absolutnie nie - Polak
byly kiedys takie czasy - liberum veto, szlachty zasciankowej, oszolomstwa, zaciecwierzenia - no wlasnie takie.....
a jest sobie taki kawal:
pieklo, w garach siedza rozne narodowosci, a w kazdym garze jedna, kazdy gar pilnowany przez zgraje pomniejszych diablow, tylko jednego kotla nikt nie pilnuje. tam Polacy siedza. po co ich pilnowac - i tak zaden nie ucieknie, bo co sie komus uda wychylic nad powierzchnie, to go reszta wciaga.....
jesli nawet, powtarzam jesli, ktos sie zasugerowal zdjeciem jakiegos popapranego motyla, to nalezy sie z tego cieszyc, ze zrobilo sie cos, co sluzy innym jako inspiracja. czy to jest powod do dumy, czy do walki? Ja bym byl dumny, a jak widze roa nie jest, on postanowil toczyc wojne, tylko nie wiadomo w imie czego, bo akurat tego nie napisal, a bylo by to bardzo ciekawe.....
no nie mow mi, ze po przeczytaniu calego watku jedyna rzecza, ktora Cie wkurzyla to jest akurat moj komentarz.....
alez czywiscie - tylko czekac, az rzeczony zalozy watek na CB i zrobi ankiete co jest bardziej kwasopodobne - on sam, czy moj avatar![]()
Ostatnio edytowane przez mikie_001 ; 11-01-2008 o 13:57
Pozdrawiam, Michal
Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie.
To nie jest plagiat... koniec...
40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
Ktoś naruszył Twoje prawa?
jakiś czas temu, dość dawno kiedy Olszewski zaczynał swoją walkę o prawa autorskie wielu z was mowiło, że to bez sensu że po co że to próba wyciągania od kogoś kasy... wiele czasu upłynęlo a walka Olszewskiego trwa i popierałem go wtedy i popieram go teraz - o swoje prawa trzeba walczyć czasem wbrew innym. Lecz w powyższej sytuacji gdybym był najlepszym przyjacielem roa a na razie po prostu nic przeciwko nie mam to radziłbym mu żeby sobie dał spokój bo szkoda czasu i nie ma szans na wygraną - te dwa zdjęcia nie są plagiatem i jezeli ktoś w sądzie udowodni że jest inaczej jestem wstanie osobiście się zaangażować żeby temu zaprzeczyć.
Te dwa zdjęcia nie mogą być plagiatem bo poza tematem którym jest motyl i głębią ostrości ustawioną na czułki nie mają nic ze sobą wspólnego - inna kompozycja inna kolorystyka - gdyby uznać, że jest to plagiat to większość zdjęć należało by za taki uznać - w makro każde zdjęcie much, ważki gdzie tło jest rozmazane, każde zdjęcie modelki oświetlone często w ten sam sposób przy takiej samej pozie poza tym nie wiem jaka jest sytuacja ale nawet jeżeli ktoś zrobił fajne zdjęcie i ja w ramach ćwiczeń lub swojego hobby zrobię identyczne lecz pozostawię je na swój użytek to nikt rozsądny nie pozwie mnie do sądu - problem byłby wtedy, gdybym sprzedał swoje zdjęcie a przez to pierwotny twórca stracił zarobek.
Oprócz udowodnienia, że podobieństwo zdjęć było zamierzone trzeba jeszcze udowodnić że w wyniku tego poniosło się określoną szkodę.
Jeszce raz powtórzę roa uwazam, że nie masz szans.
To już jest nas dwóch normalnych! Hmmm, jesteśmy tacy wyjątkowi - chociaż Polacy??? (pytanie retoryczne)
No... o tym już można podyskutować, ale wrzucać tak wszystkich krótkim swierdzeniem do jednego...byly kiedys takie czasy - liberum veto, szlachty zasciankowej, oszolomstwa, zaciecwierzenia - no wlasnie takie.....
...kotła, wciągając każdego w dół. - Nie uchodzi! ;-)a jest sobie taki kawal:
Widocznie tak.no nie mow mi, ze po przeczytaniu calego watku jedyna rzecza, ktora Cie wkurzyla to jest akurat moj komentarz.....![]()
Wątki takie jak ten nie zdarzają się często, co również przeczy wszelkim uogólnieniom narodowościowym na ten temat. - Ok, już wcześniej powiedziałem co mnie boli, wiec tym bardziej dla mnie EOT.
Ostatnio edytowane przez ewg ; 12-01-2008 o 14:34
mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
A może Roa szuka eksperta, który potwierdzi jego zdanie?
W ramach zwalczania i fascynacja glupota tez mi sie oberwalo o czym chyba warto powiedziec bo moze i tu go zabanuja albo odejdzie sam
http://s22.photobucket.com/albums/b3...DSC_9988_f.jpg
A na to zdjecie uwazajcie bo JA bede was scigal za plagiat jesli nie bedziecie ZAWSZE pisac ze inspirowalisci sie nim jak cokolwiek zrobicie no i bedziecie wyplacali tantiemy za ... (nie wiem za co ale na pewno cos wymysle) :P
http://i22.photobucket.com/albums/b3...DSC_5656_s.jpg
hubacz, nie uda ci się ta prowokacja
nigdy nie widziałem tych zdjęć z linków.
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...