Strona 45 z 55 PierwszyPierwszy ... 354344454647 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 441 do 450 z 550

Wątek: przeżycia zarabiających na zdjęciach;) (odnoga od wątka giganta)

Dopiero zaczyna

Domyślnie

robgr85, moim zdaniem uśmiech na zdjęciu jest ok, taki stockowy. Jeżeli miałbym się do niego przyczepić - to tylko troszkę mniej wybieliłbym zęby w ps, ale to kwestia indywidualnych upodobań .
    Też wrzucę kilka fot świeżo obrobionych (już czekają w kolejce do akceptacji na IS).
    Konstruktywna krytyka mile widziana.
    Pozdrawiam i życzę wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

jarek w te pierwsze jest super!
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

Pare nowych fot... jeszcze beda nanoszone poprawki na nie (glownie dominanty jakiegos koloru - np zoltego)

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jarek, jakiego materialu uzywasz jako biale tlo ?

Mnie biale denerwuje bo w domu mam wykladziny, czyli praktycznie po sesji trzeba obcinac... dlatego uzywam winylu tyle, ze on jest jedynie 1,5m szeroki, co poteguje ilosc czasu spedzonego przy kompie i PS.

Dumam nad Muslinowym Bialym, nie mam z nim doswiadczenia.. moze ty go uzywasz ?
    Ostatnio edytowane przez asterix ; 02-01-2008 o 20:05 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

asterix - chcesz nanieść dominantę koloru na zdjęcia? Wydaje mi się, że to zawęzi liczbę potencjalnych kupujących, jak designer będzie chciał dominantę to sobie doda, a jak nie - to kupi zdjęcie bez dominanty u kogoś innego.
    I ciekawy jestem czy usunąłeś napis (jeżeli tam był) z nita na spodniach na pierwszym zdjęciu - mi kiedyś za to odrzucili fotkę na IS, bo copyrighted (chyba inspektor musial patrzeć przez lupę). A zdjęcia bardzo OK .
    Co do tła - od niedawna używam Lastolite Hilite, jest OK, ale też trzeba obrabiac .
    Ostatnio edytowane przez jarek w ; 02-01-2008 o 23:55

Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

no ba.. nity to podstawa hehe

Ja pisalem o wywaleniu dominanty zoltego niz dodawaniu

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarek w Zobacz posta
    Co do tła - od niedawna używam Lastolite Hilite, jest OK, ale też trzeba obrabiac .
    Jarek, moglbys wrzucic gola fotke prosto bez zadnej obrobki wlasnie po pstrykaniu z uzyciem Lastolite Hilite ? Mocno sie nad tym tlem zastanawiam a ciezko znalesc cos sensownego na sieci. Jesli moglbys wrzucic ktoras z fotek ktore juz wrzuciles powyzej ale przed obrobka tak zeby mozna bylo zobaczyc goly efekt jaki wychodzi z tym tlem. Mam jeszcze pytanie - czego uzywasz do podswietlania Hilit'a ? Jedna czy dwie lampy i jakiej mocy ?

pzdr
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miszaqq Zobacz posta
    Jarek, moglbys wrzucic gola fotke prosto bez zadnej obrobki wlasnie po pstrykaniu z uzyciem Lastolite Hilite ? Mocno sie nad tym tlem zastanawiam a ciezko znalesc cos sensownego na sieci. Jesli moglbys wrzucic ktoras z fotek ktore juz wrzuciles powyzej ale przed obrobka tak zeby mozna bylo zobaczyc goly efekt jaki wychodzi z tym tlem. Mam jeszcze pytanie - czego uzywasz do podswietlania Hilit'a ? Jedna czy dwie lampy i jakiej mocy ?

pzdr
    podpinam się pod pytania.
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asterix Zobacz posta
    Pare nowych fot...
    Masz jakąś inną modelkę?
    Trochę odmiany by się przydało...

Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

a masz jakis inny problem ? Spacery sa zdrowe ...

Przypatrz sie dokladnie stokowcom. Jako, ze zajmuje sporo czasu by moc przeznaczyc jakis budzet na wieksza ilosc osob, uzywa sie jednej badz grupy tych samych postaci.
    Szukajacy na Istock ma do wyboru ponad 5mln zdjec. 100 fot tej samej osoby nie postawi mu nagle przed oczami stu zdjec przedstawiajacych ta sama twarz.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    BTW moglbym to samo powiedziec o kotach
    Ostatnio edytowane przez asterix ; 03-01-2008 o 17:29 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Masz jakąś inną modelkę?
    Trochę odmiany by się przydało...
    stock to nie jest przeciez galeria artystyczna itp. Nie widzę nic złego w robieniu większości stockowych fotek z jednym modelem/modelką. Tym bardziej że Ewelina źle nie wygląda.

Pozdr.
    Rob
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Strona 45 z 55 PierwszyPierwszy ... 354344454647 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów