Strona 11 z 15 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 144

Wątek: iMac - co sadzicie

Coś już napisał
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Rene nie o to chodzi !!! Nie ma sprzętu, systemu doskonałego - nawet mac ma wady Nam użytkownikom Apple, chodzi tylko o to, by nie opowiadać głupot, mitów itp. na temat naszego sprzętu i tyle. Wiesz czemu nigdy nie piszę o Linkusie? bo w życiu na nim nie pracowałem i raz widziałem u kolegi Ubuntu. Tylko tyle....

Początki nałogu

Domyślnie

Maku, ja to doskonale rozumiem, zauważ tylko ten jeden drobiazg, że moje zastrzeżenia tyczyły się designu, który uważam za niezmiernie brzydki. Za takie opinie zostałem zaatakowany przez czeczota i estepera.

Dodatek o migających diodach był żartem ilustrującym nienormalną agresję co poniektórych użytkowników, i prawdopodobnie osoby które nie chciały się czepiać - tak go właśnie odczytały, a pozostali już pewno uploadują na imageshack wykresy, statystyki i rysunki techniczne maców, aby tylko "dowalić" ignorantowi.

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

Dobrze już, desing jest kwestią gustu, a kwestii o diodach widać nie zrozumiałem, ale na prawdę, apeluję o zamknięcie tego tematu, bo najwięcej do powiedzenia miały osoby które Mac'a na oczy nie widziały.
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Początki nałogu Awatar czeczot
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tynka861 Zobacz posta
    Kumpel ma Mac'a Macbook pro czy jakis tam... wygrał w jakimś konkursie i w sumie to tylko narzeka...
    znam się na macu bo kolega ma i mi coś*tam powiedział ale do końca nie wiem co..... proszę cię nie wypowiadaj się bo się*ośmieszasz
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez rene Zobacz posta
    Esteper, wybacz że nie padam na kolana przed geniuszem designu maca. Najwyraźniej jedyną słuszną prawdą jest "mac jest piękny", natomiast każdy kto nie zgadza się z tym stwierdzeniem prawdopodobnie jest głupim ignorantem pozbawionym gustu, ma fluorescencyjną obudowę w swoim PC, nosi skarpetki do sandałów, ma wąsy i jeansową kurtkę, słucha budki suflera i zbiera znaczki.
    Jak na razie jako przykład designu (głupie słowo) podałeś laptopa HP który akurat jest*średni ładny, poza tym jego plastik jest badziewny, łatwo się rysuje - więc jest średnio ładny przez pierwszy miesiąc potem jest tylko gorzej - wiem bo mam od pół roku. Wysil się i podaj jeszcze jakiś przykład, byłe nie białych PC bo to jest zerżnięte z maców, w dodatku jak apple częściowo już*od tego odchodzi. To ma być*design który nas żuci na kolana.... nie ma? To po jaki ch.... krytykujesz apple skoro stara się*wyróżnić*w śród kiczowato świecących PC
    Ostatnio edytowane przez czeczot ; 23-02-2008 o 02:40 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

O mamusiu!!! już rzymianie mówili - o gustach się nie dyskutuje, gusta się ma. Nie róbcie tutaj flame war. Albo konkrety, albo dyskusja nad wyższością jednych świąt nad drugimi... Apple jest śliczne - imho, ale nie tym kierowałem się przy zakupie!!! Kumpel ma święcącego jak tęcza PC i też jest zadowolony - lubi to. Ważna jest ergonomia, stabilność systemu, oprogramowanie no i współpraca z Canonami np. to że nawet systemowe "podglądanie" pliku w MacOs widzi raw bez problemu. A design, to naprawdę indywidualna sprawa.

Bywalec
    Miasto
    3City

Domyślnie

tak sobie czytam i czytam....istna zenada!! wypowiedzi niektorych to kompletna bzdura, czasem nie wiem silne usilowanie wypowiedzenia sie na temat o ktorym kompletnie nie maja pojecia (ewentualnie google.pl haslo MAC wady zalety lekkie czytanko no i mamy full expertow bo zapoznali sie z opiniami paru userow badz testow) powiem tak pracowalem tylko na windowsie (jako grafik i asystent informatyka) od zeszlego roku mam iMaca
    i naprawde zdecydowanie lepiej mi si epracuje! teraz juz tytlko grafika sie zajumuje wiec nie potrzebne mi jakies mozliwosci grzebania w systemie...ja chce poprostu zeby mi all dzialo! wlaczam dziala zadnego bawienia sie ze np system nie moze rozpoznac urzadzenia system moze byc zagorzony itd...najbardziej mi sie to wlasnie w Macach podoba ze to poprostu dziala!! ktorko mowiac ide do ispota cortlanda czy nawet saturna kupuje sobie model pakuja mi go jade do domu wypakowuje stawiam na biurku i co ? nie spedzam X czasu na istalowanie sterow uaktualnien antywirow itd...poprostu stawiassz dziala.! poza tym design....kwestia gustu ale napewno nikt mnie nie przekona np ze tandetne pudla z niebieskiki diodami i innymi mega gadzetami to top design urządzenie! ale to mwie kwestia gustu...napewno nikt mi nie powie ze metry i setki kabli wychdzacych z PC nie jest lekko uciazliwe...sorki ale do iMaca masz 1 kabel zasilajacy i wsio (ewentualnie jak nie ma sie klawiatury i myszki bezprzewodowej to dochodzi do kompa tylko jeden kabelek - bo myszka z klawiatura jest np podlaczona razem ze soba)! airport'em extreme podlaczone zew dyski + drukarka i z glowy wszystko po sieci wi-fi leci...to tak dla przykladu np. glossy no niestety jest...ja sam mam z matryca 20" jest gorsza faktycznie od 24" ale co z tego mam do niego podlaczony monitor NEC 20.1" UXi i naprawde sie wygodnie pracuje!! Kolejnym przykladem niech mi ktos zaprzeczy np ze ustawienia profili w macu nie jest banalni eproste!! naprawde zarzadzanie kolorem jest bajeczne!! System jest intuicyjny prosty i np dla mnie to jest mega wygodne!! np wypowiedzi ze kolega ma maca i narzeka bo...sa moim zdaniem na poziomie przedszkola to niech sie on wypowie a nie...mowie dla mnie wazne jest zeby sie dobrze pracowalo stabilnie i tak powiem to !! przyjemnie sie ogladalo w co sie patrzy - mowie tutaj o wyglad np leoparda...nie chce grzebac w systemie zeby go ulepszac itd...innym to sprawia przyjamnosc i okey...i oni np moga narzekac na to ze na macu zbytnio nie pobawia sie jak na windowsach...ale oczernianie tego ze jest do **** bo np zeby cos mi chodizlo mega dobrze musze sie pobawic nieco jest bez sensu...fakt jest taki ze jezeli kupie niedlugo macbook pro to napewno zainstaluje sobie na niej rowniez winde...czemu? proste na codzien OS X ale jak sie trafi cos co bede potrzebowal windosa to nie chce zostac np z reka w nocniku...taki tzn just in case system! by the way jak tak sie fascynujecie recenzjami w necie czy w gazetach komputerowych to pewnie juz wiecie ze najlepszym notebookiem dla win vista jest co?? tak panie i panowie macbook pro! a co do ceny...jest wysoka i co z tego nie kazdy musi go miec tak? niektorzy wola skladaka i juz mowia do siebie "durniu po co kupiles PCta np w vobisie za 1/3 ceny mniej mozesz sklecic sobie identyczny komp" inni lubia tak jedni inaczej...a niektorzy wogole wola zaplacic jeszcz wiecej poprostu po to zeby miec spokoj na lata. poza tym to jest Polska...ceny tutaj sa masakryczne...ale to juz inny temat...

draznia mnie wypowiedzi kolegow co widziali maca w necie badz w jakims sklepie...ceny ramu, itd wywyioskowane z palca! brak prawego przycisku...
    brak altu...no poprostu szkoda gadac...
    fakt jest taki ze jak sam 1wszy raz mialem do czynienia z OS'em to szlak mnie trafial bo nie moglem sie przyzwyczaic ciezko bylo mi sie nauczyc no ze 2x klikajac na okno nie rozszerzy mi sie ono na caly ekran a zjedzie na dol do docka zajeloi mi naprawde pare dni zeby sie przesawic kompletnie....teraz to zupelnie inna praca i za to dziekuje OS X
    Co do kolegi ktory zaczal watek...moim zdaniem warto jak sobie cenisz spokoj, prostote, nie bedzieszs sie przejmowal ze zbytnio nie poszperasz w systemie doglebnie...za to jednak masz system stabilny szybki. Masz duzo ulatwien udogodnien itd....np przykladem jest iDVD chcesz dvd z menu np ze zdjeciami lub filammi z wakacji? zajmie tobie to naprawde chwile zeby stworzyc Album na DVD z menu glownym dynamicznym, nie statycznym np wszystko zrobione tak zeby zwykly najprostszy user nie mial z tym klopotow...jak chcesz zeby bylo bardziej zaawansowanie kup np Final Cut Studio....to co potrafi program Motion 3 jest poprostu bajeczne...fakt zaplacic trzeba no ale za cos jednak placimy!
    i

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Ozesz ale flejm, i to beze mnie

Z makowym pozdrowieniem,
    Vista Suxx

Bywalec
    Miasto
    3City

Domyślnie

no poszlo troche;] hehe czeczot nie wiedzialem ze ty taki zadziorny jestes:P

Coś już napisał
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Heh, a może zaprośmy niedowiarków do siebie na szkolenia niech zobaczą jak się pracuje bez przycinania systemu i zwiech

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rene Zobacz posta
    Padło jeszcze kilka innych sformułowań, ale moja pierś by tego nie wytrzymała. Natomiast jedno jest pewne - diody w lcd maców chyba migają ze złą częstotliwością, gdyż podniecenie co poniektórych posiadaczy-obrońców, zdecydowanie nie jest zdrowe.
    Prosiłem grzecznie już kilka razy, przepraszam za stwierdzenie, ale czy możesz się już przymknąć? Trudno, może mnie admini stąd usuną, ale już nie mogę znieść Twoich złośliwości. O co Ci Kolego właściwie chodzi? Bo pieprzysz żeby pieprzyć. :-(
    Znajdź proszę wątek, w którym masz coś konkretnie do powiedzenia i tam się wyżyj, mając oczywiście podstawy do - że tak powiem - "bycia w temacie". Twoje wypowiedzi ani nie wnoszą nic konkretnie mądrego, ani nie pomagają innym. Przeczytaj proszę pierwszy post tego wątku, przemyśl czy masz coś do powiedzenia, w czym mógłbyś koledze AREKZAR pomóc. Przytoczę Ci (jeśli jesteś leniwy) ten wątek o który chodzi:

cytuję:
    ----------
    Witam,
    zastanawiam sie wlasnie nad zmiana kompa. Chce przejsc na Mac'a. Duzo piszecie o Macbook Pro, jednak do niego potrzebny jest dodatkowy monitor. Co zatem sadzicie o iMac 24" (wiem ze 20" maja slaba matryce), na ile mozna go porownac z MB pro i dodatkowym monitorem?
    Zakladam rowniez zakup kalibratora i z tego co mi wiadomo mozna calkiem przyzwoicie skalibrowac ten monitor.

Prosze o jakies porady, co polecacie z Waszego doswiadczenia. Dodam ze nie mam budzetu na full wypas czyli MacPro+Barco wiec taka opcja odpada.
    --------------
    koniec cytatu.

Masz doświadczenie żeby koledze pomóc, to pisz, a jak chcesz się tylko kłócić i obrażać innych, to daj sobie wreszcie spokój.
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Strona 11 z 15 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów