Strona 1 z 13 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 133

Wątek: "Nieśmiertelny" 24-70 f/2.8 Canona

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie "Nieśmiertelny" 24-70 f/2.8 Canona

Nim co niektórzy wyślą mnie do >szukaj< nadmienię że przeczytałem wszystki lub prawie wszystki wątki na ten temat. Chodzi mi jednak o coś innego. Kusi mnie to szkło okropnie, ale opinie na jego temat studzą częściowo mój zapał. Dużo osób pisało, że miało i pozbyło się tych obiektywów z przyczyn wiadomych. Są jednak i tacy u których w stopce jest on nadal np. Muflon. Ostatnio pojawiają się opinię że najnowsze egzemplarze z roku 2005 (UT) są wolne od wad swoich poprzedników (w/w Muflon ma obiektyw z tego rocznika i jest z niego zadowolony-info na PM). Moje pytanie do właścicieli (obecnych) tych szkieł brzmi: czy to prawda i czy jest to prawidłowość czy nadal loteria. Nie chciałbym wejść na minę a Tamronem raczej nie jestem zainteresowany.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Niezależnie od tego jaką odpowiedź dostaniesz ("szukaj" ) obiektyw musisz przetestować tak samo dokładnie. Czyli osobiście, bardzo dokładnie i wybrednie (różne egzemplarze). Nie licz na gotową regułę, która pozwoli "w ciemno" kupić przez Internet.

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Jeżeli będę brał to tylko osobiści, niestety muszę w tym celu pokonać znaczną odległość, dlatego tak sformuowałem pytanie - czy jest sens bo jeżeli nowe Canony nie odbiegają jakością od wcześniejszych to być może daruję sobie przynajmniej na razie zakup. Nie wiem czy będzie możliwość podpięcia kilku czy tylko jednego egzemplarza.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robson01
    Jeżeli będę brał to tylko osobiści, niestety muszę w tym celu pokonać znaczną odległość, dlatego tak sformuowałem pytanie (..) Nie wiem czy będzie możliwość podpięcia kilku czy tylko jednego egzemplarza.
    No więc chyba dostałeś w 100% poprawną odpowiedź. Oceń sam od ilu dostępnych do spróbowania sztuk opłaci Ci się podróż

Uzależniony
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Jak już powiedziano wcześniej reguły nie ma, ja ze swoim fartem trafiłem dobrze za pierwszym razem ze swojego jestem zadowolony - UTxxxx.

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Auwo
    Jak już powiedziano wcześniej reguły nie ma, ja ze swoim fartem trafiłem dobrze za pierwszym razem ze swojego jestem zadowolony - UTxxxx.
    czasami jak sie wroci do niektorych wypowiedzi to tak jak by mocy nabraly ;-)

Domyślnie

Testowalem 2 z 2004 i 2 z 2005. Z tych ostatnich jeden był bardzo dobry. Drugi sredni.
    Wind i ...ciągłe wydatki...

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Dzięki bardzo za odpowiedzi - dam znać czy ja też miałem farta.
    Canon

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Zgodnie z obietnicą. Właśnie przywiozłem 24-70 f2.8 - rocznik UT. Czarny, lśniący i błyszczący. Nie ma FF,BF, AC no bez mała sam robi zdjęcia
    Canon

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

sa-mple!, sa-mple :-)

Strona 1 z 13 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów