Strona 1 z 15 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 144

Wątek: iMac - co sadzicie

arekzar
    Guest

Domyślnie iMac - co sadzicie

Witam,
    zastanawiam sie wlasnie nad zmiana kompa. Chce przejsc na Mac'a. Duzo piszecie o Macbook Pro, jednak do niego potrzebny jest dodatkowy monitor. Co zatem sadzicie o iMac 24" (wiem ze 20" maja slaba matryce), na ile mozna go porownac z MB pro i dodatkowym monitorem?
    Zakladam rowniez zakup kalibratora i z tego co mi wiadomo mozna calkiem przyzwoicie skalibrowac ten monitor.

Prosze o jakies porady, co polecacie z Waszego doswiadczenia. Dodam ze nie mam budzetu na full wypas czyli MacPro+Barco wiec taka opcja odpada.

Coś już napisał

Domyślnie

A skąd Ci przyszło do głowy, że iMac jest słabszy od MacBooka Pro? W podobnej konfiguracji (procesor i ram) iMac z całą pewnością nie odstaje od MacBooka Pro.
    Jak nie masz nadmiaru kasy i nie potrzebujesz laptopa, to zakup iMaca 24" jest bardzo dobrą alternatywą.

Pozdrawiam

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arekzar Zobacz posta
    Prosze o jakies porady, co polecacie z Waszego doswiadczenia. Dodam ze nie mam budzetu na full wypas czyli MacPro+Barco wiec taka opcja odpada.
    Barco już nie produkuje monitorów graficznych

arekzar
    Guest

Domyślnie

Monitor Barco to rzeczywiscie juz historia ale za to b dobra. Nie ma funduszu na mega dobry monitor kalibrowalny sprzetowo np. Quato, Eizo, Nec - czyli polka cenowa ok. 6tys i wiecej

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arekzar Zobacz posta
    Witam,
    zastanawiam sie wlasnie nad zmiana kompa. Chce przejsc na Mac'a. Duzo piszecie o Macbook Pro, jednak do niego potrzebny jest dodatkowy monitor. Co zatem sadzicie o iMac 24"
    Zanim jakies trolle i inne emisiaczki wpadna i napisza, ze Mak to zloooo dodam, ze jesli nie potrzebujesz mobilnosci laptopa to nie ma co sie szarpac na MacBooka PRO. To prawda, ze 24" ma lepszej jakosci matryce wiec 20" sobie odpusc. W cenie nizszej niz MBP masz super wypasionego iMaka 24" . Dorzuc tylko na maksa RAMu, to podstawa (i nie przeplacaj za RAM od Apla, kup w sklepie i doloz)

Domyślnie

potwierdzam słowa dominiqua. Jeżeli nie potrzbujesz mobliności, a nie masz kasy na full wypas - imac będzie idealnym rozwiązaniem
    Pkt 8 regulaminu forum

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

idealnym dla kogoś, kto lubi matryce z glossem

Coś już napisał

Domyślnie

Adam, ja mu to pierwszy poleciłem...
    czornyj, przecież iMac 24" ma bardzo dobrą matrycę, a lustereczko nie każdemu przeszkadza.

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    idealnym dla kogoś, kto lubi matryce z glossem
    Glossy nie jest taki zly, nie ma co demonizowac

Domyślnie

ja się*tylko pod ty podpisuje Sam się zastanawiam, czy jest sens wybulać tyle kasy na macpro... Sorki, że się*podepnę z pytaniem: Czy można do iMaca podłączyć ACD 30". Mój macbook na przykład tego olbrzyma nie pociągnie...
    Pkt 8 regulaminu forum

Strona 1 z 15 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów