Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Sigma EF-500 DG Super niedoświetla z EOS 30D

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Przeworsk

Domyślnie

No właśnie z tym wyczuciem...

Wczoraj zrzuciłem do kompa kilkanaście RAWów zrobionych w dość dużej sali konferencyjnej na iso 800 i w każdym musiałem podciągnąć ekspozycję w DPP o +0,8 do +1 żeby prawa strona zaistniała. Na niektórych zdjeciach w tle była dość duża biała ściana więc tutaj za bardzo się nie dziwię, jednak tam gdzie ściany nie było też generalnie były niedoświetlenia ale już mniejsze.

Najbardziej mnie dziwi to, że jak przeglądam zdjęcia wcześniejsze (30D mam dopiero od sierpnia) to nie zauważam by wcześniej tak było.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mavtm Zobacz posta
    Najbardziej mnie dziwi to, że jak przeglądam zdjęcia wcześniejsze (30D mam dopiero od sierpnia) to nie zauważam by wcześniej tak było.
    Wcześniejsze robiłeś na kliszach.
    Nic nie piszesz, po czym sądzisz że było dobrze? Oceniałeś klisze? sam wołałeś? sam robiłeś odbitki?

Bo jeśli nic nie robiłeś tylko oddawałeś naświetlony film do labu i odbierałeś odbitki to zapewne miałeś takie same niedoświetlenia, tylko Ci je lab wyciągnął przy robieniu odbitek.

Jesli było tak jak przypuszczam, to równie dobrze możesz te niedoświetlone JPG oddać do labu, a odbitki dostaniesz dobre, bo Ci je laboludek rozjaśni :-)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Uprawnienia umieszczania postów