Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Lista dobrych uczynkow serwisu na Zytniej

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie Lista dobrych uczynkow serwisu na Zytniej

Kazdy kij ma dwa konce. Jest mase postow o fatalnej jakosci uslug serwisu na Żytniej, a ja teraz podam pierwszy pochwalny.

Wszystko bylo bardzo fajnie dopoki nie sprawilem sobie 50 1.4 i 85 1.8.
    Okazalo sie ze moja 5D nagle ma problemy z AF, na pelnych dziurach Back Focus. Hmm..a podobno wycackany aparat, ktory wysoko poprzeczke szklom stawia. No nic -przyszla chwila prawdy - podpialem 100 2.8, 24-105 .70-200 i pofotografowalem tekst gazety Okazalo sie ze wszystkie przesuwaja mi do tylu tylko jak szkla byly F4 nie zauwazalem tego na fotkach, bo punkt ostrosci zawsze znajdowal mi sie w zakresie GO.

Zadzwonilem na Zytnia, grzecznie wyjasnilem co sie dzieje i ze zalezy mi na szybkiej naprawie sprzetu. Pani Dorota , ktora odebrala, powiedziala, ze moge umowic sie na jakis konktretny dzien i przywiezc sprzet do serwisu i na wieczor powinien byc zrobiony. WYbralem te opcje bo po historiach z zagubionymi dokumentami, kilkukrotnym odsylaniem bo "znow cos nie tak bylo", uznalem ze latwiej bedzie mi pojechac i wszystko dostarczyc.

Wczoraj pojechalem do Wawy i zostawilem puszke jak tez wszystkie obiektywy Canona w serwisie (w koncu skoro tam jade osobiscie to sprawdze ze wszystkimi obiektywami Canona), umowilem sie na odbior po 18tej (serwis w czwartki do 20). Po 18 pojechalem, musialem jeszcze troche poczekac ale wreczono mi wszystkie dokumenty, paragony gwarancje i sprzet. Okazalo sie , ze faktycznie moja puszka 5D miala BF , ale nie obylo sie tez bez kalibracji obiektywow. Teraz kazde szklo ostrzy mi jak powinno. 1.4 i 1.8 w koncu uzywalne.

Musze pochwalic serwis ze tym razem jestem milo zaskoczony, chociaz na poczatku podejrzewalem ze przedobrzyli i mialem dla odmiany FF. Dzisiaj porobilem normalne fotki, okazalo sie ze wszystko jest jak nalezy.
    Czesc szkiel mialem na gwarancji , czesc nie.Wiec zaplacic trzeba bylo.

Kalibracja puszki, 24-105 (akurat tego szkla nie trzeba bylo) oraz macro 100. 2.8 - bezplatne.

kalibracja 50 1.4 i 85 1.8 po 61 zl kazda
    70-200 4 IS - 146 zl tu akurat dalem ciala, bo mialem na nie gwarancje, tyle ze z pospiechu na stacje nie wrzucilem do torby a zamiast tego gwarancje od lampy) No coz. zaplacilem. Na przyszlosc bede ostrozny.

Do tego na kazde szklo bez gwarancji otrzymalem 6 miesieczna gwarancje serwisu na wykonana usluge. Zaplacilem, pojechalem, stracilem 2 dni ale - sprzet dziala jak nalezy, zaoszczedzilem czasu na czekanie, wysylanie, odsylanie itd itd. Co niektorzy uzytkownicy tego forum mieli pecha , ze sprzet lezal wielokrotnie w Wawie wysylany i odsylany)

Moze nie wszystko co oferuje seris na Zytniej musi byc spaprane? Rok temu psioczylem strasznie ale i od razu rzucalem sie z piesciami i "moimi prawami". Tym razem opanowalem emocje i podszedlem do tego kulturanie i bez specjalnych uprzedzen (chociaz emocje i tak zawsze temu towarzysza)
    Ode mnie w tej chwili wielki plus dla uslug serwisu.

Dla tych ktorzy planuja wycieczke - naprawde warto poswiecic dzien i umowic sie na konkretny termin. Zaoszczedzi wam czekania i nerwow a w razie watpliwosci macie od razu serwisantow na miejscu.
    Ostatnio edytowane przez JaBlam ; 19-01-2008 o 00:43
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    Kazdy kij ma dwa konce. Jest mase postow o fatalnej jakosci uslug serwisu na Żytniej, a ja teraz podam pierwszy pochwalny.

Wszystko bylo bardzo fajnie dopoki nie sprawilem sobie 50 1.4 i 85 1.8.
    Okazalo sie ze moja 5D nagle ma problemy z AF, na pelnych dziurach Back Focus. Hmm..a podobno wycackany aparat, ktory wysoko poprzeczke szklom stawia. No nic -przyszla chwila prawdy - podpialem 100 2.8, 24-105 .70-200 i pofotografowalem tekst gazety Okazalo sie ze wszystkie przesuwaja mi do tylu tylko jak szkla byly F4 nie zauwazalem tego na fotkach, bo punkt ostrosci zawsze znajdowal mi sie w zakresie GO.

Zadzwonilem na Zytnia, grzecznie wyjasnilem co sie dzieje i ze zalezy mi na szybkiej naprawie sprzetu. Pani Dorota , ktora odebrala, powiedziala, ze moge umowic sie na jakis konktretny dzien i przywiezc sprzet do serwisu i na wieczor powinien byc zrobiony. WYbralem te opcje bo po historiach z zagubionymi dokumentami, kilkukrotnym odsylaniem bo "znow cos nie tak bylo", uznalem ze latwiej bedzie mi pojechac i wszystko dostarczyc.

Wczoraj pojechalem do Wawy i zostawilem puszke jak tez wszystkie obiektywy Canona w serwisie (w koncu skoro tam jade osobiscie to sprawdze ze wszystkimi obiektywami Canona), umowilem sie na odbior po 18tej (serwis w czwartki do 20). Po 18 pojechalem, musialem jeszcze troche poczekac ale wreczono mi wszystkie dokumenty, paragony gwarancje i sprzet. Okazalo sie , ze faktycznie moja puszka 5D miala BF , ale nie obylo sie tez bez kalibracji obiektywow. Teraz kazde szklo ostrzy mi jak powinno. 1.4 i 1.8 w koncu uzywalne.

Musze pochwalic serwis ze tym razem jestem milo zaskoczony, chociaz na poczatku podejrzewalem ze przedobrzyli i mialem dla odmiany FF. Dzisiaj porobilem normalne fotki, okazalo sie ze wszystko jest jak nalezy.
    Czesc szkiel mialem na gwarancji , czesc nie.Wiec zaplacic trzeba bylo.

Kalibracja puszki, 24-105 (akurat tego szkla nie trzeba bylo) oraz macro 100. 2.8 - bezplatne.

kalibracja 50 1.4 i 85 1.8 po 61 zl kazda
    70-200 4 IS - 146 zl tu akurat dalem ciala, bo mialem na nie gwarancje, tyle ze z pospiechu na stacje nie wrzucilem do torby a zamiast tego gwarancje od lampy) No coz. zaplacilem. Na przyszlosc bede ostrozny.

Do tego na kazde szklo bez gwarancji otrzymalem 6 miesieczna gwarancje serwisu na wykonana usluge. Zaplacilem, pojechalem, stracilem 2 dni ale - sprzet dziala jak nalezy, zaoszczedzilem czasu na czekanie, wysylanie, odsylanie itd itd. Co niektorzy uzytkownicy tego forum mieli pecha , ze sprzet lezal wielokrotnie w Wawie wysylany i odsylany)

Moze nie wszystko co oferuje seris na Zytniej musi byc spaprane? Rok temu psioczylem strasznie ale i od razu rzucalem sie z piesciami i "moimi prawami". Tym razem opanowalem emocje i podszedlem do tego kulturanie i bez specjalnych uprzedzen (chociaz emocje i tak zawsze temu towarzysza)
    Ode mnie w tej chwili wielki plus dla uslug serwisu.

Dla tych ktorzy planuja wycieczke - naprawde warto poswiecic dzien i umowic sie na konkretny termin. Zaoszczedzi wam czekania i nerwow a w razie watpliwosci macie od razu serwisantow na miejscu.

Robiłem kalibrację szkła i puszki.
    W ramach gwarancji za darmo.
    Pani z biura obsługi była bardzo sympatyczna.
    Robota zrobiona, dostałem wykres z badania.
    Wszystko OK.
    Pozdrawiam serwis Canona.
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Super, tylko nie cytuje sie wypowiedzi jesli odpowiadasz bezosrednio pod nia.

Ja przyjemnosci nie mialem ale znajomy wysylal 400d i 50 1.4 do kalibracji, zrobili za darmo i bez komplikacji.

Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Super, tylko nie cytuje sie wypowiedzi jesli odpowiadasz bezosrednio pod nia.
    ???
    A wolno wiedzieć o co Ci mniej wiecej chodzi ?
    Odpowiadam kiedy i jak chcę.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    Witold Gombrowicz

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

ile wam Żytnia płaci...??

Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    naprawionym sprzetem

Ale wiesz co, podejrzewam, ze jakbys byl wtedy z 30 D u nich osobiscie to tez by od razu ustawili jak nalezy.
    Jarek
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    Kulturalnie i sympatycznie.
    Miło się czyta.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    Witold Gombrowicz

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Odpowiadam kiedy i jak chcę.
    No to odrobinę więcej kultury życzę i do netykiety odsyłam. (Punkt 1. Zasad Porządkowych: http://canon-board.info/announcement.php?f=41&a=3 ).

http://klub.chip.pl/wincat2/news/netykieta.htm

"Odpisując na list, NIGDY nie cytuj go w całości, a zostaw TYLKO to co niezbędne, do czego odnosi się Twój komentarz. Godne potępienia jest zacytowanie listu po to tylko, aby dodać pod nim tekst w stylu: "zgadzam się z tym", "też tak myślę", "tak", "OK". Z drugiej strony nie popadaj w skrajność i nie unikaj cytowania w ogóle. Często jest ono niezbędne do zrozumienia, o co właściwie w Twoim komentarzu chodzi."

Potraktuj to jako ostrzeżenie... na razie bez kartki i punktów.

Coś już napisał

Domyślnie

Oddałem aparat na badpiksel. Wymienili matrycę. Zaświniłem matówkę oczyścili więc nic złego o nich powiedzieć nie mogę. Obsługa miła.

Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Jak napisalem na poczatku - wszystko gra i buczy i jestem zadowolony. Za to wczoraj przyszlo mi do glowy takie cus:

Jesli oddajemy do serwisu puszke i szkla do kalibracji , jak mozna faktycznie udowodnic ze zarowno i to i to bylo kalibrowane a nie tylko kasa naliczona a sprzet nie ruszony?

W moim 5D na wszystkie obiektywy mialem BF, wiec podejrzewam ze regulacja body powinna wystarczyc do poprawnego dzialania szkiel. A tutaj oprocz kalibracji body oznajmiono mi ze musieli skalibrowac 4 na 5 obiektywow ( w tym 3 nie posiadajace gwarancji, za ktore trzeba bylo zabulic 260 zl).

Tylko czy... napewno musieli skalibrowac, czy po prostu latwa droga do zarobienia kasy. Przeciez nawet jesli sie okazalo, ze po skalibrowaniu puszki wszystko chodzi jak powinno, to dlaczego nie powiedziec klientowi ze trzeba bylo jeszcze platne szkielka skalibrowac chociaz palcem ich nie dotkniemy...
    Zdziwilo mnie ze na 5 obiektywow kalibracja potrzebna byla na 4 z nich! Czyzby Canon takie badziewskie szkla dawal ze z kazdym trzeba na dzien dobry do serwisu pojechac? Dziwne jest rowniez to, ze skalibrowane szkla podpiete do 40 D tak samo sprawuja sie jak wtedy gdy je do 40 podpinalem przed kalibracja....wtedy byly ok, teraz tez ok. Wiec co oni w nich skalibrowali?

Do puszki 5D kalibrowaniej z wzorcowym 85 dostalem wydruk komputerowy. Do szkiel dostalem tylko paragony fiskalne na wykonana usluge (no i przy jednym ktory mial gwarancje napisano, ze byl kalibrowany)

Jesli okazaloby sie to prawda to bardzo nie podoba mi sie takie podejscie do sprawy, ale w takim wypadku jak mozna uniknac placenia kasy "za nic"?
    Jarek

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów