Strona 146 z 254 PierwszyPierwszy ... 4696136144145146147148156196246 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 451 do 1 460 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Miasto
    Lublin

Domyślnie

Od pesymizmu jestem na razie daleki. To dopiero początek mojej stockowej przygody. Jak na razie większość moich tamtejszych dokonań do zdjęcia zrobione już dawniej i wcale nie z myślą o zarobku. Tak, że specjalnie się nie załamuję brakiem przypływu $$$$.

Cytat Zamieszczone przez gonzo44 Zobacz posta
    Do tego trzeba iść za klientem. Teraz jest sezon na "christmas"; u mnie głupi kawałek wstążki sprzedaje się najlepiej od dwóch tygodni.
    Na "christmas" i ja wpadłem, kilka fotek już wrzuconych, kilka czeka na aprobatę. Moja wstążka czeka na kompie na edycję (exify do wglądu - pomysł był wcześniejszy niż post ;-) ), tylko ten cholerny brak czasu jak zawsze nie pozwala rozwinąć skrzydeł.

Domyślnie

Świątecznie zdjęcia polecam robić już w październiku
    Zawsze lepiej dodać wcześniej, niż np. teraz - graficy robią zlecenia dużo wcześniej.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Eryk Zobacz posta
    Świątecznie zdjęcia polecam robić już w październiku
    Zawsze lepiej dodać wcześniej, niż np. teraz - graficy robią zlecenia dużo wcześniej.
    święte słowa... niestety miałem zaćmienie i jakoś strasznie puźno się zabrałem do roboty. Cóż... będzie owocować za rok :P

Pozdr.
    Robert
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Domyślnie

Ja myślę również za rok robić porządną sesje - w tym roku kupie wszystkie ozdóbki, banieczki - przecież w październiku nigdzie ich nie dostane

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

przy kupowaniu baniek/ozdóbek polecam unikać odbijających wszystko jak lustro. Mi mimo namiotu bezcieniowego nie udało się uzyskać zadowalających efektów. Dużo łatwiej oświetlić bańki matowe.
    Jeżeli ktoś ma patent jak sfotografować bańkę aby nie wyszło odbicie aparatu i źródeł światła i chciałby się nim tu podzielić byłoby super.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gonzo44 Zobacz posta
    przy kupowaniu baniek/ozdóbek polecam unikać odbijających wszystko jak lustro. Mi mimo namiotu bezcieniowego nie udało się uzyskać zadowalających efektów. Dużo łatwiej oświetlić bańki matowe.
    Jeżeli ktoś ma patent jak sfotografować bańkę aby nie wyszło odbicie aparatu i źródeł światła i chciałby się nim tu podzielić byłoby super.

gdzieś to kiedyś w sieci widziałem... niestety nie udało mi się odnaleźć tego gdy potrzebowałem... pewnie w środku lata na to trafie [ale wtedy dodam do dobrych linków na bank :P]...

Pozdrawiam,
    Robert

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

ja tam robilem tak, ze do namiotu wkladalem jedynie lufe (namiot stozkowy 2,5m wysoki) i jako, ze srednica owego namiotu jest spora i odleglosc obiektywu od obiektu byla wieksza niz 1m to nic sie nie odbilo w obiekcie. Szklo to 70-200.
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

Dzięki Eryk, jak widze odpowiednia manipulacja głębią ostrości + duża powierzchnia świecąca.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

ha! dokładnie tego linka zgubiłem [juz zbookowany w ulubionych :P], pewnie za jakiś rok poczuje jego przydatnosc w bombkach i temu podobnych

Strona 146 z 254 PierwszyPierwszy ... 4696136144145146147148156196246 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów