Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 72

Wątek: plagiat to czy nie?

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mikie_001 Zobacz posta
    jakie to polskie..... wow
    Amerykanin? - Wkurzają mnie takie komentarze... Ale za to masz fajny avatar, przypominający mi trochę Kwasa. - Czy to plagiat?
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Coś już napisał Awatar mikie_001
    Miasto
    na wsi....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewg Zobacz posta
    Amerykanin?
    absolutnie nie - Polak
    byly kiedys takie czasy - liberum veto, szlachty zasciankowej, oszolomstwa, zaciecwierzenia - no wlasnie takie.....
    a jest sobie taki kawal:
    pieklo, w garach siedza rozne narodowosci, a w kazdym garze jedna, kazdy gar pilnowany przez zgraje pomniejszych diablow, tylko jednego kotla nikt nie pilnuje. tam Polacy siedza. po co ich pilnowac - i tak zaden nie ucieknie, bo co sie komus uda wychylic nad powierzchnie, to go reszta wciaga.....
    jesli nawet, powtarzam jesli, ktos sie zasugerowal zdjeciem jakiegos popapranego motyla, to nalezy sie z tego cieszyc, ze zrobilo sie cos, co sluzy innym jako inspiracja. czy to jest powod do dumy, czy do walki? Ja bym byl dumny, a jak widze roa nie jest, on postanowil toczyc wojne, tylko nie wiadomo w imie czego, bo akurat tego nie napisal, a bylo by to bardzo ciekawe.....

Wkurzają mnie takie komentarze...
    no nie mow mi, ze po przeczytaniu calego watku jedyna rzecza, ktora Cie wkurzyla to jest akurat moj komentarz.....

Ale za to masz fajny avatar, przypominający mi trochę Kwasa. - Czy to plagiat?
    alez czywiscie - tylko czekac, az rzeczony zalozy watek na CB i zrobi ankiete co jest bardziej kwasopodobne - on sam, czy moj avatar
    Ostatnio edytowane przez mikie_001 ; 11-01-2008 o 13:57
    Pozdrawiam, Michal

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To nie jest plagiat... koniec...
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Początki nałogu
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

jakiś czas temu, dość dawno kiedy Olszewski zaczynał swoją walkę o prawa autorskie wielu z was mowiło, że to bez sensu że po co że to próba wyciągania od kogoś kasy... wiele czasu upłynęlo a walka Olszewskiego trwa i popierałem go wtedy i popieram go teraz - o swoje prawa trzeba walczyć czasem wbrew innym. Lecz w powyższej sytuacji gdybym był najlepszym przyjacielem roa a na razie po prostu nic przeciwko nie mam to radziłbym mu żeby sobie dał spokój bo szkoda czasu i nie ma szans na wygraną - te dwa zdjęcia nie są plagiatem i jezeli ktoś w sądzie udowodni że jest inaczej jestem wstanie osobiście się zaangażować żeby temu zaprzeczyć.

Te dwa zdjęcia nie mogą być plagiatem bo poza tematem którym jest motyl i głębią ostrości ustawioną na czułki nie mają nic ze sobą wspólnego - inna kompozycja inna kolorystyka - gdyby uznać, że jest to plagiat to większość zdjęć należało by za taki uznać - w makro każde zdjęcie much, ważki gdzie tło jest rozmazane, każde zdjęcie modelki oświetlone często w ten sam sposób przy takiej samej pozie poza tym nie wiem jaka jest sytuacja ale nawet jeżeli ktoś zrobił fajne zdjęcie i ja w ramach ćwiczeń lub swojego hobby zrobię identyczne lecz pozostawię je na swój użytek to nikt rozsądny nie pozwie mnie do sądu - problem byłby wtedy, gdybym sprzedał swoje zdjęcie a przez to pierwotny twórca stracił zarobek.
    Oprócz udowodnienia, że podobieństwo zdjęć było zamierzone trzeba jeszcze udowodnić że w wyniku tego poniosło się określoną szkodę.
    Jeszce raz powtórzę roa uwazam, że nie masz szans.

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mikie_001 Zobacz posta
    Polak
    To już jest nas dwóch normalnych! Hmmm, jesteśmy tacy wyjątkowi - chociaż Polacy??? (pytanie retoryczne)
    byly kiedys takie czasy - liberum veto, szlachty zasciankowej, oszolomstwa, zaciecwierzenia - no wlasnie takie.....
    No... o tym już można podyskutować, ale wrzucać tak wszystkich krótkim swierdzeniem do jednego...
    a jest sobie taki kawal:
    ...kotła, wciągając każdego w dół. - Nie uchodzi! ;-)
    no nie mow mi, ze po przeczytaniu calego watku jedyna rzecza, ktora Cie wkurzyla to jest akurat moj komentarz.....
    Widocznie tak.
    Wątki takie jak ten nie zdarzają się często, co również przeczy wszelkim uogólnieniom narodowościowym na ten temat. - Ok, już wcześniej powiedziałem co mnie boli, wiec tym bardziej dla mnie EOT.
    Ostatnio edytowane przez ewg ; 12-01-2008 o 14:34
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roa Zobacz posta
    no właśnie smierdzi wg was plagiatem czy nie?
    ani trochę. Zadajesz pytanie. Dostajesz odpowiedzi. Nie podobają się? Trudno. Zadając pytanie musisz liczyć się że odpowiedź nie będzie taką jakiej oczekujesz.

Skoro wiesz najlepiej, to idź z tym do prawnika opłać go, potem wróć i powiedz czy się opłaciło.
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Początki nałogu
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

A może Roa szuka eksperta, który potwierdzi jego zdanie?

Domyślnie

W ramach zwalczania i fascynacja glupota tez mi sie oberwalo o czym chyba warto powiedziec bo moze i tu go zabanuja albo odejdzie sam
    http://s22.photobucket.com/albums/b3...DSC_9988_f.jpg

A na to zdjecie uwazajcie bo JA bede was scigal za plagiat jesli nie bedziecie ZAWSZE pisac ze inspirowalisci sie nim jak cokolwiek zrobicie no i bedziecie wyplacali tantiemy za ... (nie wiem za co ale na pewno cos wymysle) :P

http://i22.photobucket.com/albums/b3...DSC_5656_s.jpg

Bywalec Awatar roa

Domyślnie

hubacz, nie uda ci się ta prowokacja
    nigdy nie widziałem tych zdjęć z linków.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roa Zobacz posta
    nigdy nie widziałem tych zdjęć z linków.
    jasne. udowodnij to.
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów