Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 63

Wątek: Dlaczego Canon?

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drJolo Zobacz posta
    Bardzo miło, ale czy uważasz, że usunięcie wszystkich, którzy myślą inaczej to jest dobre wyjście? Z jakiejkolwiek sytuacji? Chcesz się pokusić o poszukanie konsekwencji takich zachowań?
    Usuwanie - w życiu. Tylko sugestia, że być może do dyskusji na pewne tematy są lepsze miejsca niż to. Patrz analogia o motylkach o pociągach. Można - ale po co?

(aczkolwiek w pewnym wariancie myślałem też o wymogu zaakceptowania disclaimera "tak jestem onanistą sprzętowym" przy rejestracji )

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart Zobacz posta
    hmmm którego to ze słów nie rozumiesz w moich postach .... "nie ma obowiązku" ?

nie wiem czy widziałeś że na forum jest zarejestrowanych 16.000 userów nie sądzisz ż to jakieś 10x tyle co na KKM ? i rodzi to pewne różnice ?
    właśnie o tym napisałem wyżej... robi to ogromną różnicę... potrafię czytać i to ze zrozumieniem, w przeciwieństwie do Ciebie.
    a i serdecznie Ciebie pozdrawiam

Początki nałogu Awatar terminator
    Miasto
    Waldenburg

Domyślnie

Michał,
    Gdyby osłona była w zestawie - doliczyliby to do ceny obiektywu. A pewnie wychodzą z założenia, że nie każdy używa, a cena obiektywu lepiej się prezentuje bez doliczonej ceny osłonki. Kłit martekingowy:-)
    Ostatnio edytowane przez terminator ; 16-03-2008 o 22:07

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jeklaskaMM
    mam wrażenie że (...) jest tu masa użytkowników (...) którzy zamiast robić zdjęcia fotografują przedmioty, tabele, cegły, linijki .....
    To nie jest "wrażenie", to jest najświętsza prawda. O tym m.in. jest to forum. Jeśli tak Cię to uwiera/martwi/niepokoi/cokolwiek to co tu robisz? Powiedz, jakie tematy Cię interesują, poradzę Ci jakieś dobre miejsca do dyskusji. Serio, bez ironii.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Usuwanie - w życiu. Tylko sugestia, że być może do dyskusji na pewne tematy są lepsze miejsca niż to. Patrz analogia o motylkach o pociągach. Można - ale po co?

(aczkolwiek w pewnym wariancie myślałem też o wymogu zaakceptowania disclaimera "tak jestem onanistą sprzętowym" przy rejestracji )
    muflon!!
    czołgam się po podłodze ze śmiechu.... dzięki
    to było dobre
    "aczkolwiek w pewnym wariancie myślałem też o wymogu zaakceptowania disclaimera "tak jestem onanistą sprzętowym" przy rejestracji"
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    To nie jest "wrażenie", to jest najświętsza prawda. O tym m.in. jest to forum. Jeśli tak Cię to uwiera/martwi/niepokoi/cokolwiek to co tu robisz? Powiedz, jakie tematy Cię interesują, poradzę Ci jakieś dobre miejsca do dyskusji. Serio, bez ironii.
    mnie to zupełnie nie martwi... hmm jakby to powiedzieć... spodziewałem się czegoś innego.
    spokojnie sam sobie z tym dobrze radze... korzystam z google w razie czego
    Ostatnio edytowane przez jeklaskaMM ; 16-03-2008 o 22:14 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie

A bardziej na temat: Dlaczego Canon?
    Bo jest tani. FF canona kupisz za 5000zł, co prawda model sędziwy,

według mnie trochę przesada te 5000 za 5d to cena od stycznia tego roku wcześniej niestety był dużo droższy o jakieś 2000 zł, dla jednych dużo dla drugich mało
    pozdrówka
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Bywalec Awatar drJolo
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart Zobacz posta
    hmmm którego to ze słów nie rozumiesz w moich postach .... "nie ma obowiązku" ?
    Czyżby "nie ma obowiązku" to eufemizm na "nie wolno"?
    jest tak nudno, że zaczyna to być ciekawe...

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jeklaskaMM Zobacz posta
    mnie to zupełnie nie martwi... hmm jakby to powiedzieć... spodziewałem się czegoś innego. spokojnie sam sobie z tym dobrze radze... korzystam z google w razie czego
    OK to wytłumacz mi, na własnym przykładzie, jedną rzecz: dlaczego tak wiele osób rejestruje się tutaj po to, by w jednym z pierwszych postów napisać, jakie to forum jest dziwne, be i w ogóle? Bo jeśli powód to "spodziewałem się czegoś innego", to hmm.... może ten mój pomysł z wpisem w regulaminie nie jest wcale taki głupi?

BTW, mam jeden, chyba dość dobry, zwyczaj: zanim zacznę się udzielać gdzieś na forum/ircu/czacie/czy choćby i w "rzeczywistości", to najpierw przez jakiś czas siedzę cicho, słucham, poznaję lokalne obyczaje i ostatecznie decyduję, czy warto inwestować swój czas, czy też szkoda go marnować. To dobry sposób na uniknięcie takich rozczarowań, polecam.

Początki nałogu Awatar Juriko

Domyślnie

Muflon bardzo precyzjnie ujął temat, co prawda poboczny, ale istotny bo powracający jak bumerang.
    Cytat Zamieszczone przez Muflon
    Tak, to jest "forum onanistów sprzętowych". Dyskutujemy tu o testach BF/FF, fotografowaniu cegieł, porównujemy szumy @ISO3200, komentujemy nowości z dpreview, wgryzamy się w metody wyostrzania w PS, niektórzy z nas mają sprzęt za grube tysiące i robią nim zdjęcia, do których wystarczyłby kompakt. Dlaczego? "Bo tak" , bo nas to bawi, bo mamy techno-bzika, bo taki sobie znaleźliśmy sposób na spędzanie wolnego czasu, z tysiąca innych mniej lub bardziej racjonalnych powodów.
    Ale widać jest mało przekonujący bo czytamy dalej
    Cytat Zamieszczone przez JeklaskaMM
    ] mam wrażenie że albo system C jest delikatnie mówiąc niedoskonały albo jest tu masa użytkowników którzy demonizują problem, którzy zamiast robić zdjęcia fotografują przedmioty, tabele, cegły, linijki .....
    Jeśli faktycznie ktoś zamiast robić zdjęcia (tak na marginesie fotografując przedmioty nie robi się zdjęć? ) fotografuje cegły, linijki etc. to ma kłopot. Tu takich nie ma. Tu są ludzie, którzy lubią i chcą, dobrowolnie, z dużą dozą przyjemności, to robić.
    ps. A na szukanie szczęścia w ustrzeleniu kadru stulecia, też mają nieco czasu.

Coś już napisał

Domyślnie

OK to wytłumacz mi, na własnym przykładzie, jedną rzecz: dlaczego tak wiele osób rejestruje się tutaj po to, by w jednym z pierwszych postów napisać, jakie to forum jest dziwne, be i w ogóle? Bo jeśli powód to "spodziewałem się czegoś innego", to hmm.... może ten mój pomysł z wpisem w regulaminie nie jest wcale taki głupi?

BTW, mam jeden, chyba dość dobry, zwyczaj: zanim zacznę się udzielać gdzieś na forum/ircu/czacie/czy choćby i w "rzeczywistości", to najpierw przez jakiś czas siedzę cicho, słucham, poznaję lokalne obyczaje i ostatecznie decyduję, czy warto inwestować swój czas, czy też szkoda go marnować. To dobry sposób na uniknięcie takich rozczarowań, polecam.
    przed zarejestrowaniem długo czytałem i nic się nie zmienia... nie jestem rozczarowany tylko pytam dlaczego tak jest? wygląda na to że jest problem... chyba sam zacznę fotografować tablice i okaże się co i jak

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów