Ja zawsze pisze w aukcji ze jako osoba wystawiajaca przedmiot wystawiam komentarz jako drugi. Bo kasa bedzie zwykle ta sama... nawet jej na oczy nie zobacze tylko bank. Jak ja jestem osoba kupujaca to zawsze daje komentarz jako pierwszy - jesli tylko otrzymam przesylke i dostosuje sie do zawartosci i stanu.
A co do systemu "zab za zab" to niestety jest to prawda. W ogole wiele osob ma nierowno pod sufitem i w ogole na allegro nie powinni kupowac ani wystawiac. Kiedys sprzedawalem skrzypce stare i wysylalem na drugi koniec Polski. Po 2 tygodniach przyszlo ze nie ma adresata Potem moj ojciec pojechal w delegacji w okolice i zabral skrzypce ze soba do osobistego odebrania. A ja 2 dni potem dostalem komentarz negatywny ze w futerale nie bylo smyczka (o ktorego braku napisalem w opisie). Innym razem na moja prosbe o sample ze szkla tamrona facet przyslal mi zdjecia naswietlane 1/5 sek (bo tweirdzil ze mu tak aparat wyznaczyl parametry) ale ze poza tym obiektyw jest super. Wiec zrezygnowalem i wycofalem oferte. A ten $^*() nie wycofal tylko napisal negatywa ze jestem nierzetelny.