Witam.
Od niedawna korzystam z tego forum, od trochę dłuższego czasu "bawię" się zupełnie amatorsko fotografią. Nie ukrywam, że forum to skarbnica wiedzy.
Zauważyłem też,że często zastanawiając się nad przydatnościa jakiegoś obiektywu porównujemy właściwości optyczne, budowę, cenę, parametry itp. Odwołujemy się do testów na optyczne.pl i PZ. Owszem, to wszystko baaardzo ważne, ale takiemu amatorowi jak ja ( i nie tylko mi) mógłyby pomóc ten wątek, pokazujący do czego można wykorzystać wspomniany w tytule jeden z bardziej popularnych i zachwalany obiektyw 70-200 4L. Uważam , że stwierdzenie : do sportu, przyrody, koncertów jest zbyt ogólne i można je trochę rozszerzyć. Wiem, że zaraz pojawią się głosy, że zależy to tylko od mojej inwencji, gdyż to fotograf robi zdjęcia. To wiem i jest to "święta prawda". Ale mnie interesuje do czego Wy go wykorzystujecie. Podzielcie się swoim doświadczeniem, do tego to forum przecież służy.
Jeżeli moderatorzy uważają, że to głupi temat, niech go nie puszczają. Pozdrawiam.;-)
Aha, nie należę do tych, którzy kupili już ten obiektyw i nie wiedzą jak go wykorzystać. Wręcz przeciwnie, przed ewentualnym kupnem czegokolwiek, chcę się jak najwięcej o tym dowiedzieć.