Strona 12 z 14 PierwszyPierwszy ... 21011121314 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 133

Wątek: "Nieśmiertelny" 24-70 f/2.8 Canona

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SdoubleU Zobacz posta
    Ile dałeś?
    Spytaj Towers`a Cena bardzo dobra + zwrot Canona. Po zwrocie poniżej 3500 mnie wyjdzie
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Robson01 Zobacz posta
    Z autofocusa powinieneś być zadowolony, jest szybki :-)
    O to mi chodzi Poza tym będę potrzebował zooma pod 5D a myślę że nic lepszego się już nie kupi więc wybór był dośc prosty i oczywisty. Oczywiście do tego dojdą stałki
    Ostatnio edytowane przez Macio ; 24-10-2007 o 23:36 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec
    Miasto
    Lublin/Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Ja też kupiłem u Tovers'a. Jak podpiąłem go do 350-tki to powiedziałem to samo co kolega muflona...
    Słoik jutro przejdzie test bojowy na sesji foto. Zobaczymy co pokaże.
    W kieszeni będę miał 50/1.8 wiec porównam ;-)

P.s. Jak na razie zbieram zęby z podłogi po megapozytywnym wrażeniu jakie na mnie wywarło to szkło...

Początki nałogu
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

teraz te szklo naprawde oplaca sie kupowac nie dosc ze ceny cos poszly w dol a dwa to ten zwrot od canona :-) ja powiem tak... sprzedalem 3 obiektywy i dolozylem 1000zl i powiem krotko... WARTO!

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez c42 Zobacz posta
    teraz te szklo naprawde oplaca sie kupowac nie dosc ze ceny cos poszly w dol a dwa to ten zwrot od canona :-) ja powiem tak... sprzedalem 3 obiektywy i dolozylem 1000zl i powiem krotko... WARTO!
    Ja sprzedałem 17-40, dołożyłem 1500 zł i mam Oby było warto Towers wysłał wczoraj DHL`em, rano sprawdzam dzis na tracingu i kurier odebrał paczkę i ma mi przywieść, to się cieszę że będę miał już dziś. Ok godziny 20 dzwonie wk****** do DHL`a czemu kuriera nie ma, a oni że nawalił i jutro mi przywiozą. No co za lipa, nieznosze się nastawić na nową zabawkę i nie dostać jej tego samego dnia

Początki nałogu Awatar SdoubleU
    Miasto
    Poznań, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Macio Zobacz posta
    No co za lipa, nieznosze się nastawić na nową zabawkę i nie dostać jej tego samego dnia
    Nie jesteś sam
    SdoubleU
    ---------------------------
    Canon :-D

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez energia_ki Zobacz posta
    a ja, gdy podpielam do 5D plastikowe gucio pod tytulem 50 f/1.8, do którego nie byłam przekonana i ktore chcialam sprzedac - na lepszym body badziewko nagle ożyło i pokazalo, co potrafi - teraz uzywam go czesciej i chetniej niz mojego 'niesmiertelnego'
    co tylko pokazuje, ze nie nalezy podchodzic sceptycznie do sprzetowych mezaliansow
    lejesz miód na moje serce, planuje zakup 24-70/2.8 L i chciałem do tego dokupić jakieś tanie jasne szkło ratunkowe na wypadek takich słabych systuacji oświetleniowych kiedy 2.8 to za mało, myślałem właśnie o 50/1.8 ale słysząc narzekania na AF tego słoika zniechęciłem się mocno ale cieszę się słysząc że na 5D te szkiełko ożywa

Pozdrawiam
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Macio Zobacz posta
    Spytaj Towers`a Cena bardzo dobra + zwrot Canona. Po zwrocie poniżej 3500 mnie wyjdzie
    Mógłbyś podać namiary, niestety nie znalazłem użytkownika Towers.
    Czy chodzi może o usera towersivy ?

P.S. Ok pytanie nie aktualne, przewertowałem głębiej forum i juz wszystko jasne

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez albercikk ; 26-10-2007 o 10:01 Powód: Automerged Doublepost
    C - lustra, szkła i błysk

Bywalec
    Miasto
    Lublin/Gorzów Wlkp.

Domyślnie

50/1.8 możesz brać prawie w ciemno... Jak dla mnie jest ok. Na początku zapytałem się sam siebie: "Co to k... jest?" Bo małe, plastikowe i ruszające się na boki.:wink: Nie byłem przekonany ale jak zobaczyłem co daje mi ta kruszyna na 350-tce powiedziałem "O k....urde".
    Po podpięciu do 30D działała jeszcze lepiej niż u mnie... byłem w jeszcze większym szoku. Jak podepniesz pod 5D powinno być tylko lepiej :wink:

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Mam i uzywam od ~pięciu lat 50/1,8 canona.Polecam.B.przydatne [i bez przesady z tym złym AF.Nie jest USM,to wcale nie znaczy ze ma zły poziom ostrości,lub że jest takie nietrwałe.]Pozdrawiam .
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 26-10-2007 o 13:31

Początki nałogu
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez albercikk Zobacz posta
    lejesz miód na moje serce, planuje zakup 24-70/2.8 L i chciałem do tego dokupić jakieś tanie jasne szkło ratunkowe na wypadek takich słabych systuacji oświetleniowych kiedy 2.8 to za mało, myślałem właśnie o 50/1.8 ale słysząc narzekania na AF tego słoika zniechęciłem się mocno ale cieszę się słysząc że na 5D te szkiełko ożywa
    ja sprzedalem swoje 50 1.8 bo swtwierdzilem ze majac 24-70 nie bede z niego korzystal... 50ke i tak zawsze podkrecalem do 2.8 a elka to elka... dla mnie na 2.8 ostrosc jest ta sama a cala reszta to juz kosmos ;-)

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez c42 Zobacz posta
    ja sprzedalem swoje 50 1.8 bo swtwierdzilem ze majac 24-70 nie bede z niego korzystal... 50ke i tak zawsze podkrecalem do 2.8 a elka to elka... dla mnie na 2.8 ostrosc jest ta sama a cala reszta to juz kosmos ;-)
    Bez przesady - 50tka na F2.8 jest sporo ostrzejsza od 24-70 na F2.8 BTW - mam już swoje 24-70 Jest świetny, ekstra zabawka Dzis pierwsze testy w mieście wieczorem

Strona 12 z 14 PierwszyPierwszy ... 21011121314 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów