poszukiwacz, zadałeś niemądre pytanie a panowie odebrali Ci wątek i jadą jak na burej kobyle. To jest tak śmieszne, że odpowiem serio i na smutno. 70-200/4 nadaje się doskonale do wszystkiego, co ogniskową mieści się w orbicie zainteresowań/potrzeb fotografa i nie wymaga 2,8. O gamie zastosowań można w nieskończoność. Rzeczywiście chcesz słuchać? Nie masz nic lepszego do roboty?
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Więc moim zdaniem szkiełko jest dobre dla szpiegów, detektywów itp. Dobry jest również do przyrody( ptaki, serny i inne słonie ). Poza tym sport. Ja miałem w planach kupić takie szkiełko, ale jest zdecydowanie za długie. Dodatkowe zastosowania:
- Lans
- Kufel
- Hantel
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Czy te szkło ostrzy z odległości 60 cm ?? Bo aż zgłupiałem i zaciekawiło mnie to
Ostatnio edytowane przez kucza21 ; 10-01-2008 o 02:05 Powód: Automerged Doublepost
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Ja marzę o takim szkle jak widzę np. wiewiórkę kicającą wśród jesiennych liściżadna nie ma tyle cierpliwości, żeby siedzieć i czekać aż pentacona przykręcę... świnie nie wiewióry...
Czy gdybym powiedział Adamowi Mickiewiczowi: "Nie podoba mi się 'Pan Tadeusz' ", odżekłby: "Dawaj cwaniaku, pokaż swoją galerię epopei narodowych" ?
moim zdaniem to ten obiektyw można też wykorzystać do robienia zdjęć
jakich?
każdych. Nie da się tym robić chyba tylko zdjęć rentgenowskich. I nie można go zastosować w kamerach otworkowych.
da się i to doskonale np: portrety, krajobrazy, sport, astrofotografię, zwierzęta, budynki, kurcze co ja będę wymieniać jak wszysto się da.
lepiej zapytać jakich zdjęć się tym nie da robić i poza wspomnianymi rentgenowskimi to nie mam pomysłu jakich sie zrobić nie da.
o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze
Swoją drogą bardzo ciekawi mnie portret wykonany przez pana ze zdjęcia, z tej tej odległości to ela nie ogniskuje nawet....