Strona 99 z 1000 PierwszyPierwszy ... 4989979899100101109149199599 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 981 do 990 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Tyle teorii. W praktyce będziesz miał czasem przepalone jakieś fragmenty tła, bo EXy dają światło ostre i bardzo kierunkowe. Reszta oczywiście nietknięta dodatkowym światłem. A czasem to dlatego, że najczęściej i tak nie odpalają na większych odległościach. Jeszcze jakieś pomysły?
    dyfuzory, odbijanie od ścian i pocket wizard?

edit:ale fakt faktem - teoretyzuję w tym momencie
    Ostatnio edytowane przez schabu ; 02-01-2008 o 20:29
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie

No właśnie Vitez, czemu nie podpina się tego obiektywu pod cyfrę (mowa o 17-40), z tego co mnie wiadomo to jest to właśnie obiektyw pod cropa i wiele osób tym obiektywem robiło zdjęcia. Możesz uzasadnić swoją wypowiedź, będę bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kabu Zobacz posta
    No właśnie Vitez, czemu nie podpina się tego obiektywu pod cyfrę (mowa o 17-40), z tego co mnie wiadomo to jest to właśnie obiektyw pod cropa i wiele osób tym obiektywem robiło zdjęcia. Możesz uzasadnić swoją wypowiedź, będę bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam
    Ale Vitez pisze o 17-35 2.8L
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    dyfuzory, odbijanie od ścian i pocket wizard?

edit:ale fakt faktem - teoretyzuję w tym momencie
    To umówmy się tak: pójdź, sprawdź i koniecznie opisz efekty. Reszcie niedowiarków teoretyków polecam to samo.

EX-a można od biedy wykorzystać jako formę pieska lub pseudospota, ale pamiętajcie proszę, że rodzina i znajomi Młodych przyszli na ślub, a nie do cyrku z obwieszonym zabawkami clownem w roli głownej.
    Jarek

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Vitez tak pisze bo miał je kiedyś za 17-40 i jak jego bylo w naprawie od tommiego_j chyba i średnio mu przypadło do gustu ot co. Tyle są różne egzemplarz...

Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    To umówmy się tak: pójdź, sprawdź i koniecznie opisz efekty. Reszcie niedowiarków teoretyków polecam to samo.

EX-a można od biedy wykorzystać jako formę pieska lub pseudospota, ale pamiętajcie proszę, że rodzina i znajomi Młodych przyszli na ślub, a nie do cyrku z obwieszonym zabawkami clownem w roli głownej.
    albercikk spytał o używanie EXów w kościele, potem temat zszedł trochę na salę. na sali tak już robiłem i działa. jeżeli chodzi o kościół to przyznałęm, że teoretyzuję i na Twoje pytanie Jarek, podałem kilka pomysłów. nie wiem, może to że odpowiedziałem Cię uraziło, stąd odpowiedz w tonie "jaki jestem przemądrzały" zamiast normalnej wypowiedzi. jak tak to przepraszam. EOT

fotografia biznesowa

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie

A to wszystko mam już jasne , nie było pytania.

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

co do pewności wyzwalania to jak Jarek uważam, że jest żadna( oczywiście jako master i slave) natomiast jeśli masz sprytną asystentkę która goni jak się z nią umówisz i przy odpowiednich ustawieniach stosunku obu lamp efekty mogą być całkiem fajne (próbowałem niestety tylko na 2 slubach i dośc dużo przypadkowości przy ettl ). ale żeby oświetlić całe sale to zapomnij.

Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

nie oświetlić tylko doświetlić. i nie całe. zresztą nikogo nie będę przekonywał - mi się jakimś dziwnym trafem udawało na ostatnim weselu, gdzie tak porobiłem i mi to wystarcza. a jeżeli chodzi o pewność wyzwalania to zostaje przecież pocket wizard. chociaż ja akurat korzystałem z mastera i slava, ale lampy miałem blisko siebie.

fotografia biznesowa

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

schabu, o to właśnie mi chodzi... i kontry fajne można uzyskać...

Strona 99 z 1000 PierwszyPierwszy ... 4989979899100101109149199599 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów