Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: sesja reklamowa

Coś już napisał Awatar raster
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

popatrz na Markoflash.

Sam mam i na razie sobie chwalę. Poszukaj na innych forach opinii o markoflash.

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

W fotografii reklamowej malych produktow oczywiscie 580exy wystarcza tylko jest to przerost formy nad trescia i ograniczenie sie do ich mozliwosci, ktore wielkie nie sa. Wielkosc i pole swiatla tych lamp nie zachwyca.

apropos ceny ... za taka cene to nowe alienbees z usa z generatorem spokojnie kupisz. Dwie lampki, softy i baterie + statywy... zrobisz tym wiecej, niz 10cioma 580
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asterix Zobacz posta

apropos ceny ... za taka cene to nowe alienbees z usa z generatorem spokojnie kupisz. Dwie lampki, softy i baterie + statywy... zrobisz tym wiecej, niz 10cioma 580
    Zgadza sie, chyba najlepsza alternatywa ( jakosc w stosunku do ceny ).
    Z tego co piszesz to masz dostep do zasilania wiec baterie na razie mozesz sobie darowac.

Początki nałogu Awatar Jacek Deka
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Moim skromnym zdaniem wystarczy Ci ŻARÓWKA BŁYSKOWA 68Ws x 2, do tego statywy i softboxy (jeżeli potrzebujesz do namiotu bezcieniowego to softboxy nie są konieczne) - to na dobry początek.
    Jak chcesz robić zdjęcia większych przedmiotów to niestety stół bezcieniowy, a nawet tła fotograficzne i lampy ciut większej mocy np. 180ws z softboxami.

Ja nie łaszczyłbym się na stałe oświetlenie (świetlówki kompaktowe), bo po jakimś czasie dojdziesz do wniosku, że i tak daje to mniej światła niż potrzebujesz, a taka 68ws jest bardziej wydajna i tańsza (80 zł).

Nie zapomnij o radiowym wyzwalaczu do lamp, bo przy większej ich ilości jest niezbędny, zresztą po co się plątać w przewodach (ja przy jednym już dostaję białej gorączki, i ciągle o niego zahaczam).

Jak chcesz więcej konkretów to szukaj, forum CB posiada dużo takich informacji.

Domyślnie

Mogę, z ciekawości, zapytać czemu zdjęcia mają być płaskie/bez cieni/bez blików?

Jako firma sprzedająca jakiś produkt starałbym się aby był wiernie odwzorowany ze wszystkimi, że tak powiem "plastycznościami".

Domyślnie

Podejrzewam ze do takowych zdjec nie trzeba ci nic wiecej niz dwie dobre lampki .... troche kartek bialego bloku technicznego.... i uwierz mi nic wiecej nie potrzebujesz... strata pieniedzy... chyba ze masz zamiar sie tym zajmowac zawoowo wtedy profesjonalne oswietlenie jak najbarziej wskazane ))

Coś już napisał Awatar nero30
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Eryk Zobacz posta
    Mogę, z ciekawości, zapytać czemu zdjęcia mają być płaskie/bez cieni/bez blików?

Jako firma sprzedająca jakiś produkt starałbym się aby był wiernie odwzorowany ze wszystkimi, że tak powiem "plastycznościami".
    zdjęcia będą szparowane i idą do gazetki reklamowej

canon A-1; FD 50 1,8; canon 5d mk2, minolta 505 si super; EF 24-105; EF 85 1,8; 70-200; 580ex

Coś już napisał Awatar raster
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nero30 Zobacz posta
    zdjęcia będą szparowane i idą do gazetki reklamowej

no ale szparowanie się nie kłóci z blikami/cieniami

Coś już napisał Awatar nero30
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

no niby nie ale chcą mieć takie kliniczne zdjęcia i tyle, a czasu mam coraz mniej bo w pn muszę zacząć robić zdjęci i to na hali u klienta więc sprzęt muszę mieć skompletowany, tak sobie pomyślałem że dobry zestaw to będzie: 3 lampy z soft boxami z czego 1 na bomie od góry, i stół bezcieniowy, teraz tylko gdzie zadzwonić i zamówić tak żeby nie było za drogo a zarazem nie wiało tandetą

canon A-1; FD 50 1,8; canon 5d mk2, minolta 505 si super; EF 24-105; EF 85 1,8; 70-200; 580ex

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

jak szybko to allegro. Allegro to nie samo zlo, jak zalezy Ci na tym by byl to jakis sklep to sprawdzaj "O mnie" czesto maja tam linki do swoich sklepow
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów