Strona 1 z 28 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 304

Wątek: 70-200 f/4L jakosc optyczna

Mieszany widok

Awatar simono
    Miasto
    KRAKÓW

Domyślnie 70-200 f/4L jakosc optyczna

Witam, przymierzam sie do zakupu ww szkielka i chcialbym sie dowiedziec jak jest z jakoscia optyki w poszczegolnych egzemplazach, czy istnieje rozrzut tak jak w przypadku Tamronow 28-75 (ktorego nieszczesliwym posiadaczem sie stalem) czy sa to szkla powtarzalne i nie trzeba przy zakupie testowac 10 sztuk zeby trafic na dobre ?

pzdr.
    simono

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

W!

To zes teraz przywalil! Mnostwo jest testow i opinii na tym forum jak i w necie. Sa to bardzo dobrej jakosci szkla, korpus wykonany solidnie. Zdarzaja sie sporadycznie wadliwe sztuki (jak zawsze przy sprzecie). Mozesz spoojnie kupowac i nie martwic sie juz wiecej. Polecam i zachecam, bedziesz zadowolony, no chyba ze robisz zdjecia rodzinne w domu ;-)

Zdrowko i powodzenia

Awatar simono
    Miasto
    KRAKÓW

Domyślnie

Tak wlasnie myslalem ze literka L zobowiazuje ale po wpadce z Tamronem wolalem sie upewnic. Dzieki

pzdr.
    simono

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez simono Zobacz posta
    Tak wlasnie myslalem ze literka L zobowiazuje ale po wpadce z Tamronem wolalem sie upewnic. Dzieki

pzdr.
    simono
    To się uśmiałem, Literka L nie zobowiązuje patrz 24-70f2.8L każdy kto ma wie jak ciężko kupić ostra sztukę ...
    fakt faktem 70-200f4L każda którą miałem była ostra. Jeżeli nie masz kasy na 70-200f2.8L łykaj bez namysłu

Bywalec
    Miasto
    Lublin/Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ;389086
    To się uśmiałem, Literka L nie zobowiązuje patrz 24-70f2.8L każdy kto ma wie jak ciężko kupić ostra sztukę ...
    Mały OT
    meian, 24-70 kupiłem bez oglądania tysiąca fotek oraz testów. Proszę, nie szerz takiego zdania
    EOT

Co do 70-200 to każda wersja jest dobra, dlatego zgodzę się z meian'em w tym miejscu. Jestem natomiast zdania by kupować jasne szkła. Bez stabilizacji obejdzie się jeśli mamy stabilne ręce lub monopod(wiem, że często jest nieporęczny lecz skuteczny).
    Miałem w ręku 70-200/2.8 oraz 100-400/4.5-5.6 IS. Powiem tyle na początku byłem zaskoczony wagą. Po przenoszeniu tych szkieł dłuższą metę nie byłem zmęczony. Nie rozumiem dlaczego ludziska tak strasznie marudzą na wagę szkieł oraz korpusów. Wystarczy pyknąć pare serii ciężarkiem podczas zgrywania fotek(jak pisał VanMurder). Vitez od siebie dodał, że waga mu nie przeszkadza.
    Ludziska! Jeśli nie chcecie sie męczyć to kupćie sobie kompaktową małpkę i będzie po problemie.

Pamiętam jak niedawno sam pisałem tutaj jaki zestaw wybrać. Obejrzałem swoje fotki oraz napisałem sobie obiektywy, które chciałbym kupić. Zrobiłem bilans zysków i strat, a później podjąłem decyzję. Wytrwałości życzę niezdecydowanym :-)
    Ostatnio edytowane przez spuki ; 11-11-2007 o 21:33

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spuki Zobacz posta
    Mały OT
    meian, 24-70 kupiłem bez oglądania tysiąca fotek oraz testów. Proszę, nie szerz takiego zdania
    EOT

Co do 70-200 to każda wersja jest dobra, dlatego zgodzę się z meian'em w tym miejscu. Jestem natomiast zdania by kupować jasne szkła. Bez stabilizacji obejdzie się jeśli mamy stabilne ręce lub monopod(wiem, że często jest nieporęczny lecz skuteczny).
    Miałem w ręku 70-200/2.8 oraz 100-400/4.5-5.6 IS. Powiem tyle na początku byłem zaskoczony wagą. Po przenoszeniu tych szkieł dłuższą metę nie byłem zmęczony. Nie rozumiem dlaczego ludziska tak strasznie marudzą na wagę szkieł oraz korpusów. Wystarczy pyknąć pare serii ciężarkiem podczas zgrywania fotek(jak pisał VanMurder). Vitez od siebie dodał, że waga mu nie przeszkadza.
    Ludziska! Jeśli nie chcecie sie męczyć to kupćie sobie kompaktową małpkę i będzie po problemie.

Pozwolę sobie być odmiennego zdania, bo jednak waga się liczy.
    Gdybyś ponosił 70-200 f2.8 przez cały dzień w górach, to pewno następnego dnia byś go niezwocznie sprzedał.
    Ja jednego dnia nosiłem w górach 24-105, a drugiego dnia 50 i wierz mi, że róznica była gigantyczna.

Pozdrówka
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Brodi Zobacz posta
    Cena to 1059 USD + Sales Tax = 1148 USD + 40 USD za mack'a. Ale i tak znacznie taniej jak u nas Potem można się ubiegać o rabat (-75 USD). Niedawno tam byłem, ale Canon nie był uprzejmy poinformować wcześniej o jesiennym rabacie

A co to jest ten macek ?
    Nie wiadomo, czy będąc w Polsce uda się odzyskać cashback od CANON USA.
    Pozdrówka
    Ostatnio edytowane przez m_o_b_y ; 12-11-2007 o 22:19 Powód: Automerged Doublepost
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spuki
    ....Ludziska! Jeśli nie chcecie sie męczyć to kupćie sobie kompaktową małpkę i będzie po problemie....
    Genialne, nigdy bym na to nie wpadł.....warto jednak czytać CB, dla takich właśnie perełek....

A co do 24-70, to mialem 6 sztuk i skończyłem na T28-75, który bił je na głowę ostrościa przy 2.8 . Gratuluję udanego zakupu za pierwszym razem, ale to nie oznacza, że inni mieli tyle szczęścia co Ty, więc myślę, że mają prawo "szerzyć takie zdanie".
    Pentax K-5 II, Leica M9

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez simono
    Witam, przymierzam sie do zakupu ww szkielka i chcialbym sie dowiedziec jak jest z jakoscia optyki w poszczegolnych egzemplazach, czy istnieje rozrzut tak jak w przypadku Tamronow 28-75 (ktorego nieszczesliwym posiadaczem sie stalem) czy sa to szkla powtarzalne i nie trzeba przy zakupie testowac 10 sztuk zeby trafic na dobre ?

pzdr.
    simono
    Jakiś czas temu nosiłem sie z zamiarem kupna tego szkła i przetestowałem kilka egzemplarzy (trzy). Wszystkie prezentowały tą samą jakość optyczną, o wykonaniu nie wspomnę ( wiadomo "L").
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Niedawno sprzedałem kilka sztuk tego szkła, wszystko w rece formułowiczow i szczerze 1 sztuka(bp) lekko odstawała przy 70mm była poprostu ostrzejsza ale w reszcie zakresu były identyczne.

Pozdro.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez towersivy Zobacz posta
    Niedawno sprzedałem kilka sztuk tego szkła, wszystko w rece formułowiczow i szczerze 1 sztuka(bp) lekko odstawała przy 70mm była poprostu ostrzejsza ale w reszcie zakresu były identyczne.

Pozdro.
    powiedz mi, która?

Strona 1 z 28 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów