to co piszesz spokojnie sie spakuje w Mini Trekkera i jeszcze miejsca duzo zostanie. a Tamrac 7 jest sporo wiekszy niz Mini Trekker
i lampa tez wejdzie do dolnej kieszeni???
Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.
Hm, mam pytanie, które wynika z braku doświadczenia i na które przeglądanie recenzji na cambags.com nie daje odpowiedzi.
Jaki plecak polecacie do noszenia 2 body, 3 obiektywów (w tym jeden 70-200, pozostałe mniejsze) i osłon przeciwsłonecznych oraz statywu w cenie +/- 280zł?
Dla mnie to wszystkie wydają się takie same. Myślałem nad Flipside 200 od Lowepro, ale może jest coś ciekawszego w tej cenie? :-) Chciałbym też, żeby nadawał się do jazdy na rowerze.
Ostatnio edytowane przez mabok ; 09-03-2008 o 14:48
cogitationis poenam nemo patitur...
Zaczątek nowej galerii - http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...03-0-0-0-0.php
To wszystko co mam w stopce:smile: nacodzień nosze w reporterze D650 ale szukam czegoś co pomieści 30D z gripem i 17-55 z osłoną. Ma byc małe (chetnie tanie) i tylko na ten sprzet. Chodzi mi o torbe, najepiej lowepro, co polecacie?
Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)
Witam, przebrnąłem przez prawie cały wątek i mam konkretne pytanie do użytkowników plecaczka Lowpro Fastpack 350. Niewiele znalazłem na tym forum, u Nikona więcej. Ale chciałbym, żeby ktoś z użytkowników Canona się wypowiedzial. Chodzi o funkcjonalność, praktyczne uwagi co do eksploatacji. Planuję upgrade sprzętu i miało by się tam pomieścić: 5D+grip, 2 zoomy : 70-200 2.8 (zamiennie z T 24-75) i C 16-35 z osłoną, 2-3 stałki: C 50 1,4 zamiennie z C 85 1.8, Sonnar 135, lampka 430 EX, laptop 15 cali (ten wiem że wejdzie). Co do górnego przedziału to naczytałem się, że jest tam sporo miejsca, chodzi głównie o sprzęt i funkcjonalność. Jestem na pilnym kupnie, więc za wszystkie uwagi, także dot. alternatywnych rozwiązań z góry dziękuję.
5D gripped, Canon 5, lampka 430 EX, Canon 35L, Canon 50 1.4, Canon 85 1.8, Canon 16-35/2,8L MK II, Canon 70-200/2.8L, TC Kenko 2x, kilka szkiełek analogowych, dużo chęci i notorycznie mało czasu...
to tylko 1 %...
No ja też się przymierzam do zakupu plecaczka i również jak kolega wyżej mam pytanie. Czy Lowepro Fastpack 200 pomieści 40D z zapiętym C 70-300 IS USM + miejsce na jakies 2 obiektywy krótsze?Chyba,że macie jakieś inne propozycje na taki zestawik.Idąc w góry lub na wycieczke kilkukilometrową nie chciałbym dzwigać za dużo sprzętu foto + napoje ( voda ) jakieś jadło+inne duperele.
Thx all za odpowiedz z góry
Doradźcie, co kupić do jednoczesnego noszenia 30D + 24-105 + 70-200 ???
Mam już kilka toreb kupowanych w miarę powiększania się dobytku i wszystko na nic.
Mam Lowepro: AW 2 - za mała, AW4 - za duża, topload - mieści tylko aparat z jednym szkłem.
AW2 jest poręczna i wygodna, ale mieści tylko puszkę z jednym małym i jednym średnim szkłem.
AW4, kupiona w tym miesiącu, mieści wszystko, co mam i jeszcze zostaje miejsce, ale torba wielka, ciężka i nieporęczna, chyba będę musiał sprzedać prawie nówkę.
A może jakiś topload z doczepionym futerałem na drugie szkło?
Albo jakiś slingshot?
Trudna sprawa.
m_o_b_y
--------------------------------------------------------
Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
Witold Gombrowicz
Może poszukaj coś od Crumpler, pod Twój sprzęt np. Pretty Boy XXXL, sam się nad nią zasatanawiam, fajny design, nie wygląda na foto i dobrze wykonana...
30D+BG-E2; T12-24/4; T28-75/2,8; C70-200/4L; C430EX II; GP324C + M488RC2; Computrekker AW i kilka GB na kartach
m_o_b_y
--------------------------------------------------------
Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
Witold Gombrowicz