Pokaż wyniki od 1 do 10 z 144

Wątek: iMac - co sadzicie

Mieszany widok

Domyślnie

Mac jest fajny - ale czeczot to napisal niezla bajke.

Pamieci do Maca sa tanie ?!?! - no niezla przesada - 4 GB $1000 - to przeciez zdzierstwo - do PC kupimy za $150 (i to nie jakis GoodRam tylko ekstra pamieci PDPatriota czy Geila).

Jesli chodzi o jakies Nortony, Antyvirusy itp - to nie uzywam - firewall odpowiednio skonfigurowany i nie pamietam kiedy ostatnio mialem wirusa (chyba ze 4-5 lat temu). Tylko raz na jakis czas profilatycznie przeskanuje kompa jakism skanerem online.

Jesli chodzi o stabilnosc systemu -to odkad mam WinXP Pro 64 bit- to jeszcze mi sie komputer nie zawiesil i wszytko smiga jak rakieta.

Jesli chodzi o obsluge pamieci - to zarowno XP x64 bit jak i dziadostwo Vista x64 obsluguja powyzej 4 GB (tylko systemy 32 bitowe potrafia zaadresowac niecale 4096 MBajtow).

Podsumowujac: Apple jak dla mnie sa super komputery, MacOsX ekstra system, ale nie za te pieniadze. Zamiast takiego iMaca kupi sie sporo wydajniejszego PCta.
    Ostatnio edytowane przez pawelxx ; 19-02-2008 o 16:21

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelxx Zobacz posta

Pamieci do Maca sa tanie ?!?! - no niezla przesada - 4 GB $1000 - to przeciez zdzierstwo - do PC kupimy za $150 (i to nie jakis GoodRam tylko ekstra pamieci PDPatriota czy Geila).
    1. Nie bajka tylko fakty, za soft który masz od razu z OS X'em w przypadku Windy bulisz dodatkowo.

2. Kto Ci powiedział że musisz zabulić 1000$ za RAM ? Możesz go kupić w normalnym sklepie, na giełdzie itp. i możesz go zainstalować sobie w Macówce. Nie masz obowiązku kupowania u Apple.
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Domyślnie

Na gieldzie czy nie i tak pamiec do Maca jest sporo drozsza.

Jesli chodzi o aplikacje ktore dostajesz z Maciem to nic nadzwyczajnego - bo Photoshopa i Lightrooma nie dostajesz (a jak dal mnie to te programy za najwazniejsze - bo reszta softu ktory uzywam do jest sharware lub freeware).

Jeszcze raz napisze - nie mam nic przeciwko MACom wrecz przeciwnie - sa ekstra komputerami lecz cena troche za wysoka.

Tak na marginesie - Vista to najgorszy system jakis sie pokazal na rynku - jak mi nie raz przychodzi go u kogos uzywac to mam chec poslac laptopa z tym systemem przez okno.

Początki nałogu Awatar czeczot
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

możesz mi to wyjaśnić dlaczego pamięć która się kupuje do zwykłego laptopa PC jak się ja kupuje do maca w tym samym sklepie jest droższa? Sprzedawca wystawia fakturę na podstawie rysów twarzy czy co? Ten mi wygląda ma użytkownika maca to mu cenę x3

Jesli chodzi o aplikacje ktore dostajesz z Maciem to nic nadzwyczajnego - bo Photoshopa i Lightrooma nie dostajesz (a jak dal mnie to te programy za najwazniejsze - bo reszta softu ktory uzywam do jest sharware lub freeware).
    Programy sharware są płatne!!!!!!!!

Jeszcze raz napisze - nie mam nic przeciwko MACom wrecz przeciwnie - sa ekstra komputerami lecz cena troche za wysoka.

Tak na marginesie - Vista to najgorszy system jakis sie pokazal na rynku - jak mi nie raz przychodzi go u kogos uzywac to mam chec poslac laptopa z tym systemem przez okno.
    Ja też nie mam nic do linuxa bo on tak samo jak system maca jest unixowy. Tylko ja nie jestem z wykształcenia informatykiem to po pierwsze, po drugie nie mam tyle czasu żeby bawić się konfiguracja systemów zagłębiać co z czym będzie działać itd. Dlatego wole maca bo sam z siebie działa
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez tmaciak Zobacz posta

Wiesz, niektórzy zarabiają na życie używając komputera... i bynajmniej nie zabawkami klasy "i"...
    to tak jak niektórzy kolekcjonują aparaty i obiektywy zamiast robić dobre zdjęcia
    Poza tym ja znam dużo takich którzy zarabiają na tym ze chodzą*i przywracają do życia windowsy bo się zawiesiły albo zeżarł je virus
    Ostatnio edytowane przez czeczot ; 19-02-2008 o 16:48 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Kompletna Bzdura.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez tmaciak Zobacz posta
    Jak dla mnie bardzo Jestem użytkownikiem tych pogardzanych PCtów od jakiegoś 1990 roku i nigdy się nie spotkałem z problemami opisanymi w postach #34 i #37.
    A kto pogardza? Sorry, ale ja nie mówię o jakimś onanistycznym posążku, tylko o zwykłym kompie. Nikt nie chce wywoływać wojny. Poza tym co chcesz udowodnić, bo nie bardzo rozumiem? Kogo interesy bronić? Hurtowników części? HPka? A może Microsoft? No w tym ostatnim przypadku to rzeczywiście temat drażliwy.
    Więcej luzu, nikt Ci nie każe kupować maca. Wątek rozpoczął kolega, który ma ochotę kupić i się pyta doświadczonych kolegów o poradę. A oni odpowiadają. Gdyby zapytał o windę, to ok, ale on spytał i iMaca. Geeez... :-(
    Ostatnio edytowane przez iREM ; 19-02-2008 o 20:27 Powód: Automerged Doublepost
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iREM Zobacz posta
    Sorry, ale ja nie mówię o jakimś onanistycznym posążku, tylko o zwykłym kompie. Nikt nie chce wywoływać wojny. Poza tym co chcesz udowodnić, bo nie bardzo rozumiem? Kogo interesy bronić? Hurtowników części? HPka? A może Microsoft? No w tym ostatnim przypadku to rzeczywiście temat drażliwy.
    Więcej luzu, nikt Ci nie każe kupować maca. Wątek rozpoczął kolega, który ma ochotę kupić i się pyta doświadczonych kolegów o poradę. A oni odpowiadają. Gdyby zapytał o windę, to ok, ale on spytał i iMaca. Geeez... :-(
    Weź przeczytaj na spokojnie to co napisałeś... mi radzisz więcej luzu?

Ja jestem bardzo wyluzowany bawi mnie tylko jak się właściciele Mac'ów zaperzają jak im się zwróci uwagę na kilka faktów dotyczących ich zabawek, jak opowiadają bez przerwy te same bajki o formatach, wirusach itp.

I chciałbym zwrócić uwagę, iż moje początkowe posty nie odnosiły się bynajmniej do Windowsów... jedynie do samego sprzętu.
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Początki nałogu Awatar czeczot
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

BZDURA!!!!! Ja 4GB kupiłem za 300 zł Normala pamięć taka sam jak do laptopów. Kolejny który zna sie na macach bo widział ich zdjęcie w gazecie

Uprawnienia umieszczania postów