Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Pomóżcie w wyborze

Domyślnie

Osobiście kupiłem używany 30D a nie 400D ze względu na ergonomie

Zapłaciłem 1900 zł za używke z przebiegiem 19tys klapnięć.

Tu masz np. na allegro Napisz i zapytaj jak jest z opłatami celnymi.

http://www.allegro.pl/item307647290_...body_only.html

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SdoubleU Zobacz posta
    No nie tak do końca - wolne od cła są prezenty o wartości nie przekraczającej 70$ miesięcznie. W przypadku aparatu żaden celnik nie uwierzy, ze ma właśnie taką wartość i naliczy cło i podatek VAT od wartości rynkowej. Jak się czegoś nie ma pewności to lepiej nie udzielać porad.

ps. zapłaciłem cło i podatek od ostatnich czterech przesyłek z za oceanu i nie było żadnego tłumaczenia...
    Opisane jako prezent, opakowanie nie orginalne nic nie pomogło ??:
    Akurat ja zajmuje się ściąganie różnych rzeczy nie tylko zza oceanu ale również z H-K i póki co było tylko pozytywnie. Jak masz odpowiednie źródła, to podatków nie zapłacisz. Pozdrawiam
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Początki nałogu Awatar SdoubleU
    Miasto
    Poznań, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ernest_DLRS Zobacz posta
    Akurat ja zajmuje się ściąganie różnych rzeczy nie tylko zza oceanu ale również z H-K i póki co było tylko pozytywnie. Jak masz odpowiednie źródła, to podatków nie zapłacisz. Pozdrawiam
    Nie wiem czy zależy to od źródła czy bardziej od sposobu transportu z tego co wiem to oststnio zarówno przesyłki pocztowe jak i lotnicze prawie w 100% trafiają na cło - jedyna szansa to przywieźć to w walizce. A jeżeli masz jakiś sposób na ominięcie cła i vatu w Polsce to podaj swoje przykładowe ceny - noszę się z zamiarem zakupu kilku gratów może zrobimy interes?
    SdoubleU
    ---------------------------
    Canon :-D

Początki nałogu Awatar djcargo
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

"30D + KIT -> cena 2300"

Cwaniacy...

Zerknij np. na Allegro:

http://allegro.pl/item309571870_bogu...f_3_5_5_6.html

Sprzedającego polecam, bo już kupowałem u niego obiektyw.

Jeśli szukasz bez kita, np.: http://allegro.pl/item310153293_cano...raty_vat_.html

Ja teraz wziąłbym 30D, gdy kupowałem 400D, 30D było jeszcze za drogie dla mnie.
    Regulamin pkt 8.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wejherowo

Domyślnie

Ok, dzięki Wam wszystkim za informacje i porady. Wszem i wobec ogłąszam że temat już nieaktualny.

Kierując się informacjami wyczytanymi na tym i innych forach, oraz swoimi przemyśleniami itp. wybrałem 400D. Po pierwszym dniu użytkowania zdecydowanie nie żałuję wyboru, jeżeli po jakimś czasie stwierdzę, że ten aparat mnie ogranicza w jakikolwiek sposób zakupię coś lepszego, na razie czeka mnie sporo nauki w zabawie z dSLR oraz kompletowanie sprzętu

pozdrawiam
    C 50D |T 17-50 f/2,8 | C 50mm f/1,4 |C EX430 II |SanDisk Ultra II 4GB, IV 8GB | Velbon Sherpa 600R
    http://qcel.maxmodels.pl
    http://www.picasaweb.google.com/qcel86

Uzależniony

Domyślnie

opcja 3

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SdoubleU Zobacz posta
    podaj swoje przykładowe ceny - noszę się z zamiarem zakupu kilku gratów może zrobimy interes?
    Pisz na priv co Ciebie interesuje. Pzdr

Cytat Zamieszczone przez djcargo Zobacz posta
    Ja teraz wziąłbym 30D, gdy kupowałem 400D, 30D było jeszcze za drogie dla mnie.
    Nie opłaca się brać 30D, bądź wymieniać 400D na 30D. Za mała różnica. 40D to już coś.
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Bywalec Awatar krzy
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qcel Zobacz posta
    Ok, dzięki Wam wszystkim za informacje i porady. Wszem i wobec ogłąszam że temat już nieaktualny....
    Gratuluję wyboru!
    W/g mnie dobrze zrobiłeś, poszukaj w sieci, a nawet na tym forum, jakie fantastyczne zdjęcia robią ludzie sprzętami typu 300 lub 350 D !!!
    Życzę miłej nauki i świetnych zdjęć !

PS: kup gdzieś za grosze używanego EF 50 f/1.8 i pobaw się przy portretach, użyj małej głębi ostrości itd.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów