Cytat Zamieszczone przez czeczot Zobacz posta
no tak.... a potem instalujesz nowe sterowniki i programy bo obraz jest sprzed roku i mocno przestarzały. Ja viste wysypałem w pierwszy dzień 2 czy 3 raz, instalując same sterowniki. Raz w życiu udało mi się*wysypać makowy system.... jak próbowałem coś*zrobić*przez siec na dysku PC
A co do dysków na moim biurku stoi zewnętrzny WD my bok pro 1,5 TB w nim 2 dyski jak raidO jak bym sobie kupił drugie urządzenie to był miał 4 dyski jako raid0. Jesteś pewien że chcesz porozmawiać na temat wydajności? A teraz będzie zagadka! Ja odepnę kabelek FW800 wezmę dysk pod pachę i podłącze gdziekolwiek, będzie działał. Ty zmienisz płytę główną na taką z innym kontrolerem, zamontujesz swoje stare 2 dyski jako raid0 i czy pliki będą dalej na nich widoczne czy najpierw nowy kontroler każe ci sformatować*dyski?
Co do sterów, to zawsze mam 2 BackUpy - czysty i ze sterami - nie jestem fanatykiem najnowszych tylko dobrych i stabilnych.
Na Nforce każe sformatować inne nie - ale od czego są zapasowe dyski gdzie można sobie zrobić backup.
Odnośnie dysków sieciowych to sieć i tak Ci ograniczy transfer i zapewniam Cię, że spokojnie uzyskam lepsze transfery na raidzie w kompie z pominięciem sieci - ale nie tędy droga.
Poza tym dodatkowo też na Pc moż zrobić to samo po sieci (ale tu masz kolejne koszta do iMaca - w PC mam 8 wejść SATA i mogę szaleć do woli).
Jeszcze jedno, że mam spore dyski i tego akurat do PC bym nie kupował co obniży koszty samego kompa.
Nie chcę sie przekomarzać bo Maca nie znam ale mi sie bardzo spodobał wizualnie iMac stąd moje zainteresowanie.
Jednak chyba rozsądek weźmie górę tym razem - chyba, że finalnie mi coś odwali8)