Sprzęt --> mój zestaw
fotografia ślubna --> www.slub.e-fotografik.pl
świnoujście --> www.e-swinoujscie.pl
mam pytanie z troche innej beczki
czy ma znaczenie w jakiej pozycji nosimy aparat w torbie? wiekszosc konstrukcji toreb to oczywiscie aparat w pozycji pionowej obiektywem w dol ale czy jesli na przekor umieszczam aparat bokiem (jak dla mnie wieksza wygoda przy wkladaniu i wyjmowaniu) istnieja jakies przeciwskazania przeciwko takim praktykom?![]()
ja sie podlaczam do pytania, czy mocno zaszkodzi aparatowi, jesli jest w torbie umieszczony bokiem - w dodatku do gory nogami?![]()
Grzesiek "NomaD_FH" (nomad-imprezy.pl, Mój flickr, picassa)
Canon Eos 400D, Canon Eos 5 + Tamron 28-75 2.8 + EF 50 1.8 + Sigma 70-200 2.8 + kit EF-S 18-55 IS + 580 EX II + NANEU PRO ALPHA+ mase śmieci
Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 21-03-2008 o 08:39
a co powiesz na model Tamrac Pro 12 ? potrzebuję czegoś do bezpiecznego przenoszenia i przechowywania 2 lustrzanek z gripami, około 5 szkieł (w tym 70-200 i możliwe, że 200mm Carl Zeissa), lampy błyskowej i kilkunastu pierdółek.. laptop odpada..
LukaszU
|aparat na zęby|
Miałem tę torbę. Bardzo wygodna, nawet przy takim obciążeniu jak wypisałeś. Musisz tylko zdawać sobie sprawę, że przy takim obciążeniu będzie Ci się lekko wyginała na biodrze, ale dzięki temu będzie wygodniejsza. I jeszcze jedno: nie podniesiesz jej za uchwyt na górnej klapie bez zapięcia suwaka.
Z zalet - możesz ją nosić na ramieniu z otwartą klapą, nie ma najmniejszych tendencji do przechylania.
Ja ją zmieniłem dopiero na Commercial AW, przyczyny chyba oczywiste.
Jarek
dzięki wielkie, myślę sobie, że na początek będzie w sam raz. dobrze usłyszeć to ok Ciebie, torba będzie mi potrzebna do podobnych sytuacji w jakich ty jej używałeś (fotografia ślubna, plenery)..
pozdrawiam
LukaszU
|aparat na zęby|
oskarkowy możesz dać zdjęcie ja ci się to wszystko mieści do Commerciala ? Bo pro 12 jest ok ale zaczyna być trochę ciasny
Dziś już nie, ale jutro oczywiście wrzucę jakąś fotkę. Od razu jednak zaznaczę, że Commerciala możesz kształtować bardzo dowolnie. Czyli moje ustawienie będzie jednym z wielu możliwych. A wewnętrznych ścianek i tak zostanie jeszcze na wyciszenie PCta ;-)
Jarek
Oglądałem go w Łodzi i mi się spodobał :-) I weszło by do niego pewnie to co mam i jeszcze druga lampa i ze dwa szkła. A ścianek to mam jeszcze pełno z photo trekkera więc mógłbym tym wtedy handlować tym![]()