Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Migający LCD w 580 EX II

kwas777
    Guest

Exclamation Migający LCD w 580 EX II

Witam niedawno kupiłem sobie lampę 580 EX II i mam takie pytanie: czy to normalne, że gdy wysuwam wbudowany dyfuzor, aby uzyskać kąt rozbłysku 14mm to wyświetlacz w lampie mryga??

andys73
    Guest

Domyślnie

Tak normalne, wszystko masz opisane w instrukcji obsługi.

bwicher
    Guest

Domyślnie

W instrukcji jest napisane, że jak palnik zostanie odchylony przy wyciągniętym dyfuzorze, to LCD mruga ostrzegając o tym fakci (podnosisz palnik, żeby odbić błysk np. od sufitu a taki dyfuzor skutecznie ogranicza zasięg). Jest to zjawisko całkowicie NORMALNE

Pozdrawiam

Domyślnie

Tylko gdy głowica lampy jest odchylona od pierwotnego położenia (czyli nie jset skierowana na wprost, bo po co ci wysunięta płytka szerokokątna (nie żaden dyfuzor) z głowicą np. ustawioną w pionie?

Edit:
    bwicher mnie ubiegł, muszę szybciej pisać posty
    5d mkII | 35L | C50mm 1.4 | C85mm 1.8 | 135L | Skyport | 2x580exII

Zablokowany

Domyślnie

Miga po to żeby przypomnieć, że palnik jest w bezsensownej pozycji. Przeczytaj instrukcję - przyda się.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kwas777 Zobacz posta
    Witam niedawno kupiłem sobie lampę 580 EX II i mam takie pytanie: czy to normalne, że gdy wysuwam wbudowany dyfuzor, aby uzyskać kąt rozbłysku 14mm to wyświetlacz w lampie mryga??
    jak pisali poprzednicy - INSTRUKCJA!
    Bieda przeczy matematyce; gdy się ją podzieli na więcej ludzi, nie staje się mniejsza. » Gabriel Laub

Uprawnienia umieszczania postów