Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 22 z 22

Wątek: Wpływ czytania tego forum na psychikę ludzką

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Ooooj ja nie wiem jeszcze co to BF/FF może ktoś mi w skrócie napiszę ... Lecz mój komentarz się tyczy tego, że moim zdaniem tak czy owak dobrze nie trafiłeś na oczy lecz na włosy przez co są prze ostrzone IMO. Sam zamierzam wkrótce kupić 85 więc mnie ten temat zaciekawił i mam nadzieję, że będę zadowolony po zakupie ...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kucza21 Zobacz posta
    Ooooj ja nie wiem jeszcze co to BF/FF może ktoś mi w skrócie napiszę ... Lecz mój komentarz się tyczy tego, że moim zdaniem tak czy owak dobrze nie trafiłeś na oczy lecz na włosy przez co są prze ostrzone IMO. Sam zamierzam wkrótce kupić 85 więc mnie ten temat zaciekawił i mam nadzieję, że będę zadowolony po zakupie ...
    Wpisz w okienko "szukaj"to sie dowiesz w pełnii.W ogole to chyba nie chcesz zalamac moderatorow ktorzy, ratujac forum przed totalnym balaganem ,ciagle proszą o to aby w pierwszym kroku pytajacy o cokolwiek wpisał to w "szukaj" .Ale w drodze wyjatku to:BF-back focus czyli ostrzenie [z winy body lub obiektywu] poza wybranym punktem ostrzenia
    FF-front focus jw.tylko ostrzy przed wybranym punktem.
    Wady te mozna na ogół usuwac przy pomocy serwisu,a częsciej i skuteczniej aczkolwiek trudniej, nabyciu umiejetnosci wykonywania ostrych zdjęc.Do stwierdzania tych BF,FF uzywane są specjalne tablice,linijki,bateryjki, gazety,etc,
    i kilka teorii dotyczacych kąta fotografowania tychże.Wracajac do 85/1,8 który mam i bardzo wysoko oceniam to spoko.Nie ma obaw.Równiez polecam opcje "szukaj" zresztą moją ulubioną.Pozdrawiam
    W zdjęciach Marcina K. jest wszystko ok.tak jak zauwazyłes .Widac to w portrecie męzczyzny gdzie ostre jest lewe oko na ktore prawdopodobnie mierzono a na reszte po prostu nie starczyło GO.Jasne stalki na duzych otworach tak maja i juz .Szkoda ze zdjecia przedstawiane do oceny nie maja exifu.
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 07-11-2007 o 03:48

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów