Ja wlasnie podobnie, etap gruszek i jakbluszek mi sie znudzil, na dworze nieciekawie na plenery, wiec chyba warto pomyslec nad scenkami w domuZamieszczone przez robgr85
![]()
Ja wlasnie podobnie, etap gruszek i jakbluszek mi sie znudzil, na dworze nieciekawie na plenery, wiec chyba warto pomyslec nad scenkami w domuZamieszczone przez robgr85
![]()
ja do zrealizowania kilku fajnych (tak mi się wydaje), mających polot motywów muszę poczekać aż zima uderzy z impetem :P Na razie zabieram się za 'domowe focenie'
Pozdrawiam,
Robert
edit: plenerki można fajne robić nawet teraz, zobacz jakie ostatnio forumowicze z 3miasta porobili...
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
apropos marazmu we wrzucaniu zdjecOstatni tydzien mialem nieco na glowie i nie bylo czasu robic foty, wiec przegrzebalem katalogi fot rodzinnych i powrzucalem nieco
Myslalem, ze zdjecia pieska, wycieczek na plaze (z psem) czy tez foty z Cypru sie nie beda sprzedawac... a tu niespodzianka
jedna fota sie sprzedaje w ilosci 5-10x dziennie
na SS
Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.
Witam wszystich serdecznie.
Mam do Was kilka pytań.
Przypomnę, że od jakiegoś czasu tworzy się serwis http://extrastockphoto.com
Ponieważ, jak już zdążyłem przeczytać w poprzednich postach, macie spoooore doświadczenie we współpracy na stockach, chciałbym Was prosić o wytyczne, które ułatwią Wam pracę ze stockiem extrastockphoto.
Wiem, że ciężkim kamieniem u nogi jest wysyłanie sporej ilości fotek przez ftp (nie wspominając o innych formach).
Czy zatem bylibyście zainteresowani aby można było wysłać płytkę ze wszystimi Waszymi zdjęciami na adres poczty tradycyjnej aby admin mógł wgrać je na Wasze konta w celu dalszej obróbki/opisówki?
Czy forma-wygląd strony ma dla Was szczególne znaczenie? (dla mnie przede wszystkim ważne jest aby szybko się ładowała ale pewnie niektórzy lubią jak też ładnie wygląda...).
Czy jest coś czego oczekujecie a inne stocki tego nie realizują?
Czy jest coś co chcielibyście wyeliminować, poprawić?
Wszelkie Wasze uwagi będą bardzo cenne i pozwolą na lepsze zarządzanie kontem i serwisem.
W pewnym czasie rozwoju będzie też potrzebna osoba/osoby do weryfikacji fotek. Czy ktoś z Was byłby tym zainteresowany a jednocześnie posiada to "coś"?
a.... czy oprócz zdjęć także grafiki, flash-e, filmy Was interesują?
Nie chciałbym tutaj oczywiście tworzyć dyskusji zbyt obszernej...
Proponuję formę via e-mail, inne forum na innym serwisie, inny wątek na tym serwisie, inne (Wasze propozycje).
Dziękuję adminowi za możliwość dyskusji na tym forum.
Pozdrawiam
admin http://extrastockphoto.com
info małpa extrastockphoto.com
Dla mnie taka forma wysyłania zdjęć całkowicie odpada. Jedynie gdyby agencja generowała ponadprzeciętne zyski to może bym się zdecydował.
Ma znaczenie.
tzn Co?
Widze, że przed Tobą tysiące godzin pracy i grube tysiące złotych do inwestowania...
Powodzenia![]()
5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
:: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
:: Motywy wordpress
grafika musi wygladac czysto i profesjonalnie, bez zbednych kilobajtow wydluzajacych ladowanie www. Popatrz na serwisy takie jak dreamstime (wg mnie ideal dodawania fot) i wyciagnij wnioski.
Cd odpada, ftp lub via website bylby ok. Super by bylo jak bys mial aplikacje windows/unix do ladowania fot na serwis bezposrednio z kompa.
Serwis musi akceptowac keywordy, tytuly itd wpisane w plik graficzny.
jak cos jeszcze wymysle to dam znak![]()
Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.
rozumiem że to polski serwis... fajnie by było gdyby automatycznie tłumaczył keywordy z angieslkiego na polskie ( bo rozumiem że targetem jest polski klient, i słowa kluczowe/opisy mają być po polsku).
ftp jest jak najbardziej ok,
Pozdrawiam,
Robert
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
a ja bym tu protestowal przeciw PL wersji keywordow. W zyciu bym sie nie zmusil by dodawac keywordy na nowo do zdjec i do tworzenia 2 katalogow dla zdjec ze slowami Pl i Ang.
Po drugie, nieco glupie by bylo ograniczenie sie jedynie do rynku PL.
oczywiscie ze zadnego tlumacznia ani dodawania slow po polsku nie ma sensu robić. Po pierwsze to jedynie rzeczowniki można w miare dobrze przetłumaczyć ( i to nie wszystkie) a po drugie w tej chwili kazdy kto ma do czynienia z komputerami, internetem to podstawy angielskiego zna.
A taki biznes ukierunkowany jedynie na jeden rynek (np PL) jest z góry skazany na niepowodzenie.
5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
:: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
:: Motywy wordpress
ja przez dream steam jakis czas temu sprzedalem fotke za ladna sumew sumie transakcja odbyla sie po za stockiem ale zdjecie wylookane na dreamsteam :P fajnie ta zeby ze z 10 takich zdjec sprzedac jak ten typ i pracowac nie trzeba :P