Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 70

Wątek: dźwięk z aparatów Leica

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Więc w E-3 może też nie.
    Pamiętam, jak widziałem kiedyś gościa z E-1 to doznałem szoku. Lampa głośniej pykała przy błysku niż pstrykał aparat.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A to http://www.dpreview.com/reviews/canonG9/ ?
    Prawie Leica, prawie eLka...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Coś już napisał

Domyślnie

Jeśli chodzi o inne pomysły oraz "Kompakt" to jak będziesz nalegał to sprzedam R1 (stan idealny + dodatki) szkło ( 24-120 Carl Zeiss ) zdecydowanie zasługuje na czerwony pasek jest pierścień ustawiania zoomu oraz ostrości w przeciwieństwie do 40D nie narzekam na monitor LCD jak wyłączysz w menu dźwięk migawki to nie usłyszysz nic Jest ISO 3200 (specjalny przycisk do zmiany ISO ) ale tą akurat wartość odradzam
    Ostatnio edytowane przez privilege ; 26-10-2007 o 17:30

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysztof Bieliński Zobacz posta
    1DMkIII posiada silent mode bez potrzeby podnoszenia lustra na stałe
    posiada też live view
    I nawet jeśli 40D jest cichszy (w co wątpię), to i tak nie będzie to ten dźwięk, o który mi chodzi.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

może porównanie ok, ale szkoda, że na dpreview nie ma tego samego z 1DMkIII, mógłbym sobie porównać. Bo z tego, co słyszę, to ani 40D ani M8 nie będzie dobrym rozwiązaniem. Może trzeba się wybrać gdzieś i usłyszeć to na żywo
    Ja mam 40D, ty masz 1DMkIII, obaj jesteśmy z Warszawy... więc po co na siłę teoretyzowane gdybanie uprawiać?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    A to http://www.dpreview.com/reviews/canonG9/ ?
    Prawie Leica, prawie eLka...
    prawie... jak w tej reklamie
    szumi jak cholera, już przy 800ISO
    Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Więc w E-3 może też nie.
    Pamiętam, jak widziałem kiedyś gościa z E-1 to doznałem szoku. Lampa głośniej pykała przy błysku niż pstrykał aparat.
    E-1 szumi jakby trochę, może mniej niż canonG9, ale jednak.
    1600ISO do wyrzucenia, 800 może jakimś cudem do odratowania, ale biedne
    W teatrach pracuję najczęściej na 800-1600ISO, a od momentu kupienia 1DMkIII na 1600-3200, więc szukam dobrego 800-1600ISO, tym bardziej, że przy długich ogniskowych raczej f2,8 tam nie uświadczę
    Cytat Zamieszczone przez privilege Zobacz posta
    Jeśli chodzi o inne pomysły oraz "Kompakt" to jak będziesz nalegał to sprzedam R1 (stan idealny + dodatki) szkło ( 24-120 Carl Zeiss ) zdecydowanie zasługuje na czerwony pasek jest pierścień ustawiania zoomu oraz ostrości w przeciwieństwie do 40D nie narzekam na monitor LCD jak wyłączysz w menu dźwięk migawki to nie usłyszysz nic Jest ISO 3200 (specjalny przycisk do zmiany ISO ) ale tą akurat wartość odradzam
    myślałem też o tym, trochę (bardzo) krótki obiektyw i mam jeszcze pytanie o jakość obrazu. Jak jest przy 800-1600ISO? aha, jest planowany jakiś następca, że chcesz sprzedać?

PS. co jest nie tak z monitorem LCD w 40D? Mam chyba podobny i żadnych problemów, jest rewelacyjny.
    Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Ja mam 40D, ty masz 1DMkIII, obaj jesteśmy z Warszawy... więc po co na siłę teoretyzowane gdybanie uprawiać?
    to chętnie się spotkam. Najlepiej park skaryszewski, te okolice.
    Ostatnio edytowane przez Krzysztof Bieliński ; 26-10-2007 o 18:33 Powód: Automerged Doublepost
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
    Strona: www.fotografiateatralna.pl

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ja myślę że jak potrzebujesz dobrego wysokiego iso i cichej migawki to Twój wybór jest praktycznie ograniczony do jednej puszki.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ja myślę że jak potrzebujesz dobrego wysokiego iso i cichej migawki to Twój wybór jest praktycznie ograniczony do jednej puszki.
    tej w podpisie?
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

tej w podpisie?
    Vitez'a np. .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Vitez'a np. .
    czyli już porównywałeś? 40D jest cichszy? nigdzie w pdfie nie ma dB.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

czyli już porównywałeś? 40D jest cichszy? nigdzie w pdfie nie ma dB.
    Nie porównywałem ale zachęcam. Słyszałem 40-tkę w trybie silent i jest nadzwyczaj cicha jak na lustro. Słyszałem 1D mkII w tym trybie i jest dużo głośniejszy. Skorzystaj z propozycji kolegi i sam porównaj .
    Wskazujemy Ci po prostu drogę i tyle, a Ty się jeszcze czepiasz .
    Kapitan Wagner

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów