Zobacz wyniki ankiety:

Głosujących
0. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 128 z 170 PierwszyPierwszy ... 2878118126127128129130138 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 271 do 1 280 z 1693

Wątek: Canon 40D

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARANTZ Zobacz posta
    Ja tutaj takich korekcji nie widzę.
    Ja się zastanawiam czy nie jest to robione z automatu (przynajmniej korekcja CA) - ostatnio robiłem testy CA 85/1.8 i w LR te CA są widoczne duużo bardziej niż po otwarciu tych samych plików w C1. Wydaje mi się że to może być korekcja już na etapie resampliungu, ale pewny nie jestem.
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Witam..

Cytat Zamieszczone przez myst Zobacz posta
    Pytanie arturs: czy C1 automatycznie koryguje błędy soczewki czy po prostu nie ma takiej opcji? Nigdzie nie mogłem znaleźć, a korekcje te są dla mnie dość istotne. Wiem wiem że da się w PSie ale jest to zdecydowanie bardziej czaso/praco chłonne niż przesunięcie suwaczka w LR. Jak to jest w C1?
    Cytat Zamieszczone przez myst Zobacz posta
    Ja się zastanawiam czy nie jest to robione z automatu (przynajmniej korekcja CA) - ostatnio robiłem testy CA 85/1.8 i w LR te CA są widoczne duużo bardziej niż po otwarciu tych samych plików w C1. Wydaje mi się że to może być korekcja już na etapie resampliungu, ale pewny nie jestem.
    O ile pamiętam we wcześniejszej wersji nie było.. natomiast w tej wersji jest opcja "lens cast calibration" ale jest nieaktywna więc nie wiem co robi

Cytat Zamieszczone przez MARANTZ Zobacz posta
    Ja tutaj takich korekcji nie widzę. Mam natomiast inne pytanie do wersji Beta. Sam program jest suuuper, tylko jak zrobić, żeby na te same parametry korekcji ustawić kilka, kilkanaście zdjęć. W wersji LE nie było z tym najmniejszych problemów... tutaj za cholerę nie widzę a angielskiego nie znam.
    Na palecie po lewej masz ikony - library, quick itd. trzecia od końca (adjustments), tam zaznaczasz opcje które cię interesują i dajesz "copy adjustments" z menu górnego lub po prawej na górze, potem na dole zaznaczesz w okienku podglądu te które mają być przerobione wg wzorca i dajesz apply adjustments

Pozdrawiam
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Wielkie dzięki Ślubne fotki polecą dzięki temu "migiem"
    FOTOINKWIZYTOR

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

po chwili zabawy z C1 dochodzę do wniosku że suwaczki z zakładki HDR to nic innego jak "Recovery" i " Fill Light" z LR, czyli całe wbudowane HDR to tylko taki "hłyt matetindody" parafrazując znany kabaret

Maciek Toliński

Bywalec Awatar Leone
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Moim zdaniem C1 to super program efekty z wywołanych z niego RAWów są o niebo lepsze niż z jpgów. Używałem go z 300D i 20D (LE z SanDiska a teraz ściągnąlem 4.0 Beta 2, który obsługuje 40D i jestem bardzo za dowolony (mniej zadowolony jestem z tego, że nadal muszę robic RAW-y aby uzyskac przyzwoite fotki - miałem nadzieję że jpg z 40D będą lepsze). Interfejs tej wersji jest zupełnie inny niż w 3.x.x. ale już go załapałem. Ma nadzieję że będzie jakiś upgrade LE sandisk obsługujący 40D

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Leone Zobacz posta
    Moim zdaniem C1 to super program efekty z wywołanych z niego RAWów są o niebo lepsze niż z jpgów. /ciach/
    To raczej nie jest szczególna cecha C1 tylko generalnie wywołania z RAWów - polecam wątek http://canon-board.info/showthread.php?t=12828.html

Efekty lepsze niż Jpeg z puszki jest się w stanie osiągnąć chyba każdym softem do obróbki RAWów...
    Ale fajnie ze Ci się podoba

Maciek Toliński

Bywalec Awatar Leone
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Wiem, że każdy program do obróbki rawów daje lepsze efekty niż jpg. Ale uważam, że z C1 łatwiej uzyskać dobre efekty niż z ACR czy DPP (innych nie używałem więc się nie wypowiadam). Ale swoją drogą żal z te jpg z 40D nadal takie kiepskie ... (jeszcze trochę poeksperymentue picyture style - może uda się coś zrobić aby przynajmniej obsłużyc standardowe sytuacje)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

jak wyglada u was kwestia nastaw w menu "sterowanie lampa" a konkretnie nastaw lampy zewnetrznej i nastaw C.Fn ??

to pierwsze mam do dyspozycji w ograniczonym zakresie a kazda proba wejscia w nastawy C.Fn konczy sie komunikatem : "nie mozna wyswietlic tego menu. niezgodna lampa blyskowa lub wylaczone zasilanie lampy".. lampa to 430ex wiec bardziej zgodna byc nie moze i na dodatek jest wlaczona .. zostaja tylko nastawy w lampie ??

poza tym troche tez dziwnie funkcjonuje priorytet jasnych partii obrazu - gdy go wlacze "trace" niejako zakresy iso ponizej 200 i H .. to moj 2 dzien zabawy aparatem po przesiadce z 350d wiec troche to dla mnie jeszcze nowy teren ;-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    jak wyglada u was kwestia nastaw w menu "sterowanie lampa" a konkretnie nastaw lampy zewnetrznej i nastaw C.Fn ??
    to w pelni dziala tylko z 580EX II (:
    5DII+L+L+L+L (:
    bartekkucharczyk.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartheq Zobacz posta
    to w pelni dziala tylko z 580EX II (:
    no to moglem sobie jeszcze z tydzien szukac i kombinowac ;-) dzieki 8)

Strona 128 z 170 PierwszyPierwszy ... 2878118126127128129130138 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów