Strona 9 z 15 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 144

Wątek: iMac - co sadzicie

Początki nałogu Awatar czeczot
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iREM Zobacz posta
    Kolega chciał kupić iMaca, więc reasumując - odradzam mu nowe, srebrne modele, ponieważ uważam, że na glossy ciężko jest obrabiać fotografie. Glossy przekłamuje kolory, podbija kontrast itd. A całą tę dyskusję nt. wyższości świąt... proponuję wsadzić w...
    Detsol! Pozdrawiam jabłecznie ;-)
    Ja mam maca z glossy i nie uważam żeby to powodowało aż takie problemy, raczej bym powiedział że matryce matowe sztucznie zmniejszają kontrast i nasycenie kolorów . Zresztą macałem jakiś czas temu „profesjonalny” monitor … chyba Eizo albo neca….. i też miał szybkę jak w macu więc należy się z tym pogodzić. Już prawie nikt nie robi monitorów mat.

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czeczot Zobacz posta
    Ja mam maca z glossy i nie uważam żeby to powodowało aż takie problemy, raczej bym powiedział że matryce matowe sztucznie zmniejszają kontrast i nasycenie kolorów . Zresztą macałem jakiś czas temu „profesjonalny” monitor … chyba Eizo albo neca….. i też miał szybkę jak w macu więc należy się z tym pogodzić. Już prawie nikt nie robi monitorów mat.
    Mam nadzieję, że to tendencja chwilowa. Mnie niestety przy glossy oczy bolą, ale może to efekt siedzenia tyle lat przed mat.
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iREM Zobacz posta
    Mam nadzieję, że to tendencja chwilowa. Mnie niestety przy glossy oczy bolą, ale może to efekt siedzenia tyle lat przed mat.
    Hmm… nie wiem jak ci to powiedzieć…. Ale obawiam się że mat już umarł
    No chyba ze przy monitorach w technologii OLED najpierw zrobią mat żeby za kilka lat znowu zrobić glossy

Początki nałogu

Domyślnie

Ja ze swej strony dodam że iMac to jeden z brzydszych komputerów jakie widziałem. Nie wiem z czego wynika ta cała fascynacja wszystkim co ma wytłoczone jabłuszko ja obudowie, poważnie nie wiem. I pod - ok, ładny, ale iMac wyglądający jak rekwizyt z "Sigma i Pi"? czy macbook ze swoim "sexy" designem z połowy lat 90.?

Coś w tym jest że łysy Jobs w obcisłym czarnym puloverku potrafi wmówić ludziom jaki mac jest "och" i "ach". Może OS jest faktycznie rewelacyjny, nie zaprzeczam - ale łudzenie się że główną grupą docelową apple jest ktoś inny niż amerykański nastolatek, i przypisywanie temu boskich ideologii jest po prostu śmieszne.

Miłego dnia.

Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rene Zobacz posta
    Ja ze swej strony dodam że iMac to jeden z brzydszych komputerów jakie widziałem. Nie wiem z czego wynika ta cała fascynacja wszystkim co ma wytłoczone jabłuszko ja obudowie, poważnie nie wiem. I pod - ok, ładny, ale iMac wyglądający jak rekwizyt z "Sigma i Pi"? czy macbook ze swoim "sexy" designem z połowy lat 90.?
    Dla mnie PC z obudową z szybką podświetlony w środku na czerwono z gigantyczną ilością niebieskich diód gdzie się tylko da wygląda co najmniej mocno kiczowato. Więc wygląd jest rzeczą gustu.

Coś w tym jest że łysy Jobs w obcisłym czarnym puloverku potrafi wmówić ludziom jaki mac jest "och" i "ach".
    Założyciel Microsoftu kiedyś twierdził że Internet to chwilowa moda, Windows nawet na specjalnej prezentacji mu się zawiesił…. Chyba XP. To dużo świadczy o firmie

Może OS jest faktycznie rewelacyjny, nie zaprzeczam - ale łudzenie się że główną grupą docelową apple jest ktoś inny niż amerykański nastolatek, i przypisywanie temu boskich ideologii jest po prostu śmieszne.
    Czy grupą docelową jest amerykański nastolatek? Jak na komputer dla nastolatków może być tak mało gier? Grupą docelową iMACa o którym mowa w tym wątku na 100% nie jest nastolatek! (co innego inne urządzenia Apple) Widziałeś reklamy iMAC kiedykolwiek? Ja bym poprosił o wskazanie kilku gdzie występują nastolatki. Grupą docelową iMACa jest raczej w wieku 20-3x lat. Takie można odnieść wrażenie po kolesiu reprezentującym maca w ich reklamach.

Ideologia - Firma Apple chce zarobić, ja uważam jej produkt za warty tych pieniędzy które ode mnie chce – koniec ideologii. Ja wyznaje identyczną ideologie, zrobiłem cos dobrego wiec misiu płać!

Początki nałogu

Domyślnie

I tutaj masz przewagę PC nad macem - masz wybór - możesz wybrać kicz ze światełkami, możesz kompletnie gustowną, stylową obudowę. Nie musisz być ograniczony do przeskalowanego białego kwadraciku. A w moim prywatnym odczuciu design niektórych laptopów, zwłaszcza HP, nie tyle bije macbooka na głowę, co deklasuje go kompletnie.

Co do grupy docelowej - zechciej mnie zacytować z łaski swojej, na spokojnie, bez zbędnych emocji, bo okopany w swoim stanowisku mogłeś przeoczyć subtelną różnicę między "mac" a "apple".

I jeszcze jedno uderzenie w pierś - trochę niefortunnie użyłem słowa "nastolatek" - z autopsji bowiem wiem że data w dowodzie osobistym jest nie najlepszym kryterium do określenia poziomu jaki dana osoba reprezentuje - zdarzają się bowiem stetryczałe nastolatki, lecz nie tak często jak infantylni 25 latkowie.

Toteż "Hi, I'm mac" kojarzy mi się bardziej z modnie ubranym młodzieńcem, którego styl i oryginalność podyktowana jest bieżącymi trendami w świecie mody i designu. Nie jest to najlepszy przykład, zresztą trochę samobójcze jest kreowanie reklamy na autorytet.

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

... i przypisywanie temu boskich ideologii jest po prostu śmieszne.
    Miłego dnia.
    To po co to robisz?
    Proponuję raczej takie urządzonko stojące czasem na odpustach - mierzy siłę ciosu albo siłę kopnięcia w piłkę. Można się nieźle wyżyć. Radzę pogodzić się z z kumplem, szefem, dziewczyną, żoną. Pomaga! * :-D

*niepotrzebne skreślić.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez czeczot Zobacz posta
    Dla mnie PC z gigantyczną ilością niebieskich diód gdzie się tylko da wygląda co najmniej mocno kiczowato.
    Daj spokój, szkoda nerwów i energii ;-) Nie warto. To przypomina dyskusje między politykami pisu i po. To co - odpuszczamy temat? :-) Jak kolega switcher będzie miał ochotę - zapraszamy na priva?
    Ostatnio edytowane przez iREM ; 20-02-2008 o 10:55 Powód: Automerged Doublepost
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Miasto
    3miasto

Domyślnie

I tutaj masz przewagę PC nad macem - masz wybór - możesz wybrać kicz ze światełkami, możesz kompletnie gustowną, stylową obudowę. Nie musisz być ograniczony do przeskalowanego białego kwadraciku. A w moim prywatnym odczuciu design niektórych laptopów, zwłaszcza HP, nie tyle bije macbooka na głowę, co deklasuje go kompletnie.

Kolejny znający się na iMACach!! Aktualnie one NIE się są białe, to stary produkt, wycofany kilka miesięcy temu. Teraz są aluminiowe!!!!! I to już dyskredytuje cię jako rozmówcę o tych komputerach bo wyszło że nie specjalnie wiesz o czym mówisz tak jak poprzednicy

Mam laptopa HP i czy jest ładniejszy od laptopa apple – rzecz gustu. Tylko my tu nie rozmawiamy o laptopie tylko o iMACu!!!!!

Co do grupy docelowej - zechciej mnie zacytować z łaski swojej, na spokojnie, bez zbędnych emocji, bo okopany w swoim stanowisku mogłeś przeoczyć subtelną różnicę między "mac" a "apple".
    Wątek dotyczy iMACa, zacytuje tytuł „iMac - co sadzicie” wiec obawiam się że nie do końca zrozumiałeś temat tego wątku!

I jeszcze jedno uderzenie w pierś - trochę niefortunnie użyłem słowa "nastolatek" - z autopsji bowiem wiem że data w dowodzie osobistym jest nie najlepszym kryterium do określenia poziomu jaki dana osoba reprezentuje - zdarzają się bowiem stetryczałe nastolatki, lecz nie tak często jak infantylni 25 latkowie.
    Rozumiem że jak dobry produkt ma design zgodny z obecną modą to automatycznie staje się produktem do **** i dla dzieci i przestaje się nadawać do zastosowań trochę ambitniejszych jak obróbka zdjęć? Ciekawa filozofia……….

nilnovi
    Guest

Domyślnie

Dobrym podsumowaniem waszej dyskusji moglby byc ten felieton: http://www.benchmark.pl/r.php?file=h...kontra_PC.html. O ile oczywiscie ta dyskusja sie kiedys skonczy .

Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nilnovi Zobacz posta
    Dobrym podsumowaniem waszej dyskusji moglby byc ten felieton: http://www.benchmark.pl/r.php?file=h...kontra_PC.html. O ile oczywiscie ta dyskusja sie kiedys skonczy .
    To w ogóle jest jakaś*bzdura! Dlaczego użytkowników maca przedstawia się jako kochających ten sprzęt. To jest jakiś kretynizm!!

Chciałem oświadczyć że nie kocham, nie uwielbiam itd mojego komputera!

Używam tylko mac OS bo jest stabilniejszy i dla mnie łatwiejszy w użyciu niż Windows. Uważam firmę Apple za tak samo zdzierającą jak M$ - ja też staram się zarobić możliwie dużo na klienci więc ich podejście mnie nie dziwi . Różnicą*jest to że produkty firmy apple są bardziej dopracowane i wg mnie lepsze niż*produkty M$ dlatego je kupuje.

Strona 9 z 15 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów