Strona 4 z 13 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 124

Wątek: kupno nowego 350D w tej chwili

Bywalec
    Miasto
    Suwałki

Domyślnie

Ja swojej lustrzance co wieczór śpiewam kołysanki :-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fyrste Zobacz posta
    nic nie miałem popsute... ponieważ teraz mocno przeszukuję swoje archiwum to mam dużo porównań... dla mnie 400D ma dużo lepsze zdjęcia i koniec. o dużych odbitkach nie wspomnę...
    A nie wpadłeś na to, że może po prostu nauczyłeś się lepiej wykorzystywać sprzęt??? Ja na początku mojego posiadania 350D poszedłem z kumplem na mecz piłki halowej i ze zdjęć byłem zadowolony. Po półtora roku poszedłem na mecz tej samej drużyny do tej samej hali. Jak porównałem zdjęcia z tych dwóch wyjść to do dziś się zastanawiam jak mogłem zrobić takie gówno jak na pierwszym meczu.
    Dodam, że przed 350D miałem parę lustrzanek analogowych i pojęcie o fotografowaniu. Przesiadka na cyfrę nie jest bolesna ale należy się przyzwyczaić do nowego.

Jachor
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Max_im Zobacz posta
    Po wejściu 450D ma rynek trafi sporo używanych 400D na gwarancji
    czasami z małymi przebiegami i często zadbanych
    tiaa... waśnie tak kiedyś kupiłem moje dawne 350d

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Nie doradzę 350D, czy 400D (chociaż jestem szczęśliwym posiadaczem 400D). Pisałem już o tym w wątku 400D, czy 30D - na puszce można zaoszczędzić, natomiast oszczędność na obiektywach ma już dużo większe konsekwencje. Ja byłem zadowolony ze swoich fotek do momentu kiedy zapiąłem do swojego korpusu canona EF 85 f1,8. Z miejsca sprzedałem wszystko co było coś jeszcze warte i korzystam z niskiego kursu dolara i siostry w USA. Twoja logika jest mi bliska, ale sam musisz zdecydować, czy oszczędność tych 300-400 złotych pozwoli ci na zakup zadowalającego szkła, jeśli nie - to może jednak warto kupić ciut lepszy korpus. Wszystko, moim zdaniem, zależy od tego co i w jakich warunkach będziesz fotografował.
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Zależy co dla kogo jest ważne ale ja bym 350tki nie brał.
    Dla mnie jej autofocus jest za mało precyzyjny. Pal sześć samą czułość - da się przeboleć łapiąc ostrość na kontrastowych elementach ale czujniki AF mają w tej maszynce nieco zbyt duże rozmiary przez co zdarza sie nam złapać nie to co trzeba - w malutkim wizjerze tego niestety nie widać, na ekraniku też ie specjalnie i przekonujemy się dopiero przy oglądaniu zdjęć na kompie. W dodatku owe czujniki rozmieszczone są średnio wygodnym układzie. Jedyny + w stosunku do 400 to fakt posiadania dodatkowego wyświetlacza parametrów.
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

fyrste zapytam jeszcze raz:

Porównujesz zdjęcia robione w RAW czy JPG?

Jeśli JPG to może wyjaśniać widoczną przewagę 400D.

Domyślnie

ja chyba pójde do sklepu i podepnę jakieś drogie szkło - pomolestuję się.

Bywalec Awatar fyrste
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

ja się już tu nie wypowiadam
    każdy opisuje swoje subiektywe oceny a inni chcą go zjeść.
    Nie wiem co to jest jpg... Focę tylko w rawach.
    Canon 855D + 8-200mm f4

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fyrste Zobacz posta
    ja się już tu nie wypowiadam
    każdy opisuje swoje subiektywe oceny a inni chcą go zjeść.
    Nie wiem co to jest jpg... Focę tylko w rawach.
    Wiesz raczej nie chodzi o to, że dokonujesz ocen tylko, że wyrażasz je w tak kategoryczny sposób. Ja też miałem możliwość robić zdjęcia tymi aparatami i IMHO prawidłowo wywołane zdjęcia z nich są trudne do odróżnienia. Sądzę, że w ślepym teście wielu by poległo .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna Awatar mateuszpk
    Miasto
    Lodz

Domyślnie 350d

Witam !
    Na poczatku chce sie przywitac gdyz jestem nowym użytkownikiem forum
    Fotografia interesuje sie dosc dlugo ( lecz tylko teoretyczna, czesc praktyczna ogranicza brak odpowiedniego narzędzia )
    Teraz kiedy mam za warunki, chce kupic swoje pierwsze lustro
    Dotychczas focilem srednim kompaktem ( praktica )
    Glownie moja uwaga skupiona jest na 350d, w sieci jak to w sieci, zdjecia z tego aparatu sa juz obrobione i wygladaja b.dobrze nawet z kitem ale i autorzy przeciez maja odpowiednia praktyke. Ja u mnie narazie z tym cienko.
    Chcialem sie was zapytac czy 350d + kit ( na poczatek, potem 50 mm 1.8 z racji ograniczonych funduszy ) bedzie robil dobre zdjecia jakosciowo, lepsze od mojego kompaktu, przegladalem to forum, jak i inne i wszystkie zdjecia juz byly poddane obrobce i po nich nie moglem tego stwierdzic.

http://mateuszpk.digart.pl/
    Tam jest pare fotek, malo bo malo ale po nich ( nawet z lekka zabawa w ps ) da sie stwierdzic jakosc zdjec

A wiec jak, odczuł bym roznice w jakosci z kitem na poczatku ?

Z gory przepraszam za temat, wiem ze tematow o 350d bylo duzo ale w zadnym nie bylo odpowiedzi na nurtujace mnie pytanie

Ogolnie na aparat mam do wydania 2tys wiec pomyslalem 350d+kit+50mm 1.8 bedzie chyba na poczatek wystarczalo bo w foto jokerze przepasc miedzy 350d a 400d to 500 zł

edit :

aha zapomnialem napisac, chodziło by mi tez o jakosc w jpg bo takie zdjecia tez beda robione w wakacje ( trudno by bylo pomiescic wieksza ilosc zdjec w raw'ach ) a juz normalnie poza tymi wakacjemi oczywiscie raw tylko i wylacznie.
    Ostatnio edytowane przez mateuszpk ; 21-07-2008 o 14:36

Strona 4 z 13 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów