Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysztof Bieliński Zobacz posta
    to przeczytaj w takim razie swoją wypowiedź i nie wprowadzaj ludzi w błąd. Jesteś wielbicielem 5D i nie miałeś nawet zamiaru kupować marka, a z Twojej wypowiedzi wynikało, że ten AF wrrrrr...
    irytuje mnie bicie piany wokół czegoś, czym nawet nie jest się zainteresowanym

Co do przestrzeleń, to wiem, ale u nas chyba nikt z tym do tej pory nie miał problemów.
    Jeśli ktoś miał, to niech napisze.
    Fajnie, ja sobie sprawdzę aparat, ale nie natrafiłem jeszcze na taką sytuację, gdzie AF by mi się nie sprawdził
    Nie jestem wielbicielem 5D i bardzo chciałem i chcę mieć tego Marka. Byłem nawet swego czasu gotów sprzedać 5D i kupić Marka III a potem "dokupić" następcę 5D (bo dla mnie dwa body to przymus i FF jest bardzo przydatny/potrzebny). I tak jak pisałem ja tego Marka w końcu kupię, bo jest bezapelacyjnie lepszy od 20/30/40D. Niemniej w tym typie zdjęć z jakiego mam więcej pieniędzy stanowczo (jak dla mnie) lepsze zdjęcia robi 5D. W chwili obecnej stać mnie na jedno bardzo dobre body bo jeszcze brakuje mi docelowej optyki. Najbliższych dwóch lat bym nie zniósł mając za podstawę tego Marka a wiedząc co produkuje 5D.

Ja fanatykiem konkretnego modelu nie jestem, to właśnie kolega broni wszędzie wspaniałości tego Marka. Gdybym teraz zaczynał od zera to prawie na 100% kupiłbym Nikona D3 plus D300... jak dla mnie to może być niesamowity tandem a sam D3 jest bliski ideałowi korpusu.

Dwa dni temu rozmawiałem z łódzkimi fotoreporterami. Dwóch z nich kupiło najnowszy model 1D... w skrócie są trochę rozczarowani. Zachwalają za to bardzo wersję 1D Mark II N. Ciężko jest bym może marudzić komuś, kto kupił super aparat za duże pieniądze a nie okazuje się on taki super. Dlatego też może brakuje złych opinii o najnowszej wersji. Zresztą ci ludzie robią ciągle zdjęcia "na mieście" i nie czytują takich forów
    Ostatnio edytowane przez MARANTZ ; 03-11-2007 o 00:50
    FOTOINKWIZYTOR

Uprawnienia umieszczania postów