Pokaż wyniki od 1 do 10 z 147

Wątek: 50/1.4 a 50/1.8 - moje doświadczenia (400D)

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar pmagdalena
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Dokładnie różnica cenowa odbija sie na jakości ale 50/1.8 to naprawde dobry obiektyw za ta cene

Nie każdego stać na obiektyw za 1300 zł a na 50/1.8 da sie pracować

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pmagdalena Zobacz posta
    Dokładnie różnica cenowa odbija sie na jakości ale 50/1.8 to naprawde dobry obiektyw za ta cene

Napiszę jeszcze raz - nie mówię o sytuacji, gdy kogoś nie stać na droższy obiektyw. Wtedy porównywanie który lepszy itd. jest zwykłym biciem piany. Natomiast w sytuacji, gdy ktoś dysponuje pieniędzmi, a chce podjąć sensowną decyzję -- 50/1.8 sensowną decyzją nie jest.

Ja stałem teraz przed wyborem 50/1.4 lub 50/1.2 i mimo, że stać mnie na droższy z nich, uznałem że niezależnie od skoku jakościowego byłyby to pieniądze zmarnowane.

Uzależniony Awatar suchyHc
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pmagdalena Zobacz posta

50 1,4 można kupić za jakieś 700zł u Żydów w BH w NY. Sam kupiłem za kilkadziesiąt złotych więcej, ale wtedy dolar był droższy. Cena 1300 jest z kosmosu, nawet za zachodnią granicą RP można go kupić taniej.
    Skasowali mi ;(

Początki nałogu
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez suchyHc Zobacz posta
    50 1,4 można kupić za jakieś 700zł u Żydów w BH w NY. Sam kupiłem za kilkadziesiąt złotych więcej, ale wtedy dolar był droższy. Cena 1300 jest z kosmosu, nawet za zachodnią granicą RP można go kupić taniej.
    Suchy nie pisz prosze ze gdzies tam w dalekim swiecie mozna kupic cos o wiele taniej bo my zyjemy w Polsce! to tak jakbym mial zacytowac wczorajsza rozmowe w pubie "ejjj w amsterdamie zielone chodzi za 15zl na legalu w sklepie" a cos blizej nas to litr polskiego spirytusu w czechach za 18 zl to takie weekendowe pogaduchy

Akustyk faktycznie na niektorych fotkach wszystko fruwa ;-) przegladnalem wlasnie galerie u siebie i malo tego znajduje i z pewnoscia nie w tak brutalnym wydaniu jak na jednym czy dwoch Twoich fotkach :-) wrzuce cos na dniach zeby pokazac moj bokeh chociaz tak sobie mysle ze ja z reguly nigdy nie jechalem ponizej f2.8 i to moze byc ten powod... wrzuce tez fotki z tamiego gdzie miejscami Bokeh takze mnie odpychal...

Uzależniony Awatar suchyHc
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez c42 Zobacz posta
    Suchy nie pisz prosze ze gdzies tam w dalekim swiecie mozna kupic cos o wiele taniej bo my zyjemy w Polsce! to tak jakbym mial zacytowac wczorajsza rozmowe w pubie "ejjj w amsterdamie zielone chodzi za 15zl na legalu w sklepie" a cos blizej nas to litr polskiego spirytusu w czechach za 18 zl to takie weekendowe pogaduchy
    Ten obiektyw z polskiej dystrybucji Canona kosztuja jakos 1449zł (źródło - sklep Canon, Złote Tarasy). Stąd myślałem, że podana cena 1300zł dotyczy TIP'a
    Skasowali mi ;(

Uprawnienia umieszczania postów