Strona 13 z 22 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 219

Wątek: Wyniki wyborów + dyskusje polityczne

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

i jaki byl efekt tej gadaniany...? obnizono w niemczech CIT i tyle.. jak sie obnizy bardziej tez tragedii nie bedzie... zreszta w Estonii CIT wynosi 0 jesli inwestujesz... wiec to nie jest prawda co piszesz
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    i jaki byl efekt tej gadaniany...? obnizono w niemczech CIT i tyle.. jak sie obnizy bardziej tez tragedii nie bedzie... zreszta w Estonii CIT wynosi 0 jesli inwestujesz... wiec to nie jest prawda co piszesz
    I całe szczęście, że Niemcy obniżyli. Po 13 grudnia nie wiadomo, co by zrobili... Może armia europejska by to załatwiała? A może tylko ustawowo by nakazali podnieść CIT w zbuntowanej prowincji.

Napisz jasno, co nie jest prawdą, bo jakoś zapomniałem już swoje wypowiedzi o Estonii.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    Nie. Dostosowanie się do norm pozwoliło zmniejszyć zyski. Gdyby powodowało zwiększenie zysków - zostałoby wykonane bez przymusu urzędniczego. Spróbuj jakikolwiek druk unijny wypełnić, to się przekonasz.
    No rolnicy niczego nie musieli. Przedsiębiorcy dzialajacy w granicach kraju tez nic nie musieli. Ci, ktorzy chcieli miec dzialalnosc w UE musieli, i robili to z wlasnej woli.
    A czego to znowu dotyczy?
    Twojego zdania, że rozwój po wstapieniu do UE sie zatrzymal

A że księgowość jest kreatywna? Sam rząd się tym chwalił.
    Albo nie slyszalem, albo slyszalem i nie zrozumialem. Ale wydaje mi sie, że ksiegowosc kreatywna to nie jest czyn, ktorym sie mozna (powinno) chwalic.
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Nie. Dostosowanie się do norm pozwoliło zmniejszyć zyski. Gdyby powodowało zwiększenie zysków - zostałoby wykonane bez przymusu urzędniczego. Spróbuj jakikolwiek druk unijny wypełnić, to się przekonasz.
    Rany, kolejny wątek... Tomek, widać, że firmy to raczej nie prowadziłeś i nie prowadzisz...

Aby zobaczyć, że wejście do Unii było korzystne to ja nie muszę nic czytać ani zastanawiać się nad wypełnianiem norm... wystarczy, że zajrzę do portfela zamówień firmy dla której pracuję... i bynajmniej nie zajmujemy się działalnością z zakresu "przymusów urzędniczych".
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    No rolnicy niczego nie musieli. Przedsiębiorcy dzialajacy w granicach kraju tez nic nie musieli. Ci, ktorzy chcieli miec dzialalnosc w UE musieli, i robili to z wlasnej woli.
    Ty to poważnie? Czyli nie musieli wprowadzać głupich norm, mogli spakować manatki i pojechać na Madagaskar?

Twojego zdania, że rozwój po wstapieniu do UE sie zatrzymal
    Możesz próbować znaleźć cytat, który potwierdzi, że tak napisałem, ale raczej Ci się nie uda.

Albo nie slyszalem, albo slyszalem i nie zrozumialem. Ale wydaje mi sie, że ksiegowosc kreatywna to nie jest czyn, ktorym sie mozna (powinno) chwalic.
    W demokracji rząd cały czas się chwali tym, czym się nie powinien chwalić. A to tym, że zabrał dużo pieniędzy uczciwym ludziom, a to że leni dofinansował, a to, że zrezygnował z suwerenności... Może pamiętasz, że parę lat temu Polsce groziło, że przekroczy dopuszczalny w UE deficyt. Może też pamiętasz, jak problem ten został rozwiązany.

Od razu napiszę, żebym nie musiał potem: to, że UE ogranicza deficyt jest korzystne. Niekorzystne jest to, że ograniczenie jest na poziomie (nie pamiętam dokładnie) 20-30% PKB a nie zera.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ty to poważnie? Czyli nie musieli wprowadzać głupich norm, mogli spakować manatki i pojechać na Madagaskar?
    W poprzednich dyskusjach dales mi do zrozumienia, ze zawsze jest wybor
    Poza tym nikt nikomu nie kazal wchodzic na rynki UE, eksportowac na wschod mogles dalej na starych zasadach.

Możesz próbować znaleźć cytat, który potwierdzi, że tak napisałem, ale raczej Ci się nie uda.
    Prosze
    "W trakcie dostosowania wzrost gospodarczy został praktycznie całkowicie wyhamowany."

Może też pamiętasz, jak problem ten został rozwiązany.
    Pamietam, ze bylo, nie pamietam, jak rozwiazano? Przypomnisz?

Od razu napiszę, żebym nie musiał potem: to, że UE ogranicza deficyt jest korzystne. Niekorzystne jest to, że ograniczenie jest na poziomie (nie pamiętam dokładnie) 20-30% PKB a nie zera.
    Spoleczenstwo by na to nie poszlo (prawie zadne, poza kilkoma krajami), bo by sie cofneli w rozwoju o kilka lat.
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Miasto
    Białystok

Domyślnie

W poprzednich dyskusjach dales mi do zrozumienia, ze zawsze jest wybor
    Poza tym nikt nikomu nie kazal wchodzic na rynki UE, eksportowac na wschod mogles dalej na starych zasadach.
    Ale Polska jest rynkiem UE przecież!

Prosze
    "W trakcie dostosowania wzrost gospodarczy został praktycznie całkowicie wyhamowany."
    Po pierwsze: praktycznie całkowicie znaczy prawie, ale nie całkiem. Po drugie: to zdanie odnosi się do sytuacji przed przystąpieniem do UE.

Pamietam, ze bylo, nie pamietam, jak rozwiazano? Przypomnisz?
    Zmieniono zasady liczenia deficytu i PKB, żeby się zgadzało.

Spoleczenstwo by na to nie poszlo (prawie zadne, poza kilkoma krajami), bo by sie cofneli w rozwoju o kilka lat.
    Społeczeństwo nie ma nic do rzeczy, bo po pierwsze: nie ma czegoś takiego jak społeczeństwo, po wtóre: 90% ludzi nie wie, co to jest deficyt. Nie wiem, co rozumiesz przez cofnięcie się w rozwoju. To, że wciąż spłacamy długi Gierka? Niektórzy lubią żyć na cudzy koszt, ale okradać własne dzieci? Wstyd.

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ale Polska jest rynkiem UE przecież!
    To niby dlaczego dalej rozroznia sie rynki krajowy i unijny?
    całkowicie znaczy prawie, ale nie całkiem.
    Nastepnym razem mnie uprzedz, to zaslonie monitor To by sie nadawalo do 'srebrnych ust' na NF
    Po drugie: to zdanie odnosi się do sytuacji przed przystąpieniem do UE.
    Nie do konca Polska wstepujac do wspolnoty nie spelniala wszystkich warunkow

Zmieniono zasady liczenia deficytu i PKB, żeby się zgadzało.
    A to nie bylo wtedy, gdy Niemcy i Francja mialy za duzy deficyt? Po prostu nie pamietam szczegolow, dlatego sie pytam.

Społeczeństwo nie ma nic do rzeczy, bo po pierwsze: nie ma czegoś takiego jak społeczeństwo, po wtóre: 90% ludzi nie wie, co to jest deficyt.
    Ale widzi, jak im zaczyna brakowac kasy w portfelu
    Nie wiem, co rozumiesz przez cofnięcie się w rozwoju. To, że wciąż spłacamy długi Gierka? Niektórzy lubią żyć na cudzy koszt, ale okradać własne dzieci? Wstyd.
    Dopuki masz niezmienny deficyt, doputy nie okradasz nikogo. Tak sie dzieje dopiero wtedy, gdy sie z roku na rok zwiekszy.
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Miasto
    Białystok

Domyślnie

To niby dlaczego dalej rozroznia sie rynki krajowy i unijny?
    Się znaczy kto? Ja nie rozróżniam osobiście.

Nastepnym razem mnie uprzedz, to zaslonie monitor To by sie nadawalo do 'srebrnych ust' na NF
    Masz jakiś problem z językiem polskim? Jak napiszę prawie całkiem, to też powiesz, że całkiem? Obejrz reklamę Żywca.

Nie do konca Polska wstepujac do wspolnoty nie spelniala wszystkich warunkow
    Ale z czym to się wiążę?

A to nie bylo wtedy, gdy Niemcy i Francja mialy za duzy deficyt? Po prostu nie pamietam szczegolow, dlatego sie pytam.
    Niemcy i Francja po prostu zignorowały ten problem - miały dość siły, by nie zostać za to ukarane. Polska zmieniła zasady - jakieś fundusze (chyba ubezpieczeniowe) zostały dodane lub wyłączone z PKB - nie pamiętam szczegółów. Ogólnie - zasady liczenia PKB zmieniają się dość często, dlatego nie jest to idealny wskaźnik.

Ale widzi, jak im zaczyna brakowac kasy w portfelu
    Deficyt nie generuje kasy w portfelu, tylko ją drenuje z portfela. To elementarz ekonomii. Spójrz choćby na równanie Friedmana.

Dopuki masz niezmienny deficyt, doputy nie okradasz nikogo. Tak sie dzieje dopiero wtedy, gdy sie z roku na rok zwiekszy.
    Ty to poważnie? Jak codziennie będę Ci zabierał 5zł to Cię nie okradam? Dopiero jak zabiorę 10zł to okradnę?

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Się znaczy kto? Ja nie rozróżniam osobiście.
    SIE, czyli ogolnie
    Masz jakiś problem z językiem polskim? Jak napiszę prawie całkiem, to też powiesz, że całkiem? Obejrz reklamę Żywca.
    Pewnie byś sobie teraz zazyczyl jeszcze kwantyfikatory, jak kiedys, wiec zrobie to od razu, zeby nie bylo problemu:
    całkowicie znaczy prawie, ale nie całkiem.
    całkowicie<=>prawie ^ całkowicie<>całkiem
    wiec to nie ja mialem problem z polskim O ile sie nie myle całkowicie nie znaczy tyle samo co prawie
    Ale z czym to się wiążę?
    z tym, że Ty napisales, iż rozwoj Polski zatrzymal sie w trakcie dostosowywania do przepisow UE, a potem napisales, ze to nie znaczy po wejsciu do UE, a ja Ci mowie, ze dostosowywalismy sie takze po wstapieniu
    Deficyt nie generuje kasy w portfelu, tylko ją drenuje z portfela. To elementarz ekonomii. Spójrz choćby na równanie Friedmana.
    Czy ja wlasnie tego nie napisalem?
    Ty to poważnie? Jak codziennie będę Ci zabierał 5zł to Cię nie okradam? Dopiero jak zabiorę 10zł to okradnę?
    Jak caly czas bedziesz mial u mnie dlug 5 zl to chyba mnie nie okradasz bez przerwy?
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Strona 13 z 22 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów