Zobacz wyniki ankiety:

Głosujących
0. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 127 z 170 PierwszyPierwszy ... 2777117125126127128129137 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 261 do 1 270 z 1693

Wątek: Canon 40D

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1507 Zobacz posta
    Capture One
    Capture One to najlepszy program do obróbki RAWów (w skrócie C1)..
    W sprzedaży można kupić karty SanDisk z prostszą wersją CaptureOne LE 3.7.7, Jest też Capture One PRO (lepszy i droższy) -a piszę o nowej wersji testowej wypuszczonej przez producenta (stąd oznaczenie beta) do testów - ma już obróbkę RAWów z 40D - w stosunku do poprzedniej bety sporo usprawnień.. ogólnie przypomina teraz lightrooma.. A co do producentów oprogramowania to firma phaze one jest producentrm ścianek cyfrowych do np. średnioformatowców więc co nieco wiedzą na ten temat
    http://www.phaseone.com/4/
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Początki nałogu Awatar 1507
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

Dzięki

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ja boleję, że C1 w wersji LE nie obsługuje 40D. Czy ktoś wie, gdzie w Polsce można kupić legalnie C1 w wersji Pro? Odpada płacenie kartą za ściągnięcie z netu na jakieś zachodnie konto.
    FOTOINKWIZYTOR

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Ale wersji "do kupienia" C1 która obsługuje RAWy z 40D też jeszcze nie ma..
    Wersja 3.7.7 (ostatnia z serii 3) nie obsługuje 40D (ani pro ani LE) a wersja 4 jest darmowa do 31.01.2008 (czyli na razie beta którą można testować) i dopiero będzie do kupienia..

Domyślnie

Jest w Wawie firma zajmująca się sprzedażą tego programu http://www.phaseone.com/Content/ContactUs/LocateDealer/Main.aspx?path=%2fHome%2fcontent%2fcontactus%2floc atedealer%2feurope&layout={054D4B46-851E-4F2F-AD2A-D8A46B58FA6D}
    "AC&C Ltd." Karolkowa 28 lok. 4
    01-207 Warszawa
    Ostatnio edytowane przez protazy ; 01-11-2007 o 00:33

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Capture One to najlepszy program do obróbki RAWów (w skrócie C1)..
    Zapomniałeś dodać że to subiektywna ocena .
    Ja np wierzę w skuteczność osiąganych efektów z tego programu ale do jego filozofii (obsługa, interface, workflow) nie mogę się nijak przekonać. Dlatego lepiej nie wydawać takich odgórnych osądów "że najlepszy" bo... nie dla każdego jest najlepszy.

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Zapomniałeś dodać że to subiektywna ocena .
    Wszystkie moje oceny są subiektywne - to oczywista oczywistość

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Ja np wierzę w skuteczność osiąganych efektów z tego programu ale do jego filozofii (obsługa, interface, workflow) nie mogę się nijak przekonać. Dlatego lepiej nie wydawać takich odgórnych osądów "że najlepszy" bo... nie dla każdego jest najlepszy.
    No widzisz.. i pośrednio potwierdzasz że jest najlepszy bo efekty sa świetne, a oglądasz z reguły finalny produkt.. ja na razie nie moge się przekonać do np. DPP a i efekty tego ostatniego też są gorsze od C1. A i filozofia obsługi C1 w wersji 3.7.x bardzo mi pasowała, teraz widzę odchyłkę w kierunku lightrooma i jeszcze nie wiem czy to dobrze , ale jak efekty bedą ok to jakoś się przemogę i przyzwyczaję..

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No widzisz.. i pośrednio potwierdzasz że jest najlepszy bo efekty sa świetne, a oglądasz z reguły finalny produkt..
    Potwierdzam że jest skuteczny, bez popadania w zachwyty .
    Np dopóki miałem ACR 3.7 w PS CS2 to wiedziałem że kolorystykę (np skóry) lepszą a na pewno z mniejszą ilością grzebaniny wyciągnąłbym w C1 nawet LE... na szczęście w ACR 4.2 i CS3 nie ma już takich problemów 8) .

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Wszystkie moje oceny są subiektywne - to oczywista oczywistość
    Pytanie arturs: czy C1 automatycznie koryguje błędy soczewki czy po prostu nie ma takiej opcji? Nigdzie nie mogłem znaleźć, a korekcje te są dla mnie dość istotne. Wiem wiem że da się w PSie ale jest to zdecydowanie bardziej czaso/praco chłonne niż przesunięcie suwaczka w LR. Jak to jest w C1?
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ja tutaj takich korekcji nie widzę. Mam natomiast inne pytanie do wersji Beta. Sam program jest suuuper, tylko jak zrobić, żeby na te same parametry korekcji ustawić kilka, kilkanaście zdjęć. W wersji LE nie było z tym najmniejszych problemów... tutaj za cholerę nie widzę a angielskiego nie znam.
    FOTOINKWIZYTOR

Strona 127 z 170 PierwszyPierwszy ... 2777117125126127128129137 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów