Strona 45 z 89 PierwszyPierwszy ... 35434445464755 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 441 do 450 z 881

Wątek: [mungo]tomaszfedor.blogspot.com

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

piję kawę przez słomkę - zawsze - podobnie jak miliony amerykanów, stojących rano w korkach ulicznych... wyobraź sobie że tak jest łatwiej!!! jak musisz ciągle ruszać i zatrzymywać samochód ... nawet wodę z butelki jest łatwiej pic w ten sposób ... niesamowite prawda !!! wiesz ile zaoszczędzisz na proszku do prania
    Ehh wy tam w Stanach to macie automaty to zawsze ta ręka zostaje żeby napić się kawy...

Wg mnie Mungo fotka trafiona przemawia do mnie i ja bym postawił 5 za nią. Nie wydaje mi się że by lepiej wyglądał kolej wstrzykujący sobie w żyłę, po za tym nikt na takie foto by nie pozwolił To jest gazetka szkolna a nie jakiś wielki tygodnik. Z reszta wydaje mi się żę większość uczniów nie poświęci tej okładce i tak więcej niż 20-30sekund nie mówiąc o ocenie tej fotki. Zobaczą tylko swoją koleżankę i już... Generalnie również jak VanMurder będę bronił tej fotki bo jest kawał dobrej roboty.

Wesołych Świąt!!!

Iktorn92

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Dzięki za obronę, dzięki za krytykę. Temat chyba trzeba już zamknąć, bo powtarzają się w kółko te samo opinie. Dzięki VanMurder za wsparcie Jeśli chodzi o same zdjęcie, to to reporterka nie jest, bo z koleżanką dość długo próbowaliśmy uzyskać porządany efekt, czyli ja bym to nazwał ubogim zdjęciem studyjnym, gdzie oświetlenie bylo zastane, a rolę 5D +85L pełnił 350D + 50 1.8.
    Co do wymowy gazetki, to nie zapominajcie, że to jest gazetka szkolna, która odbiorców znajduje tylko w uczniach i ewentualnie nauczycielach. W takich kubkach jak te, w sklepiku szkolnym podaję się*u nas kawę.
    Tytuł gazetki to "Modrzewiak". A słomka[musiałem swoje domowe zasoby tegoż przedmiotu poświęcić] miałabyć trochę ironiczna i wkurzająca. Widzę, że Was wkurzyła Dzięki jeszcze raz za dyskusję!
    Mam nadzieję, że jakoś tuż po świętach uda mi się wrzucić fotki niezwiązane ze szkołą, które nie będa już wzbudzały takich kontrowersji, ale ciągle będą podlegały krytyce. Pzdr!
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Początki nałogu
    Miasto
    Grójec

Domyślnie

Cześć Mungo
    Przede wszystkim gratulacje za dobre zdjęcia w tym wątku .

Co do ostatniej sesji to tak:

Jak dla mnie to właśnie ta pierwsza fotka jest najlepsza z tych trzech.

Co do słomki to też może być wskazanie na uzależnienie od coli.

Najbardziej w tym zdjęciu podoba mi się sięganie po coraz więcej.
    Czyli tak to jest właśnie z używkami. Najpierw jeden papieros dziennie
    za jakiś czas dwa , i znowu po jakimś czasie jedna ale już paczka.
    tutaj nałóg widać bardzo dobrze , śmieci z już zużytych używek ,
    w jednej ręce konsumowana jedna używka oraz próba wyduszenia
    resztek z poprzedniej używki.

Co do innych aspektów zdjęcia (o które bardzie Ci chodziło), to właśnie pokombinowałbym jakoś z klasą w tle.

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    to mało widziałeś
    piję kawę przez słomkę - zawsze - podobnie jak miliony amerykanów, stojących rano w korkach ulicznych... wyobraź sobie że tak jest łatwiej!!! jak musisz ciągle ruszać i zatrzymywać samochód ... nawet wodę z butelki jest łatwiej pic w ten sposób ... niesamowite prawda !!! wiesz ile zaoszczędzisz na proszku do prania
    No z amerykanskiego punktu widzenia to masz racje. Ale w Polsce gdzie 90% osob pije "kawe z błotem" badz zalewana kawe rozpuszczalna rurek sie nie uzywa bo w pierwszym przypadku ciagna bloto a w drugim rozpuszczaja sie od wrzatku.
    Tak wiec szeroko pojeta kultura kawowa w Polsce jest diametralnie inna od tej ktora znasz na codzien. Moze cos sie zmieni bo w niedlugim czasie ma wejsc chociazby Starbuck's natomiast nie nastapi to szybko. Obecnie jestesmy zalewani kawa na stacjach BP gdzie z olbrzymich automatow La Cimbali w 4 sekundy wydobywa sie cos co trudno nazwac espresso zrobione z mieszanki ktora trudno nazwac kawą.
    Chyba temat wyczerpany przynajmniej z mojej strony Mungo ja bym nie sciemnial z faktem ze rurka to do "denerwowania" tylko po prostu przemyslal dokladniej zdjecie. Masz watpliwosci co do pomyslu wykorzystaj to ze jestes mlody i masz powodzenie na forum i zapytaj. Napewno ktos sie wypowie moze cos ciekawego podrzuci. Do mnie tez mozesz napisac na PW ... zaden ze mnie fotograf ale co 2 glowy to nie 1

Pozdr
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Teraz mi trudny będzie wam wytłumaczyc, że rurka była zamiarem ironicznym, ale niech będzie, że niektórym może nie pasować. Panowie, dziękuję bardzo za dyskusję, mam nadzieję, że inne zdjęcia, już o innej tematyce też taką dyskusję wywolają.
    Pozdrawiam i wesołych świąt!
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Ot wg obietnicy jakieś inne zdjęcie. Niestety tylko takie, bo póki co mam tylko z uroczystości rodzinnych. Światło zastane, poza niepozowana
    78.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Brakuje mi białek w oczach, ale no jak na fotę "rodzinną" "przy stole" no to artyzmem ocieka z góry do dołu :P Też tak chcę!

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Ostrość jest tylko na tym zdjęciu... Wiadomo jak to warunki kiedy się foci z "zaskoczenia", ale moim zdaniem zbyt dużo cieni jest i kadr też mi do końca nie odpowiada. Fotka średnia

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Jak dla mnie byloby super, gdyby bialka oczu byly bardziej 'jaskrawe' i teczowki odcinaly sie od zrenic Poza tym fotka bardzo dobra
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    Jak dla mnie byloby super, gdyby bialka oczu byly bardziej 'jaskrawe' i teczowki odcinaly sie od zrenic Poza tym fotka bardzo dobra
    Mam dokładnie takie samo o tej fotce. Brakuje mi tego błysku w oczach. Czy jedynym sposobem na to jest blenda, dodatkowe oświetlenie? Czy poprostu głowa powinna być trochę wyżej podniesiona?

Strona 45 z 89 PierwszyPierwszy ... 35434445464755 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów