lol 3 tygodnie :P jak byś na ich forum napisał, to chyba szybciej dostałbyś odpowiedz...
lol 3 tygodnie :P jak byś na ich forum napisał, to chyba szybciej dostałbyś odpowiedz...
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
Szczerze mowiac to nawet nie wiedzialem ze istnieje mozliwosc zwracania sie do "Stuffu" na forumdo tej pory pisalem przez technical support dostawalem ticket z numerkiem i czekalem
![]()
Witam ponownie!Chciałem wam powiedzieć,że na fotolii jednak zwracają uwage na aparat którym były robione zdjęcia.Take jest moje odczucie ponieważ na 36 fotek robionych kompaktem przyjęli mi tylko 3,a na 10 robionych lustrem przyjęli 9.Wniosek nasuwa się sam.
Rypson, jedyna drogą jaka możesz zwrócić się o ponowną inspekcje zdjęcia na Istockphoto jest właśnie support/scout. Na forum możesz jedynie poprosić innych użytkowników o opinie na temat zdjęcia, czasami nawet odezwie się jakiś admin, ale na pewno oficjalne stanowisko i ewentualną akceptacje zdjęcia uzyskasz tylko poprzez support. A trwa to nawet czasem 3 miesiące (kiedyś tyle czekałem). Pozdrawiam
heheh no to jednak w dobre miejsce uderzalem i te 3 tygodnie juz nie brzmi tak strasznie jak 3 miesiace![]()
aaa i zrezygnowalem z StockXpert... skasowalem wszystkie zdjecia... jakos malo mi sie widzi wspolpraca z tym czyms na wzor agencji stockowej... zdjecia do przegladu czekaly 5 tygodni... ponad 100 zdjec odrzucili mi z powodu zlych key words... co jest smieszne i zenujace bo wszedziej uzywam tch samych keywords do tych samych zdjec... no i inspector postanowil ze skoro w jednym mu sie nie podobaja keywords odrzucil prawie 200 zdjec o roznej temayce(!) z powodu zlych slow kluczowych.... tak wiec podziekowalem za wspolprace bo nie widze najmenijszego sensu czekac ponad miesiac na przejrzenie zdjec, customer service fatalny i wogoole brak slow... tak wiec to juz druga agencja z ktorej rezygnuje ze wzgledu na fatalna obsluge i zenujace podejscie do osob zainteresowanych wspolpraca...
bardzo dobra propozycja aby zarobić na sprzedarzy zdjeć -- Stocki
przy dobrej ilości ściągnięc - da sie na tym zarobić.
no ja mam bardzo odmienne zdanie o tej agencji i nie widze dalszej wspolpracy... w tym wypadku zarobki, obsluga itp lepiej wychodza mi na 123rf niz na StockXpert i Big Stock razem wzietych... dlatego nie widze sensu wspolpracowac z tymi agencjami....
Czy ktos moze wie jak przeklada sie opcja EXCLUSIVE na ilosc sprzedazy zdjec ?? wiem ze jesli zdjecie jest exclusive zarabia sie na nim wiecej ale czy ta opcja ma jakis wplyw na ilosc sprzedazy ?? czy bedac exclusive sprzedaje sie wiecej zdjec czy nie ma roznicy w ilosc miedzy exclusive a nie exclusive... nie wiem moze zdjecia exclusive pokazuja sie wyzej w przegladarce ?? wie ktos jak to naprawde dziala ??
zależy od agencji... z tego co czytałem, to w niektórych (nie pamietam jakich) jak masz fotkę na excluzywnym to ma wyższe pozycje w wynikach wyszukiwań...
na 123rf mam 25usd (portfolio ok 500fotek),
na Bigstockphoto prawie 50usd (ok 150fotek)
na StockXpert 30usd, z tym że do tej agencji portfolio jako takie (190 fotek) mam od niecałego miesiąca ( już 7 sprzedaży w bierzącym miesiącu za łącznie 6 $)
teraz odnośnie innego formatu :P pojawiło mi się pierwsze ściągnięcie na photoshelter...tzn tak mniemam i nie mogę za bardzo rozkminić sytuacji. Może ktoś powiedizeć co oznacza 'Comp Dls' w photoshelter? Bo mam jedno, ale kasa się jeszcze nie pojawiła... może poprostu ktoś dodał do koszyka i jeszcze nie zapłacił?
Pozdr