Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Tandeta czy nie?

Początki nałogu Awatar pmagdalena
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Ja się częściowo zgadzam że te slubne kolorowe tylko bukiety a reszta czarno-biała to mały kicz.

Ale czasami takie zabiegi niosą za sobą jakieś przesłanie lub dodaja Akcent fotografi.

Nie da sie jednoznacznie powiedzieć czy to kicz , trzebaby było rozpatrywac konkretne zdjęcie i wtedy moznaby było powiedzieć cos konkretnego na ten temat

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dla nie tandeta, dla mojej przysłlej niestety nie .
    Ale gdyby ktoś ode mnie zażądał takiego zdjęcia to bym powiedział coś w stylu "wybraliście mnie Państwo na podstawie mojego portfolio, nie posiadam tego typu zdjęć w swoim portfolio" i bym nie zrobił... no ale ja na chleb inaczej zarabiam.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    (....)Ale gdyby ktoś ode mnie zażądał takiego zdjęcia to bym powiedział coś w stylu "wybraliście mnie Państwo na podstawie mojego portfolio, nie posiadam tego typu zdjęć w swoim portfolio" i bym nie zrobił... no ale ja na chleb inaczej zarabiam.
    No tu jest właśnie problem, że trzeba czasem wyważyć - pomiedzy "być", a "mieć".
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar gacek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez beachcomber Zobacz posta
    mialem takie zapytania i zawsze robie co moge, zeby klienta od tego odciagnac (...)
    Jakich argumentów używasz? Bo domyślam się, że autorytatywne stwierdzenie "wyjdzie kicz" nie wszystkich klientów przekona ;-)
    Szkła: 10-22 + Σ 17-70 + Σ 50/1.4 + 100 macro + takie tam
    Dodatki: 400D + grip + 580EX II + takie tam

Puzzle Canona: 50/1.8, 3 kawałki, od lat 6.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gacek Zobacz posta
    Jakich argumentów używasz? Bo domyślam się, że autorytatywne stwierdzenie "wyjdzie kicz" nie wszystkich klientów przekona ;-)
    ale do czego przekona? zeby nie robic (popieram watpliwosci) czy zeby robic (nie mam watpliwosci, ze tak) ?
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

przyszli potencjalni klienci (młodzi) i oglądają moje (pf-zdjęcia luzem) zaproponowałem kawkę, poszedłem do kuchni, wracam z kawą a tu odłożona fotka b&w z kolorowymi kwiatami. Ja od razu, że to takie kiczowate zrobiłem bo sobie młodzi zażyczyli (rzeczywiście tak było),narzeczeni i położyli fotkę na kupce i kazali pisać umowę. Na koniec poprosili żeby im też takie zrobić i jeszcze takie inne co to narzeczonej siostra ma na ścianie (filtr - farba olejna ). Jak wyszli żonka do mnie ( "...aleś misiek dowalił..." )jak to się spuszczali nad tą fotą wiec za Kolekcjonerem
    dokładnie codzi o ten badziew

jak wchodzę do sklepu i jestem przekonany, że chce tę własnie koszule a nie inną to sprzedawca mnie nie przekonuje że ta nie ładna tylko ta....
    Ostatnio edytowane przez marekb ; 07-10-2007 o 13:25

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Podkarpacie

Domyślnie

Dokładnie taka sytuacja przyszła mi do głowy. O gustach podobno się nie dyskutuje a można czasami kogoś urazić. Doświadczenia wielkiego nie mam ze sprzedawaniem swoich zdjęć, ale w tej krótkiej karierze kilka razy już komuś podobały się zdjęcia akurat te, które chciałem wyrzucić.

Początki nałogu
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

trzeba pamietac ze robicie zdjecia mlodym i to oni za nie placa wiec maja prawo wymagac roznych fajerwerkow nawet jak do konca one do nas nie przemawiaja. to tak jak DJ ktory nie moze grac to co chce w radio bo dlugo by miejsca nie zagrzal...

a szczytem tandety jest przyozdabianie albumow jakimis sznureczkami, szlaczkami i najlejkami a o takie cuda takze sie pytaja

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez c42 Zobacz posta
    a szczytem tandety jest przyozdabianie albumow jakimis sznureczkami, szlaczkami i najlejkami a o takie cuda takze sie pytaja
    pozostaje tylko cieszyc sie, ze te albumy nie maja grac Bialego Misia albo Hej Ulani... a przy zamykaniu trabic Idzcie ofiara spelniona...
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    (....)... a przy zamykaniu trabic Idzcie ofiara spelniona...
    Wiesz jeżeli ktoś poniósł tę ofiarę i oglądnął taki album to to ma nawet całkiem głęboki sens .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów