Strona 2 z 19 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 186

Wątek: 'jak powiedziec zonie o nowym tele'.

Bywalec Awatar Leone
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zigi Zobacz posta
    ...Dodatkowo przed zakupami zawsze głośno zastanawiam się nad nimi i pytam jej przedstawiając wcześniej wszystkie za i przeciw przemawiające za sprzętem. ...
    Ooo! Podobną taktykę zastosowałem kiedyś 300D. Dużo gadałem (choć nie spotykało się to z zainteresowaniem) Drukowałem różne testy z internetu i rozrzucałem po całym domu. Trwało to ładne pare miesięcy

A i jeszcze jest jedna metoda (ale jej nie polecam) - kupno podobnie drogiej zabawki dla żony... Podraża to znacznie inwestycje ale mniej gadania i zadowlona mina żony - bezcenne

Początki nałogu Awatar czajna
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Leone Zobacz posta
    A i jeszcze jest jedna metoda (ale jej nie polecam) - kupno podobnie drogiej zabawki dla żony... Podraża to znacznie inwestycje ale mniej gadania i zadowlona mina żony - bezcenne
    Np. pralka

Ja jeszcze żony nie mam, ale moja kobieta sama mi 2 razy pożyczała kase na sprzęt... Wiadomo, że zawsze coś tam powie, że po co, ale wie że później będzie zadowolona ze zdjęć... Po ślubie zapewne trzeba będzie kombinować, mieć swoją kase na "zabawki" odłożoną ze wspólnej kasy, ale My Panowie zawsze wybrniemy z podbramkowej sytuacji
    Ostatnio edytowane przez czajna ; 30-01-2008 o 13:08
    30D+BG-E2; T12-24/4; T28-75/2,8; C70-200/4L; C430EX II; GP324C + M488RC2; Computrekker AW i kilka GB na kartach

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

"Kochanie, w fotoplus jest w super promocji/wyprzedaży obiektyw 100-400, który zawsze chciałem mieć. Normalnie to kosztuje 10000(sic!) i na pewno bym go nie kupił , ale za 5499 to się już nigdy nie trafi. Jedyna taka okazja, a mają mało sztuk bo szybko im schodzą. Najwyżej zawsze go będzie można sprzedać z niezłym zyskiem ;-) "
    Jaka kobieta nie skorzysta z promocji a i dumna będzie, że i my tak "logicznie myślimy"

Początki nałogu Awatar Jacek Deka
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Tak czytam i coś mi się zdaje, że sporo fotoamatorów to pantoflarze .

Najlepiej kupić i pokazać z entuzjazmem "zobacz co mam i jakie to dla mnie fajne i niezbędne " , najwyżej się obrazi na góra tydzień i po sprawie.
    Można też ( jeżeli nie należy ) uzbierać więcej kasy i kupić swojej jakiś zajeb... upominek, wtedy to już na pewno zaakceptuje nasz zakup sprzętu.

Najlepiej zrobić jej zdjęcie tym obiektywem, zanieść do kolegi specjalisty w Photoshopie (chyba , że sami dobrze się na fachu znamy) , żeby zrobił wypasiony fotomontaż ( co by ukochana wyglądała jak anioł ) i wydrukować zdjęcie w labie na największym formacie.

Jeżeli nad będzie wściekła to się rozstać, po co tyle bólu i udręki .

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gonzo44 Zobacz posta
    "Kochanie, w fotoplus jest w super promocji/wyprzedaży obiektyw 100-400, który zawsze chciałem mieć. Normalnie to kosztuje 10000(sic!) i na pewno bym go nie kupił , ale za 5499 to się już nigdy nie trafi. Jedyna taka okazja, a mają mało sztuk bo szybko im schodzą. Najwyżej zawsze go będzie można sprzedać z niezłym zyskiem ;-) "
    Jaka kobieta nie skorzysta z promocji a i dumna będzie, że i my tak "logicznie myślimy"
    Stety/niestety moja żona nie jest taka głupia
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gonzo44 Zobacz posta
    Na kobiety inteligentne to nie działa.
    A co jak usłyszysz: " daj spokój, to stara sztuczka, za rok to dostaniesz nawet lepszy i to za połowę tej ceny " .

Początki nałogu Awatar Kalina
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek Deka Zobacz posta
    Na kobiety inteligentne to nie działa.
    A co jak usłyszysz: " daj spokój, to stara sztuczka, za rok to dostaniesz nawet lepszy i to za połowę tej ceny " .
    Inteligentne kobiety wiedza, ze szkla tak szybko nie tanieja 8)
    Pkt 8 regulaminu forum

Początki nałogu

Domyślnie

Taktyka przeczekania jest najlepsza. Zresztą kobiety nagminnie stosują tę samą metodę w kwestii ciuchów. Na pytanie mężczyzn a co to? Nowy ciuch? Zawsze pada odpowiedź: Przecież to już dawno kupiłam...to stare...ze dwa lata już ma.
    A zatem najlepiej pokonać je ich własną bronią
    Mordo Ty moja !

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kalina Zobacz posta
    Inteligentne kobiety wiedza, ze szkla tak szybko nie tanieja 8)
    Inteligentne kobiety wiedziałyby, że cytat "daj spokój, to stara sztuczka, za rok to dostaniesz nawet lepszy i to za połowę tej ceny", to tylko dobry sposób na wymówkę, bo przecież wiedzą tak naprawdę jaka jest rzeczywistość tak samo jak faceci.

Bywalec Awatar CamelXP
    Miasto
    Norymberga

Domyślnie

Proponuję przykleić wątek i zrobić do niego dostęp wyłącznie osobnikom płci męskiej tak na wszelki zaś

Żeby nie było OT

Ja z własną kasą mogę robić co chcę, ale wejście w posiadanie własnej, na tyle dużej kasy jest problematyczne. Z tego względu ustaliliśmy, że caaaaałaaaa kasa z oddawanych do sklepu butelek po piwie jest dla mnie I teraz zgadnijcie jaka jest moja druga pasja?
    Ostatnio edytowane przez CamelXP ; 30-01-2008 o 13:28
    Czy gdybym powiedział Adamowi Mickiewiczowi: "Nie podoba mi się 'Pan Tadeusz' ", odżekłby: "Dawaj cwaniaku, pokaż swoją galerię epopei narodowych" ?

Strona 2 z 19 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów