Pokaż wyniki od 1 do 10 z 256

Wątek: Filtr ocalil (?) Lke

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A poza tym zbijamy przednią soczewkę jak widać
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Zablokowany

Domyślnie

Dołączam do wątku z nieco odmiennym doświadczeniem. Dzisiaj na nocnej/porannej robocie – pożar hali magazynowej – wszedłem strażakowi ,, w strumień’’ tak pechowo, że z węża pod niezłym ciśnieniem dostałem szprycę dokładnie w sprzęt. Aż mnie cofnęło. Natychmiast sprzęt trafił do auta, wycieranie, suche ścierki, stres. Efekt – nic się nie stało ani body, ani lensowi (17-40 z UV) ani lampie. Wszystko elegancko działa.

Poniżej efekty pracy

Przed spotkaniem z wodą, godzina 6.30

Po spotkaniu z wodą godzina 7.10 - dodam, że skutkiem nie było odbarwienie zdjęcia

Dopiero zaczyna Awatar Wawrzyniec Pruski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek Zobacz posta
    A poza tym zbijamy przednią soczewkę jak widać
    Po zimnej analizie ustaliłem, że stłukłem soczewkę nr 3. Trzy zewnętrzne soczewki XR są w jednym plastikowym pierścieniu. Ten cały zespół wypadł i dodatkowo pękł plastikowy pierścień. Co do naprawy tracę nadzieję. Serwis w Gdańsku serwisuje tylko obiektywy z polską gwarancją, podbitą przez Foto-Technikę, pozostałych nie przyjmą do naprawy ani gwarancyjnej, ani odpłatnej.
    EOS 30D | Tamron 17-50 f2,8 XR Di-II Asp | Canon EF 70-200 f4 USM L | Speedlite 430EX | SanDisk Extreme III 2GB | Canon EF-S 18-55 f3,5-5,6 | CANON G5 | ZENIT TTL | Zorki 4 |

Uprawnienia umieszczania postów