Mały OTZamieszczone przez ;389086
meian, 24-70 kupiłem bez oglądania tysiąca fotek oraz testów. Proszę, nie szerz takiego zdania![]()
EOT
Co do 70-200 to każda wersja jest dobra, dlatego zgodzę się z meian'em w tym miejscu. Jestem natomiast zdania by kupować jasne szkła. Bez stabilizacji obejdzie się jeśli mamy stabilne ręce lub monopod(wiem, że często jest nieporęczny lecz skuteczny).
Miałem w ręku 70-200/2.8 oraz 100-400/4.5-5.6 IS. Powiem tyle na początku byłem zaskoczony wagą. Po przenoszeniu tych szkieł dłuższą metę nie byłem zmęczony. Nie rozumiem dlaczego ludziska tak strasznie marudzą na wagę szkieł oraz korpusów. Wystarczy pyknąć pare serii ciężarkiem podczas zgrywania fotek(jak pisał VanMurder). Vitez od siebie dodał, że waga mu nie przeszkadza.
Ludziska! Jeśli nie chcecie sie męczyć to kupćie sobie kompaktową małpkę i będzie po problemie.
Pamiętam jak niedawno sam pisałem tutaj jaki zestaw wybrać. Obejrzałem swoje fotki oraz napisałem sobie obiektywy, które chciałbym kupić. Zrobiłem bilans zysków i strat, a później podjąłem decyzję. Wytrwałości życzę niezdecydowanym :-)