Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 53

Wątek: Do czego wykorzystać 70-200 4 L?

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Domyślnie Do czego wykorzystać 70-200 4 L?

Witam.
    Od niedawna korzystam z tego forum, od trochę dłuższego czasu "bawię" się zupełnie amatorsko fotografią. Nie ukrywam, że forum to skarbnica wiedzy.
    Zauważyłem też,że często zastanawiając się nad przydatnościa jakiegoś obiektywu porównujemy właściwości optyczne, budowę, cenę, parametry itp. Odwołujemy się do testów na optyczne.pl i PZ. Owszem, to wszystko baaardzo ważne, ale takiemu amatorowi jak ja ( i nie tylko mi) mógłyby pomóc ten wątek, pokazujący do czego można wykorzystać wspomniany w tytule jeden z bardziej popularnych i zachwalany obiektyw 70-200 4L. Uważam , że stwierdzenie : do sportu, przyrody, koncertów jest zbyt ogólne i można je trochę rozszerzyć. Wiem, że zaraz pojawią się głosy, że zależy to tylko od mojej inwencji, gdyż to fotograf robi zdjęcia. To wiem i jest to "święta prawda". Ale mnie interesuje do czego Wy go wykorzystujecie. Podzielcie się swoim doświadczeniem, do tego to forum przecież służy.
    Jeżeli moderatorzy uważają, że to głupi temat, niech go nie puszczają. Pozdrawiam.;-)
    Aha, nie należę do tych, którzy kupili już ten obiektyw i nie wiedzą jak go wykorzystać. Wręcz przeciwnie, przed ewentualnym kupnem czegokolwiek, chcę się jak najwięcej o tym dowiedzieć.
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

może słuzyć jako przycisk do papieru...
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Początki nałogu
    Miasto
    Biała Podlaska

Domyślnie

Możesz iść do zoo i ustrzelić niedźwiedzia.
    Możesz jechać na airshow i focić akrobacje samolotów.
    Możesz wybrać się na lotnisko i fotografować startujące samoloty.
    Możesz stanąć na balkonie i fotografować sąsiadki.
    Pozdrawiam,
    Michał

Bywalec Awatar chyrek
    Miasto
    Słupsk, Polska

Domyślnie

Jak dla mnie wszystko o tym szkle zostalo juz napisane i pokazane na wielu przykladach w kilkunastu (jak nie wiecej) watkach na forum. Skoro interesuje Cie ten obiektyw to pewnie przeczytales wiekszosc tych watkow i to Ty a nikt z nas powinien odpowiedziec na pytanie "do czego wykorzystac 70-200 4L". Kazdy ma inny gust, inne zainteresowania fotograficzne, inne mozliwosci fotografowania, inna wyobraznie... i kazdy powie Ci inaczej... Odpowiedz na pytanie postawione w tytule nalezy tylko i wylacznie do Ciebie... to tak IMO

ja uzywam troche innej 70-200 i wykorzystuje ja do wszystkiego co mi tworzy ladna kompozycje w zakresie 70-200... tyle
    Ostatnio edytowane przez chyrek ; 09-01-2008 o 22:54
    Łukasz Chyrek
    canonowe puszki cyfrowe, szkła normalne, L'ki , stałki, filtry... i statyw też, wielka torba, plecak, speedlite'y, jakies zmiękczacze światła... no i jeszcze ściereczkę, pędzelek i wielką gruchę z apteki mam...

Mój fotoblog www.chyrek.com.pl

Bywalec Awatar darnok
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

70-200/4 bardzo zacne szkło i autentycznie nadaje sie do wszystkiego z wyjatkiem architektury od zwierzakow, ludzi do maszyn jadacych czy fruwajacych,
    w razie watpliwosci zajrzyj na galeriie osob ktore robia tym obiektywme i bedziesz mial jasny obraz sytuacji.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Możne tego lensa wykorzystać do lansowania siebie. Zgrabna biała rurka ładnie prezentuje się na każdym body. Zdecydowanie zwiększa szanse przy podrywie metodą "na fotografa".
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Bywalec Awatar tdrul
    Miasto
    Kolobrzeg

Domyślnie

a myślicie że opłaca się dokładać drugie tyle i kupić 2.8 ?

myślałem pod tym kątem ale koncertów mało foce, bardziej myśle czy przy jakimś extenderze sie lepiej nie sprawdzi.

Podczepiał ktoś f4 do np C x2 ? Da się taką kombinacja focić ?
    30D, C10-22, T17-50, C70-200, cokiny i inne fastpacki

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

MacGyver dobrze prawi
    mogę tylko dodać, że na chłopaków też działa
    moje 70-200 4 L IS zapewnia mi większe powodzenie niż szminka od Diora

swoją drogą, jest to jak na razie mój ulubiony obiektyw

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ja szklo uzywam tylko do jednego

http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Początki nałogu

Domyślnie

aczkolwiek 2,8 dziewczyny za bardzo nie widzą, ogolnie fajnie sie pokazać z białym obiektywem... wtedy jesteś pro. Fakt temat dosyć głupi, to jakby pytać do czego wykorzystać lampę(?) U mnie 70-200 służy wszędzie gdzie chce trochę sobie przybliżyć, czyli jakieś "reportaże" okolicznościowe, czyt. małomiejskie festyny

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów