Strona 97 z 1000 PierwszyPierwszy ... 47879596979899107147197597 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 961 do 970 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myst Zobacz posta
    Ja nie wiem jak to jest, ale stałki po prostu mają coś w sobie.

Pewnie, ze maja, ale z ta przesiadka nie jest tak latwo. Mam w arsenale stalke i powiem szczerze - uzywam rzadko. Jakos mam problem z tym, ze musze biegac w przod i tyl, a nie krecic mordka Ale moze sie jeszcze tego naucze. Wszak moja przygoda z lustrzankami trwa dopiero 2 lata
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez albercikk Zobacz posta
    (...)
    P.S.Jak sie sprawuje AF w 400D da rade z tymi stałkami, czy to będzie raczej porażka ?
    A jak bedzie sie sprawdzal Jesli sie jednak zdecyduje na 24-70/2.8 L, AF w 400d uciagnie tego kolosa

(....)
    Uciągnie - w canonach silniki są w obiektywach. AF w 400D jest ten sam co w 30D. Jednak pod względem wysokich iso 30D ma przewagę i z tego powodu jednak jego bym doradzał do kościoła.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Uciągnie - w canonach silniki są w obiektywach. AF w 400D jest ten sam co w 30D. Jednak pod względem wysokich iso 30D ma przewagę i z tego powodu jednak jego bym doradzał do kościoła.
    Dzieki, czyli jakis tysiak więcej, hmm cięzko będzie, a swoja drogą to ciekawe czy dam rade jeszcze nówke kupić tak gdzieś w okolicach lipca 2008.

Pozdrawiam
    C - lustra, szkła i błysk

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Dzieki, czyli jakis tysiak więcej, hmm cięzko będzie, a swoja drogą to ciekawe czy dam rade jeszcze nówke kupić tak gdzieś w okolicach lipca 2008.

Pozdrawiam
    20D dało się dosyć długo więc kto wie?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu

Domyślnie

Witam Panowie i Panie to znowu ja
    Niedługo zakupy sprzętu więc nie pozostało mi wiele czasu na ewentualne zmiany.
    Podiąłem taką decyzje:

Body:
    5D
    40D

Szkła:
    24-70/2.8 USM L
    85/1.8 USM

Lampa:
    580 EX II

Pytanie do tych co fotografują śluby, co sądzicie o takim zestawie ?
    Co byście zmienili i dlaczego.

P.S. Kasy jest tyle ile kosztuje to co wyżej napisałem.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez albercikk ; 02-12-2007 o 14:31

Uzależniony
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Witam Panowie i Panie to znowu ja
    Niedługo zakupy sprzętu więc nie pozostało mi wiele czasu na ewentualne zmiany.
    Podiąłem taką decyzje:

Body:
    5D
    40D

Szkła:
    24-70/2.8 USM L
    85/1.8 USM

Lampa:
    580 EX II

Pozdrawiam
    Bierzesz 2 obiektywy ze swiatlem 2.8, nie wiem do jakiej czulosci bedziesz schodzil, ja max to 800 iso w 20D i mam 2.8 i jest to za czasem malo na swiatlo zastane, wez cos z 1.8-1.4

Początki nałogu

Domyślnie

przecież 85 jest 1.8

Pozdrawiam

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Body:
    5D
    40D

Szkła:
    24-70/2.8 USM L
    85/1.8 USM

Lampa:
    580 EX II

pikny zestaw. nic bym nie zmienił. no może.. jako drugie body wziąłbym tańsze 30d. podobno (podkreślam - podobno) ma mniejsze szumy przy wyższych iso. ale gorszy AF. ale tańszy. ale starszy i mniej trendy.. itd itp;]
    Pozdrawiam
    Slick

Początki nałogu

Domyślnie

z tymi szumami to mam nadzieje że przewaga 30-stki nie jest wielka, bo jednak wolałbym kupić 40-stkę ze względu na lepszy AF.

Pozdrawiam

Początki nałogu

Domyślnie

Zastanawiam się jeszcze czy jak kupię 24-70/2.8 USM L, to lepiej będzie dokupić 85/1.8 czy może 50/1.4, a może jeszcze coś innego w podobnej cenie było by lepszym rozwiązaniem ?

Mając zooma ze światłem 2.8 w kościele myślę że przydało by sie nosić jakąś jasną skałkę na taki wypadek.

85/1.8 będzie dobry do pleneru ale nie wiem czy:

1.Taka długa ogniskowa da rade w ciemnym kościele i czy w związku z tym nie lepiej kupić 50/1.4 ?
    2. Skoro na zoomie będę miał na długim końcu 70/2.8 to zastanawiam sie z czy 85/1.8 jest sensowne ?

P.S. Będę miał dwa body FF i crop więc wachlując obiektywami na tych body będę mógł otrzymać:

1. 24-70/2.8 - 38-112/2.8
    ------------------------------
    2.85/1.8 i 135/1.8
    3.50/1.4 i 80/1.4

Bardziej mnie ciągnie do 85-tki ale wole wybrać to co będzie lepiej sie sprawdzało zarówno w kościele, na plenerze, jak i na sali....z lekkim naciskiem na kościół bo warunki w ciemnych kościołach wiadomo jakie są a ja będę dysponował póki co tylko lampą 580 ex II (lamp studyjnych brak), co więcej będę chciał ją stosować delikatnie aby zdjęcia wyszły bardziej naturalne aby jak najmniej o ile to możliwe było widać użycie lampy

P.S. Jeszcze jedno pytanko, wiem że 35/1.4 L +85/1.8 - było by pewnie idealnym rozwiązaniem, bardzo mnie ciągnie do 35/1.4L ale wydaje mi się że nie będąc jeszcze wyjadaczem w tej dziedzinie (na razie tylko kilka ślubów, chrzcin i komunii) - chyba będzie rozsądniej zacząć od zooma i jednej stałki na której będę sie uczył filozofii fotografowania stałkami a za jakis czas jak dojrzeje to kupić 35/1.4 L, z tego co piszą doświadczeni koledzy pracując stałkami trzeba wiedzieć gdzie stanąć i umieć zaplanować kiedy korzystać z danego szkła, więc nie wiem czy dobrym pomysłem jest rzucać sie od razu na głęboką wodę, w końcu ślubu sie nie powtórzy a ja będę miał większego stresa wiedząc że stąpam po nieznanym mi gruncie, powiedzcie jak wy zaczynaliście swoje ślubne przygody? od zooma czy od razu od stałem i powiedzcie czy moje obawy są słuszne czy bez stresy wchodzić w stałki czy jednak lepiej na początek zoom + jedna stałka ?

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez albercikk ; 04-12-2007 o 12:49

Strona 97 z 1000 PierwszyPierwszy ... 47879596979899107147197597 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów