ok Ciebie, torba będzie mi potrzebna do podobnych sytuacji w jakich ty jej używałeś (fotografia ślubna, plenery)..
    pozdrawiam
    LukaszU

|aparat na zęby|

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

oskarkowy możesz dać zdjęcie ja ci się to wszystko mieści do Commerciala ? Bo pro 12 jest ok ale zaczyna być trochę ciasny

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dziś już nie, ale jutro oczywiście wrzucę jakąś fotkę. Od razu jednak zaznaczę, że Commerciala możesz kształtować bardzo dowolnie. Czyli moje ustawienie będzie jednym z wielu możliwych. A wewnętrznych ścianek i tak zostanie jeszcze na wyciszenie PCta ;-)
    Jarek

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

Oglądałem go w Łodzi i mi się spodobał :-) I weszło by do niego pewnie to co mam i jeszcze druga lampa i ze dwa szkła. A ścianek to mam jeszcze pełno z photo trekkera więc mógłbym tym wtedy handlować tym

Strona 138 z 357 PierwszyPierwszy ... 3888128136137138139140148188238 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów