Zobacz wyniki ankiety:

Głosujących
0. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 81 z 170 PierwszyPierwszy ... 3171798081828391131 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 801 do 810 z 1693

Wątek: Canon 40D

Domyślnie

ten test na digital picture zdaje sie obalać wszystkie marudzenia jakie pojawiły sie do tej pory:
    znienawidzony przez wszystkich ekran lcd tez nie jest podobno taki zły
    "The new LCD is big, bright, has good color and allows me to adequately determine image sharpness. Line up a 40D, 30D and XTi/400D with the same image being reviewed and the 40D's LCD color advantage is nearly as obvious as the size difference. I use image review on my LCD primarily for insuring that the image I made is what I wanted - this LCD is more than adequate for this purpose."

cokolwiek to znaczy brzmi niezle

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canik Zobacz posta
    cokolwiek to znaczy brzmi niezle
    tego w 40D nie widzialem, ale ekranik z puchy A100 ten z 30D rozkladal na lopaty, tam mozna bylo ocenic i kolor i ostrosc bez najmniejszego problemu, a nie tylko histogram i ocenianie na czuja, a czasem jednak sie to przydaje

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BelYaal Zobacz posta
    tego w 40D nie widzialem, ale ekranik z puchy A100 ten z 30D rozkladal na lopaty, tam mozna bylo ocenic i kolor i ostrosc bez najmniejszego problemu, a nie tylko histogram i ocenianie na czuja, a czasem jednak sie to przydaje
    ostrość w jakimś stopniu może tak, ale kolory były straszne takie jak z taniego LCD, zdecydowanie wolałem już ekran z D5D mimo gorszej rozdziałki

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KvM Zobacz posta
    ostrość w jakimś stopniu może tak, ale kolory były straszne takie jak z taniego LCD, zdecydowanie wolałem już ekran z D5D mimo gorszej rozdziałki
    W moim D7D LCD jest beznadziejny i nic nie mozna ocenic.

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    P.S> patrząc na porównanie z 1DMk3 bardzo bardzo jestem ciekaw jak będzie się prezentował następca 5D..
    i ile będzie kosztował

Bywalec
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Witam wszystkich
    To jest mój pierwszy post na CB. Przymierzam się właśnie do 40D. Przeczytałem już wszystko (chyba ) na jego temat. Interesuje mnie czy ktoś z używających 40D miał styczność np z nikonem D70/D80 i może powiedzieć coś o szybkości af i jego celności , pracy z lampą w porównaniu do tych nikonów?
    Co do szumu na powyżej iso 400 już jestem przekonany , że jest dużo lepiej ( no coś około 1,0 EV na moje oko )

pozdrawiam Krzysiek

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Max_im Zobacz posta
    i ile będzie kosztował
    to raczej łatwo przewiedzieć. Jeśli będzie kosztował więcej niż 2000$ to nikt go nie kupi, chyba że zrobią z niego takiego D300 z pełnoklatkową matrycą. Ale to temat na osobną wątek.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysiek29 Zobacz posta
    Witam wszystkich
    To jest mój pierwszy post na CB. Przymierzam się właśnie do 40D. Przeczytałem już wszystko (chyba ) na jego temat. Interesuje mnie czy ktoś z używających 40D miał styczność np z nikonem D70/D80 i może powiedzieć coś o szybkości af i jego celności , pracy z lampą w porównaniu do tych nikonów?
    Co do szumu na powyżej iso 400 już jestem przekonany , że jest dużo lepiej ( no coś około 1,0 EV na moje oko )

pozdrawiam Krzysiek
    D70/D80- 40D to nie ta klasa urządzeń
    ja mając dylemat D70/D80- 400D wybrałem 400D

Początki nałogu Awatar rojo
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie 40D i lampa - canona radosny strzał w łydkę

co sadzicie o opcji braku sterowania lampą z poziomu aparatu - dokładnie ustawianie CF odnośnie lampy. Często focąc na koncertach/imprezach - używałem lampy do wspomagania autofocusa tylko i wyłacznie. Obecnie nie ma opcji takich ustawień dla lamp poniżej 580 ex II (ja mam I) - po prostu zgłasza że lampa niezgodna albo niewłączona. W serwisie mi powiedzieli że CF działają tylko z 580 II. Dla mnie to skandal po prostu, cud że działa aparat z innymi obiektywami niż 16-35/2.8 II i 85/1.2 II - trzeba było iść za ciosem i uniemożliwić stosowanie innych obiektywów...

Jesli czegoś z tym nie zrobia to ja rezygnuje z canona chyba. Już takiej bzdury to jeszcze nie widziałem jak żyję...

rojo
    www.rojo.pl

Początki nałogu
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

a np. w 30D można sterowac 580 mk I w taki sposób? ( nie wiem nawet, sam mam lampę sigmy)

Jeśli jest jak mówisz, to faktycznie sk....wo ze strony Canona...

Strona 81 z 170 PierwszyPierwszy ... 3171798081828391131 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów