Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 70

Wątek: dźwięk z aparatów Leica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie porównywałem ale zachęcam. Słyszałem 40-tkę w trybie silent i jest nadzwyczaj cicha jak na lustro. Słyszałem 1D mkII w tym trybie i jest dużo głośniejszy. Skorzystaj z propozycji kolegi i sam porównaj .
    Wskazujemy Ci po prostu drogę i tyle, a Ty się jeszcze czepiasz .
    1DMkII i MkIII to inne aparaty, mają inny poziom głośności w tym trybie. W każdym razie sprawdzę 40D, może podobnie jak 10D kiedyś, ma dobrze wyciszone elementy. Problem w tym, że nie szukam aparatu cichego "jak na lustro", bo taki już mam i pracuje bardzo miękko i cicho, tylko bezgłośnego.

Ten Sony R1 mnie zastanawia, o ile faktycznie nie wydaje dźwięku. Zdjęcia, które widziałem na dpreview też są całkiem czyste do 1600ISO. Co myślicie o tym?
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
    Strona: www.fotografiateatralna.pl

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysztof Bieliński Zobacz posta
    1DMkII i MkIII to inne aparaty, mają inny poziom głośności w tym trybie. W każdym razie sprawdzę 40D, może podobnie jak 10D kiedyś, ma dobrze wyciszone elementy. Problem w tym, że nie szukam aparatu cichego "jak na lustro", bo taki już mam i pracuje bardzo miękko i cicho, tylko bezgłośnego.
    (....)
    Jeśli szukasz całkiem bezgłośnego to zostają Ci tylko kompakty lub hybrydy - bez mechanicznej migawki. Ja też mam podobny problem ale na kompromis jakościowy i użytkowy jakie dają nie jestem w stanie przystać.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał

Domyślnie

myślałem też o tym, trochę (bardzo) krótki obiektyw i mam jeszcze pytanie o jakość obrazu. Jak jest przy 800-1600ISO? aha, jest planowany jakiś następca, że chcesz sprzedać?
    myślę że ISO800 to max co w dramatycznej sytuacji można wykorzystać mam trochę zdjęć akwarium przy Iso800 ale zdecydowanie przyznaje ze ISO nie jest naj mocniejszą stroną R1 (zresztą jakiego kompaktu jest ?)
    Pytałeś dlaczego sprzedaję ...
    Tak chyba go sprzedam po prostu chcę lustro , wiesz te sprawy z czyszczeniem matrycy kalibracją szkieł brakuje mi tego bo jeśli chodzi o jakość zdjęć to raczej na podstawie testowych zdjęć z 40D nie zamieniłbym R1 na 40D biorąc pod uwagę ogólne koszty uzyskania podobnego obrazu Sony 2000zł a 40D ok 8000zł ...ale zamieniam R1 , rczej na pewno na Canona bo chcę się rozwijać a najlepsza nawet hybryda mi na to już nie pozwala dlatego myślę nad 40D który z odpowiednimi szkłami powinien pokazać pazur biorę też pod uwagę 5D lub ewentualnie jego następcę ale nie wiem czy tak długo wytrzymam na aparat i dwa szkła przeznaczam ok 9-10 tysięcy wiec zbytnio szaleć nie mogę ...

PS. co jest nie tak z monitorem LCD w 40D? Mam chyba podobny i żadnych problemów, jest rewelacyjny.
    Właśnie nie wiem co jest ale wielu na tym forum płacze że nie jest on najlepszy i że leci w stronę niebieskiej barwy.

Domyślnie

Jeśli szukasz całkiem bezgłośnego to zostają Ci tylko kompakty lub hybrydy - bez mechanicznej migawki. Ja też mam podobny problem ale na kompromis jakościowy i użytkowy jakie dają nie jestem w stanie przystać.
    Pracujesz w teatrach? Nice.
    Co do kompromisów, to są sytuacje, kiedy nie ma mowy o kompromisach, wydajesz dźwięk=nie robisz zdjęć, np. podczas przedstawień w operze, kiedy jest realizowane nagranie DVD z kilkudziesięcioma mikrofonami na całej sali, a Ty nie chcesz stać gdzieś na drugim piętrze czwartego balkonu. Tutaj już z 1DMkIII jestem zadowolony, ale są jeszcze trudniejsze sytuacje.

Do jakości już mam jeden aparat, teraz szukam czegoś bezdźwięcznego z jakością, którą da się jakoś zaakceptować, tzn. pobawić się trochę w photoshopie i mieć przyzwoite zdjęcia
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Pracujesz w teatrach? Nice.
    Co do kompromisów, to są sytuacje, kiedy nie ma mowy o kompromisach, wydajesz dźwięk=nie robisz zdjęć, np. podczas przedstawień w operze, kiedy jest realizowane nagranie DVD z kilkudziesięcioma mikrofonami na całej sali, a Ty nie chcesz stać gdzieś na drugim piętrze czwartego balkonu. Tutaj już z 1DMkIII jestem zadowolony, ale są jeszcze trudniejsze sytuacje.
    (....)
    Pracuję przy koncertach - na ogół klasyka i na ogół przy nagraniach - także problem doskonale rozumiem .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał

Domyślnie

w takim razie dla obu Panów polecam również http://www.bokken.pl/index.php?p363,tabi-buty-ninja

Domyślnie

Pracuję przy koncertach - na ogół klasyka i na ogół przy nagraniach - także problem doskonale rozumiem .
    I jak sobie radzisz? Pytam szczególnie o momenty, kiedy ma być cisza. Czym fotografujesz?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez privilege Zobacz posta
    w takim razie dla obu Panów polecam również http://www.bokken.pl/index.php?p363,tabi-buty-ninja
    dobre
    Ostatnio edytowane przez Krzysztof Bieliński ; 26-10-2007 o 20:17 Powód: Automerged Doublepost

Marcin21
    Guest

Domyślnie

e1 to 5mpix-odradzam 40d- Id mkIII to jedyne wyjcie.

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

E-1 szumi jakby trochę, może mniej niż canonG9, ale jednak.
    Niedługo będzie E-3. Jak u niego z szumami - zobaczymy.

(...)tym bardziej, że przy długich ogniskowych raczej f2,8 tam nie uświadczę
    Uświadczysz i 2,0. Patrz tu: http://www.canon-board.info/showthre...&highlight=e-3
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Domyślnie

...Ten Sony R1 mnie zastanawia, o ile faktycznie nie wydaje dźwięku. Zdjęcia, które widziałem na dpreview też są całkiem czyste do 1600ISO. Co myślicie o tym?
    Jakość zdjęć z SONY R-1 bije każdy kompkt, hybrydę na głowę, jednak to w dalszym ciągu hybryda. Jeśli fotografujesz jednocyfrowym Canonem to SONY R-1 nie dasz rady ze względu na opóźnienie migawki. Szumy są najlepsze w swojej klasie, ale przy wysokich ISO wciąż większe niż w Canonie 350D. No i najważniejsze, nawet jeśli wyłączysz dzwięki to migawka wydaje takie delikatne "cyk-cyk". Cichuteńkie, ale bezgłośna nie jest. SONY R-1 to fantastyczny aparat dla kogoś kto nie miał lustra w ręku oraz w relacji jakość/cena. Ten projektowany przez Zeissa obiektyw jest naprawdę świetny. Czy R-1 nadaje się do twoich celów nie wiem, ale na pewno nie jest do nich idealny.
    Smiena 8M

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów