Strona 79 z 446 PierwszyPierwszy ... 2969777879808189129179 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 781 do 790 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Mieszany widok

Bywalec Awatar Allensteiner
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

rewelacyjny 1Ds powraca, tym razem prosto od Mikołaja

może jednak ktos sie skusi ?

http://www.allegro.pl/item289137953_..._sprawdz_.html
    lepsze jutro było wczoraj

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Qurcze sprawa z tym Ds-em to niezła przeginka........

Co do tych powystawowych to można kupić taki sprzęt tylko trzeba mieć dojścia, taki sprzęt najczęściej pochodzi z różnych pokazów itp i jego stan może być na prawdę różny wiec radze uważać, moim zdaniem w grę wchodziłby tylko odbiór osobisty i minimum 7 dni gwarancji rozruchowej.

Bywalec Awatar ukasus
    Miasto
    miasto

Domyślnie

http://allegro.pl/item289901330_body..._70_16_35.html
    KOMPLET OBIEKTYWOW CANONA 28-70/2.8 CENA 2800, 16-35/2.8 CENA2500, 70-200/2.8 CENA 2900, BODY CANON MARK II CENA 5000,....., JEZELI KTOS JEST ZAINTERESOWANY ZAKUPEM CALEGO ZESTAWU ZA KWOTE 13200 TO LAMPE DOKLADAM GRATIS
    hmm
    czy możliwa jest taka cena ..?
    a i jeszcze w zestawie 580ex gratis ... toż taki zestawik to ideał
    Ostatnio edytowane przez ukasus ; 02-01-2008 o 23:07
    Eos system

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

hmm
    czy możliwa jest taka cena ..?
    a i jeszcze w zestawie 580ex gratis ... toż taki zestawik to ideał
    A widziałeś w jakim to stanie. Farba od 70-200 odpada i jest poniszczone. pewnie po fotoreporterze. 1d przebieg pewnie kolo 250tys . Jak dla mnie to władować sie na mine.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iktorn92 Zobacz posta
    A widziałeś w jakim to stanie. Farba od 70-200 odpada i jest poniszczone. pewnie po fotoreporterze. 1d przebieg pewnie kolo 250tys . Jak dla mnie to władować sie na mine.
    To, że po fotoreporterze to jeszcze nie tragedia. Zwłaszcza dla szkieł. Rysy w niczym nie eliminują szkła IMO (oczywiście cena musi być stosowna). Z ciekawości zaczynam korespondencję z ,,trybuną'', czy to aby nie z torby jakiegoś fotorepa walniętej mu z gabloty....Zawsze to zastanawia jak profi wyprzedaje cały system, choć kilku moich znajomych zmieniało systemy kilka razy w ciągu ostatnich nastu lat.

Po dokładnym przyjrzeniu się fotom - oj ten sprzęt jakkolwiek szanowany nie był. Body wygląda jak wożone luzem w bagażniku kombi.

Bywalec Awatar ukasus
    Miasto
    miasto

Domyślnie

nawet jeżeli przebieg 250 tys.. to wymiana migawki i dalej śmigasz ...
    a co do farby to liczy sie autofocus i brak rys na szkle ..
    coś o tym wiem bo sam jestem fotoreporterem
    i każdy jak widzi stan mojej sigmy to sie głowę łapie że to jeszcze działa (i to jak) tylko fakt ze raz już ja serwisowałem (prowadnica poszła)..
    dla mnie cena jest podejrzanie niska ... jeżeli sie upewnię że wszystko legalne to poważnie sie zastanowię czy nie kupić takiego kombosa ..
    Eos system

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Według opisu sprzedawca wystawia fakturę, to chyba znacznie podnosi wiarygodność.

arex1973
    Guest

Domyślnie

No nie koniecznie, ja kiedyś dostałem fakturę, z danymi firmy i pieczątka!

Tyle, że firma była fikcją.

Początki nałogu Awatar Jacek Deka
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Sprzęt mocno zużyty, sama farba i migawka to nie wszystko. Silniki USM zapewne też będą do wymiany, 16-35 ma wyłamaną krawędź czyli może nie być taki szczelny. Szkła na 100% porysowane, bo nie mają filtrów. Za tę cenę to ja dziękuję.

A co do tych aukcji 5D, 1D mkIII i Nikona to na 100% są z wystawy, ale buchnięte, bo papiery czy pudełko, albo nawet ładowarka powinna być, a tu nie ma. Nie mają nawet dekli co świadczy o tym, że na wystawie musiały być założone na nie obiektywy. Nie zdziwię się jak następnym razem koleś wystawi lensy.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek Deka Zobacz posta
    Nie mają nawet dekli co świadczy o tym, że na wystawie musiały być założone na nie obiektywy. Nie zdziwię się jak następnym razem koleś wystawi lensy.
    W bydgoskim makro aparaty być może i były na początku skompletowane, ale po jakimś czasie (czyt. wtedy jak tam byłem i oglądałem) zostały tylko z tym co jest przymocowane na stałe = muszla oczna zdjęta, obiektywu/dekielka brak, świeci pięknym usyfionym od tłustych paluchów lustrem ^^

Strona 79 z 446 PierwszyPierwszy ... 2969777879808189129179 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów