Strona 14 z 22 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 219

Wątek: Wyniki wyborów + dyskusje polityczne

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    Pewnie byś sobie teraz zazyczyl jeszcze kwantyfikatory, jak kiedys, wiec zrobie to od razu, zeby nie bylo problemu:

całkowicie<=>prawie ^ całkowicie<>całkiem
    wiec to nie ja mialem problem z polskim O ile sie nie myle całkowicie nie znaczy tyle samo co prawie
    Ja napisałe praktycznie całkowicie. Praktycznie = prawie.

z tym, że Ty napisales, iż rozwoj Polski zatrzymal sie w trakcie dostosowywania do przepisow UE, a potem napisales, ze to nie znaczy po wejsciu do UE, a ja Ci mowie, ze dostosowywalismy sie takze po wstapieniu
    No dobrze, przyjmijmy, że po wstąpieniu dostosowywaliśmy się "sami do siebie". I co z tego? Jak wnioskujesz, że mogłem napisać, że po wstąpieniu się zatrzymał, jak tlumaczę, że praktycznie zatrzymał się przed wstąpieniem?

Czy ja wlasnie tego nie napisalem?
    No nie napisałeś, co napisałeś. Było zdanie wyrwane z kontekstu, a kontekst wcześniejszy wskazywał, że twierdzisz, że brak deficytu będzie oznaczał brak pieniędzy w portfelu. Jeśli miałeś na myśli przeciwne stwierdzenie, to oczywiście się zgadzam.

Jak caly czas bedziesz mial u mnie dlug 5 zl to chyba mnie nie okradasz bez przerwy?
    W 1 roku wydałem 100zł, wpływów miałem 95zł. W drugim roku to samo. Jaki mam dług po dwóch latach? Na potwierdzenie: http://pl.wikipedia.org/wiki/Grafika...ublic_debt.PNG
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Deficyt sam z siebie zly nie jest i to jest dosc oczywiste dla kogos kto troche popracowal na wlasna reke... najwazniejsza jest jego struktura ktorej ocena pozwala dopiero okreslic istote tegoz deficytu...

nie rozumiem rowniez dlaczego z uporem maniaka przeczysz oczywistym faktom argumentujac w sposb bardzo wybiorczy nie probujac zrobic bilansu calosciowego skutkow przystapienia do unii...
    pelna zgoda ze jest kilka przepisow bez ktorych daloby sie spokojnie zyc ale bilans calosciowy wychodzi znacznie in plus...
    co do nieprawdy to mialem na mysli Twpje teorie na temat petania przedsiebiorcow... wyjasnij mi w takim razie skokowy wrecz wzrost produkcji i PKB w momencie przystapienia do unii? przeciez idac Twoim tokiem rozumowania powinien nastapic regres...

rowniez teorie odnosnie podatkow CIT nie maja przelozenia na rzeczywistosc... Estonia robi z podatkami co chce, w Irlandii CIT wynosi 12,5% wec rowniez jest znacznie nizszy jak w znakomitej ilosci panstw unii Cypr na ile pamietam 10% to tez nijak sie ma do Niemiec gdzie wynosi na dzis 27% i nikt tych krajow nie ogranicza w swojej polityce podatkowej...
    Ostatnio edytowane przez Skipper ; 24-10-2007 o 07:48
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Miasto

Domyślnie proponuje posluchac madrego czlowieka...

wiem ze to nie o fotografii ale jest to obraz 100lecia wiec uznalem ze taki czlowiek zasluguje na osobny watek i wszystkim tym ktorzy uwazaja (a znam kilku takich z tego forum) iz to nie jest wielki czlowiek proponuje przesluchanie calosc jego wykladu(najlepiej wiecej niz raz) i chwle refleksji po...

http://www.tvn24.pl/-1,1525882,wiadomosc.html
    Ostatnio edytowane przez Skipper ; 24-10-2007 o 08:34

Bywalec Awatar Algier
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

oglądałem, oglądałem
    M50 | EF-M 22 | EF-M 15-45 | Canon Mount adapter EF-EOS M
    20D | EF-S 18-55 | T 28-75/2.8 | EF 50/1.8 | EF-S 60/2.8 macro | EF 70-200/4L
    580EXII​
    055XPROB | 488rc2

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    Deficyt sam z siebie zly nie jest i to jest dosc oczywiste dla kogos kto troche popracowal na wlasna reke... najwazniejsza jest jego struktura ktorej ocena pozwala dopiero okreslic istote tegoz deficytu...
    No chyba żartujesz. Jakbyś prowadził firmę tak, jak robią to ministrowie finansów, to dawno byś oglądał świat zza kratek. Można zaakceptować deficyt przez rok, albo dwa w specjalnej sytuacji, ale nie stale.

nie rozumiem rowniez dlaczego z uporem maniaka przeczysz oczywistym faktom argumentujac w sposb bardzo wybiorczy nie probujac zrobic bilansu calosciowego skutkow przystapienia do unii...
    Właśnie to robię.
    pelna zgoda ze jest kilka przepisow bez ktorych daloby sie spokojnie zyc
    Kilka czy kilkaset tysięcy?

ale bilans calosciowy wychodzi znacznie in plus...
    W jakim sensie? Wytłumacz.

co do nieprawdy to mialem na mysli Twpje teorie na temat petania przedsiebiorcow... wyjasnij mi w takim razie skokowy wrecz wzrost produkcji i PKB w momencie przystapienia do unii? przeciez idac Twoim tokiem rozumowania powinien nastapic regres...
    Przecież już wyjaśniłem. Poza tym skokowego wzrostu nie było.

rowniez teorie odnosnie podatkow CIT nie maja przelozenia na rzeczywistosc... Estonia robi z podatkami co chce, w Irlandii CIT wynosi 12,5% wec rowniez jest znacznie nizszy jak w znakomitej ilosci panstw unii Cypr na ile pamietam 10% to tez nijak sie ma do Niemiec gdzie wynosi na dzis 27% i nikt tych krajow nie ogranicza w swojej polityce podatkowej...
    Nie podałem żadnej teorii odnośnie podatków CIT. Nie wiem, gdzie taką wyczytałeś. Faktem jest, że niektóre kraje UE były bardzo niezadowolone z naszej obniżki CIT i groziły podjęciem kroków prawnych. Mi pewnie nie wierzysz, ale google są wielkie: http://www.gazetawyborcza.pl/1,75248,3507507.html

Taki znaczący spadek stawek podatków płaconych przez firmy w większości krajów naszego regionu w momencie wejścia do UE mocno zaniepokoił kraje starej Unii. Mocno protestowały przeciwko temu przede wszystkim Francja i Niemcy, zarzucając nowym krajom m.in. dumping podatkowy. Obawiały się, że nasze niskie podatki połączone z tanią siłą roboczą sprawią, iż firmy działające dotąd na ich terenie zaczną przenosić działalność do nowych krajów UE. Proponowały wręcz, żeby ograniczyć w ramach Unii możliwość obniżania stawek podatków płaconych przez firmy. Ostatecznie do tego nie doszło - na takie ograniczenie musiałyby się zgodzić wszystkie kraje Unii, Polska tę propozycję zdecydowanie odrzuciła.
    Edit: jeszcze jeden cytat: http://www.rzeczpospolita.pl/gazeta/...omia_a_11.html

Francja i Niemcy chcą zmusić nowe kraje członkowskie Unii Europejskiej do podwyższenia podatków od zysków przedsiębiorstw, aby powstrzymać przenoszenie produkcji na wschód. Wczoraj podczas szczytu w Paryżu przywódcy obu krajów wystąpili z oficjalną propozycją zmiany unijnego prawa, tak by ich pomysł dał się zrealizować. Zasugerowali, że w przeciwnym wypadku zablokują część funduszy pomocowych Brukseli.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    No chyba żartujesz. Jakbyś prowadził firmę tak, jak robią to ministrowie finansów, to dawno byś oglądał świat zza kratek. Można zaakceptować deficyt przez rok, albo dwa w specjalnej sytuacji, ale nie stale.
    to dosc ciekawa teoria tylko czytaj uwazniej co ja pisze bo pisze o strukturze deficytu...Deficyt inwestycyjny zawsze byl i bedzie korzystny chyba ze wymyslisz nowa ekonomie... deficyt konsumpcyjny nie... to jest roznica o ktorej ja mowie
    generalnie wiekszosc firm tzw "nowych technologii" latami byla prowadzona na sporym deficycie i jakos nikt nie siedzi...

na rynkach inwestycyjnych wykorzytuje sie tzw efekt dzwigni finansowej ktory z zalozenia powoduje operowanie srodkami ktorych sie nie posiada i trzeba je finansowac z pozyczek... tu tez nikt nie siedzi a bywa ze tak inwestuje sie latami w oczekiwaniu na efekt
    Właśnie to robię.
    Kilka czy kilkaset tysięcy?
    robisz to fakt.. ale nie to pokaz mi gospodarke bez wiel tys glupich przepisow... realizm Tomasz realizm bilans tak czy tak wychodzi na plus..
    Przecież już wyjaśniłem. Poza tym skokowego wzrostu nie było.
    nie wyjasniles napisales tylko swoj poglad ktory nie uwzglednia realiow... najprosciej bedzie pojechac na sciane zachodnia i pogadac z wlascicielami firm bo to bedzie realne zycie a nie dywagacje na temat...

Nie podałem żadnej teorii odnośnie podatków CIT. Nie wiem, gdzie taką wyczytałeś. Faktem jest, że niektóre kraje UE były bardzo niezadowolone z naszej obniżki CIT i groziły podjęciem kroków prawnych.
    ja nigdy nie zaprzeczylem ze gadali tylko pokaz mi co poza gadaniem wyniklo...
    kazdy gada jak sie z czegos nie cieszy... ale nie mieli realnych mozliwosci prawnych by cokolwiek zrobic...

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ktos tam w pierwszych rzedach focil 70-200

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tpop Zobacz posta
    ktos tam w pierwszych rzedach focil 70-200
    To ta refleksja?

Bywalec Awatar Antolll
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    To ta refleksja?
    Też mnie to dopadło. Zamiast oglądac własciwy obiekt któremu poswiecone sa jakies wiadomosci patrze jakimi Lkami fotoreporterzy działają
    6DII + 17-200/2,8L

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    to dosc ciekawa teoria tylko czytaj uwazniej co ja pisze bo pisze o strukturze deficytu...Deficyt inwestycyjny zawsze byl i bedzie korzystny chyba ze wymyslisz nowa ekonomie... deficyt konsumpcyjny nie... to jest roznica o ktorej ja mowie
    generalnie wiekszosc firm tzw "nowych technologii" latami byla prowadzona na sporym deficycie i jakos nikt nie siedzi...
    Przecież tu mówimy o państwie, a nie firmie. Państwo nie powinno zajmować się generowaniem zysku, tylko świadczeniem usług, za które zdziera podatki.

Rozróżnienia rodzajów deficytu nie rozumiem. Jak mam 100zł i wydam je na inwestycję i pożyczę 100zł na cukierki to jest źle, bo mam deficyt konsumpcyjny. A jak wydam 100zł na cukierki, a pożyczę na inwestycję to jest ok? No, proszę Cię.

robisz to fakt.. ale nie to pokaz mi gospodarke bez wiel tys glupich przepisow... realizm Tomasz realizm bilans tak czy tak wychodzi na plus..
    USA w porównaniu z UE.

ja nigdy nie zaprzeczylem ze gadali tylko pokaz mi co poza gadaniem wyniklo...
    kazdy gada jak sie z czegos nie cieszy... ale nie mieli realnych mozliwosci prawnych by cokolwiek zrobic...
    Nie zaprzeczałeś? To co robiłeś w poprzednich postach? Ja pisałem, że podniósł się rwetes, a ty zarzuciłeś mi kłamstwo.

UE w 90% ogranicza się do gadania. A prawne możliwości oczywiście mieli. Tak, jak ustalają minimalne stawki VAT i paru innych podatków. O ile UE się nie rozpadnie, to za parę lat dojdą i do regulacji PIT i CIT.

FoFot.pl
    Canon IRC

Strona 14 z 22 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów