Strona 46 z 55 PierwszyPierwszy ... 364445464748 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 550

Wątek: przeżycia zarabiających na zdjęciach;) (odnoga od wątka giganta)

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asterix Zobacz posta
    a masz jakis inny problem ? Spacery sa zdrowe ...
    A skąd taka agresja? Chyba nie mi potrzebny spacer .

100 fot tej samej osoby nie postawi mu nagle przed oczami stu zdjec przedstawiajacych ta sama twarz.
    OK ale zauważ że te zjdęcia prezentujesz teraz tu, na forum, a nie na stocku gdzie są miliony zdjęć. Weź to pod uwagę.

BTW moglbym to samo powiedziec o kotach
    O kotach vs o modelce to jest poważna różnica. Liczba mnoga vs liczba pojedyncza .
    Poza tym ja na forum w wątkach nie pokazuję i nikogo do oglądania swojej galerii nie zmuszam.
    A ty nawet nie w swoim wątku galeriowym a w wątku dyskusyjnym przynudzasz...

Oficjalne stwierdzenie (z punktu widzenia moderatora):
    Proszę o umiar a najlepiej założenie wątku w galeriach użytkowników.

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    stock to nie jest przeciez galeria artystyczna itp. Nie widzę nic złego w robieniu większości stockowych fotek z jednym modelem/modelką.
    Też ogólnie nie widzę w tym nic złego. Chodzi mi tylko o pokazywanie tylu ujęć na forum, a nie na stocku. Trzeba odróżniać galerię stockową od wątku i dyskusji na forum.

Tym bardziej że Ewelina źle nie wygląda.
    O gustach dyskutować nie będę 8) .

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

i był sobie fajny wątek...

Vitez nie rób tutaj bałaganu!!

Każdy ZAINTERESOWANY (podkreślam: ZAINTERESOWANY) tym wątkiem nie ma nic przeciwko oglądaniu nawet tysiąca zdjęć tej samej modelki. Nie o to tu chodzi.
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sergi Zobacz posta
    Każdy ZAINTERESOWANY (podkreślam: ZAINTERESOWANY) tym wątkiem nie ma nic przeciwko oglądaniu nawet tysiąca zdjęć tej samej modelki. Nie o to tu chodzi.
    podpisuje się pod tymi słowami.
    wiedzę uzupełniam tu: www.tutorialik.pl

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

ja takze sie podpisuje
    Vitez.. tobie sie juz widocznie nudzi...
    Wątek jest o stockach i zanim cos tu napisales powinienes uzyc opcji szukaj by zaznajomic sie, czym jest fotografia stockowa.

Nie bede przenosil zdjec do dzialu z prywatna galeria, bo dzialalnosc stokowa jest czyms zupelnie innym. To poprostu praca, ktora ma swoje techniczne wymagania, dlatego owoce umieszczam tutaj i jak widac, nikomu (prawie) to nie przeszkadza.

Umieszczanie przykladow jest wrecz wskazane, dzieki temu moge uslyszec ciekawe rady od bardziej doswiadczonych stockowcow.

Umieszczenie stockowych fot w prywatnej galerii narazilo by autora na zbedna krytyke, ludzi nie zaznajomionych z tematem. To nie sa zdjecia o wartosci artystycznej.

A odnosnie pytania "skad taka agresja"... bo uwazam, ze 80% twoich postow to czepianie sie, mącenie wody i zbedny spam.
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zeber Zobacz posta
    podpisuje się pod tymi słowami.
    tak samo jak i ja :>
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Bywalec

Domyślnie

jako autorka wątku przypomnę jego tytuł:
    "przeżycia zarabiających na zdjęciach"

oraz mysl zawartą w rozpoczynającym wątek pościa:
    "tu można się chwalić ile się sprzedało zdjęć, pomartwić, że się nic nie sprzedało i wymienić poglądami, osobis tymi doświadczeniami, których "sztywniaki" i "techniczni" nie chcą czytać"

myślę, że temat wątka jak narbardziej "uprawnia" do wklejania zdjęć i dyskusji o nich, to sprzyja również wymianie doświadczeń, z uczuciami gorzej, no chyba, że ktoś podkochuje się w ewelince;D
    mnie osobiście też upatrzyła się już buzia ewelinki, ale to nie jest problem żaden ---> nie chcę, to nie patrzę i tyle, czytam sobie to co mnie interesuje
    ale za jakiś czas może wrócę do tych przykładowych zdjęć asteriksa i jeszcze mu podziękuję za podzielenie się doświadczeniami

dawać tu więcej ewelinki!

canon 400D+50mm /f1.8

Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

jak budzet bedzie okazalszy to sie pojawi wiecej osob

Ewentualnie zrobi sie interaktywego gifa po najechaniu na glowe, zniknie kwadrat zakrywajacy ja
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotoaloja Zobacz posta
    myślę, że temat wątka jak narbardziej "uprawnia" do wklejania zdjęć i dyskusji o nich
    Tego nie neguję, tylko proszę i będę prosił o umiar a nie wrzucanie wszystkiego jak leci - przecież i tak można te zdjęcia w waszych portfolio na stockach znaleźć.
    Bardziej bym to widział "zdjęcie - opis pomysłu, oświetlenia itp" (tak jak np w Bazie Wiedzy) a nie seria prawie identycznych zdjęć i oczekiwanie na ochy i achy...

Może uważacie że bałaganię w wątku ale z boku patrząc to staram się dbać o porządek na całym forum a nie odstawiać na bok jakiś tam wątek i pozwalać tam śmiecić (tu nie Pralnia).
    Więc jeszcze raz i ostatni raz PROSZĘ o umiar.
    Ile doświadczeń można wymienić na temat kilkunastu prawie identycznych ujęć, z prawie identycznymi gadżetami i oświetleniem? (pytanie retoryczne)
    A czy prośba zostanie wysłuchana to już kwestia indywidualnego poczucia poziomu kultury osób do których prośba jest skierowana.

Wątek już był raz dzielony bo robiliście (wy - użytkownicy forum, nie moderatorzy) bałagan.
    Ja się do sposobów technicznych uciekał nie będę. Zostawiam i zobaczę jak tam poziom kultury wygląda. Czy będzie "OK, rzeczywiście można przystopować" czy też "nie moje podwórko a wspólne, więc mogę śmiecić ile mi sie podoba" .
    A pamiętajmy że wygląd forum zależy głównie od Was-użytkowników, więc nie zwalajcie winy tak łatwo na moderatorów, którzy robią co mogą walcząc z wiatrakami .

I tak wątpię by ktokolwiek zrozumiał mój punkt widzenia .

Bywalec

Domyślnie

I tak wątpię by ktokolwiek zrozumiał mój punkt widzenia .
    ja trochę zrozumiałam i miewam miękkie serce jak ktoś ładnie argumentuje, bo ja kobieta jestem;D

no to w takim razie:

mniej ewelinki!

(sorki za of-top i już sobie idę)
    canon 400D+50mm /f1.8

Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

blebleble moj poziom kultury nie bedzie wysoki
    Nigdy nie uwazalem Viteza za dobrego moderatora.. gdzie sie pojawi, tam ochota do pisania maleje...

Mala rada, skoro juz tak starasz sie o porzadek na forum... skasuj z 15000 swoich postow, ktore fotografii nie dotycza.. bedzie fajniej

Strona 46 z 55 PierwszyPierwszy ... 364445464748 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów