Page 2 of 15 FirstFirst 123412 ... LastLast
Results 11 to 20 of 144

Thread: iMac - co sadzicie

Pełne uzależnienie DoMiNiQuE's Avatar

Quote Originally Posted by Adam Kasprzak View Post
    Czy można do iMaca podłączyć ACD 30". Mój macbook na przykład tego olbrzyma nie pociągnie...
    Niestety nie, na dole masz specyfikacje http://www.apple.com/displays/specs.html czyli 23" max.

Coś już napisał

Jak nie, jak tak? Da się...

Zasłużeni czornyj's Avatar

Quote Originally Posted by DoMiNiQuE View Post
    Glossy nie jest taki zly, nie ma co demonizowac
    Nie jest taki zły, ale dobry też nie jest. Nie ma co kanonizować

Quote Originally Posted by Vadim View Post
    Jak nie, jak tak? Da się...
    Sprawdzales? Jesli faktycznie iMak ciagnie 30" to Apple klamie w swoich specyfikacjach

Quote Originally Posted by czornyj View Post
    Tez prawda

Coś już napisał

Ten kabelek będzie potrzebny: Apple Mini-DVI to DVI Adapter, M9321G/A i po zawodach...

Ten kabelek będzie potrzebny: Apple Mini-DVI to DVI Adapter, M9321G/A i po zawodach...
    Owszem, ale to dotyczy ACD 20" i 23". Przy 30" jest N/A.

System Requirements

30-inch Cinema HD Display

* - Mac Pro, all graphics options
    * - MacBook Pro
    * - Power Mac G5 (PCI-X) with ATI Radeon 9650 or better or NVIDIA GeForce 6800 GT DDL or better
    * - Power Mac G5 (PCI Express), all graphics options
    * - PowerBook G4 with dual-link DVI support
    * - Windows PC and graphics card that supports DVI ports with dual-link digital bandwidth and VESA DDC standard for plug-and-play setup
    Nie ma slowa o Macbookach oraz iMakach.

Coś już napisał

Sypię głowę popiołem... Ale dla usprawiedliwienia napiszę, że dla pewności rozmawiałem z ludźmi z apple.imc.pl (rozmowa nagrana), i mnie zapewnili w pierwszej wersji, że się da...
    Teraz, po dokładnym sprawdzeniu, już mówią, że nie, ale 100% pewności im brak...
    W takim układzie pozostaje wierzyć zapodanej przez Ciebie specyfikacji. A swoją drogą, to zabawne, że stary PowerBook G4 da sobie radę, a nowy iMac na intelu nie... Postępili jednego DVI...

arekzar
    Guest

Quote Originally Posted by czornyj View Post
    co przez to rozumiecie? bo chcialbym miec maszyne dobrze skalibrowana, zeby wreszcie widziec to, co powinienem - oddane dobrze szczegoly w cieniach, czerniach i bielach, wlasciwe kolory i to co powinno byc przy dobrej kalibracji. Wiem jak to powinno wygladac, bo w czasem przysiadam do kompa z podpietym barco i chcialbym jak najblizej takich efektow podejsc (oczywiscie w ramach budzetu). Aktualnie pracuje na PC + LCD NEC 1970 i nie jestem zadowolony...zdecydowanie pomimo kalibracji

Sypię głowę popiołem... Ale dla usprawiedliwienia napiszę, że dla pewności rozmawiałem z ludźmi z apple.imc.pl (rozmowa nagrana), i mnie zapewnili w pierwszej wersji, że się da...
    Teraz, po dokładnym sprawdzeniu, już mówią, że nie, ale 100% pewności im brak...
    Tam to sa tacy specjalisci jak ze mnie fotograf

W takim układzie pozostaje wierzyć zapodanej przez Ciebie specyfikacji. A swoją drogą, to zabawne, że stary PowerBook G4 da sobie radę, a nowy iMac na intelu nie... Postępili jednego DVI...
    Polityka Apple jest bardzo prosta, aczkolwiek niekoniecznie zrozumiala Komputery tylu iBook/MacBook/eMac/iMac to sprzet dla studentow/domu/szkol/zabawy. Takim odbiorcom zazwyczaj nie jest potrzebny telewizor 30". Dla nich (tych wymagajacych) powstaly serie PRO (do ktorych zaliczaja sie takze starsze PowerBooki oraz PowerMaki).
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Quote Originally Posted by arekzar View Post
    co przez to rozumiecie?
    Chodzi o to, ze Matryce typu Glossy odbijaja swiatlo co nie kazdemu musi sie podobac.
    Last edited by DoMiNiQuE; 07-11-2007 at 02:13 PM. Reason: Automerged Doublepost

Zasłużeni czornyj's Avatar

Quote Originally Posted by arekzar View Post
    co przez to rozumiecie? bo chcialbym miec maszyne dobrze skalibrowana, zeby wreszcie widziec to, co powinienem - oddane dobrze szczegoly w cieniach, czerniach i bielach, wlasciwe kolory i to co powinno byc przy dobrej kalibracji. Wiem jak to powinno wygladac, bo w czasem przysiadam do kompa z podpietym barco i chcialbym jak najblizej takich efektow podejsc (oczywiscie w ramach budzetu). Aktualnie pracuje na PC + LCD NEC 1970 i nie jestem zadowolony...zdecydowanie pomimo kalibracji
    Obawiam się, że do Barco dalej będzie mu daleko. Monitora w imaczu nie da się skalibrować sprzętowo, można go tylko oprofilować (tak jak 1970NX). Jeśli masz wysokie oczekiwania co do monitora, to zamiast wybulić 7500 na bajeranckiego imacza lepiej kupić monitor Eizo serii Color Edge, lub Nec serii Spectraview i kolorymetr - wyjdzie taniej i zdecydowanie lepiej.

Page 2 of 15 FirstFirst 123412 ... LastLast